reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
Dziewczyny to z wami nie jest tak żle ja mam 30t i5dz i jakieś +18kg,dodam,że mam tylko 158cm wzrostu.Ale nie mogę nic na to poradzić,bo wcale się nie obrzeram,jem nawet mniej niż przed ciążą bo chyba mam jakiś ucisk na żoładek...I co ja mam zrobić....?

18kg to wcale nie jest tak dużo! Moja znajoma przytyła 28kg i po 4 miesiącach ważyła tyle co przed ciążą. Do wagi dochodzi ci : wielkość dziecka, wody płodowe, cięższe piersi, większa macica, ilość wody w organiźmie (nie płodowych) ale normalnej wody. Widocznie organizm tyle potrzebuje i trzeba się z tym pogodzić. Bo chyba nie ma żadna zamiaru iść na dietę?

od kiedy przekroczyłam 60 kg... przestaje zagladac na ten wątek.... a ze to nastąpilo dzis
żegnam !

ja waze 79 kg wiec jeszcze brakuje mi 1 kg do wagi z przed ciazy. w sumie przez miesiac przytylam 1,3 kg podobnie jak poprzednio.

biala no co ty 60 kg ja nie pamietam kiedy tyle wazylam :(

a ile ważyłaś przed ciążą?
miałaś niedowagę?
No przed ciążą też nie miałam niedowagi jestem z tak zwanej grubej kości i mięśni,więc waga przed ciążą to OJJJJ 64kg ;(,ale wcale się aż tak tym nie przejmuję He,he.Przy okazji :próbuję wasz tekst "owinąć ładnie nic mi nie wychodzi pomożecie (chodzi mi o tą otoczkę jak cytuję)chyba łapię...oj chyba coś przesadziłam,przepraszam,ale nie wiem jak to wyszło,kombinuję....

Ostatnia edycja:
Ja niby narazie 9-10 kg na plusie(zalezy czy pojem) ale u mnie brzuszek mały za to poszlo w nogi i pupe a to moze byc najtrudniej zgubic po ciazy...i moze sie okazac ze dziewczyna ktora przytyla jeszcze raz tyle co ja schudnie o wiele szybciej bo poszlo jej np w brzuch....no ale nic narazie mysle ze bede karmic piersia i tarcic przez to 500 kalorii:-)

od kiedy przekroczyłam 60 kg... przestaje zagladac na ten wątek.... a ze to nastąpilo dzis
żegnam !

To co ja mam powiedzieć??
Jestem od Ciebie niższa a też już ważę ponad 60 kilo....

kochana nie ma co panikować
jeszcze troszkę i waga sama zacznie spadać, wg mnie to i tak chudzina jesteś

reklama
A u mnie waga wyglądała tak;
Waga Przed- 62 kg
7 tydzien-61,5 kg
10 tydzien i 5 dzień- 61,1 kg
14 tydzien i 5 dzien- 60,5 kg
18 tydzień i 4 dzien- 61,6 kg
20 tydzień i 5 dzień- 63,5 kg
24 tydzień i 5 dzień- 66,6 kg
29 tydzień- 70 kg