reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Ja mam na plusie 6 kg i się przejmuję, bo generalnie mam mały brzuszek (nikt nie wierzy, że to już siódmy miesiąc). No, ale mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i Jaś urodzi się zdrowy.

Przestań się zadręczać! nie głodzisz się, nie odchudzasz więc czemu te obawy że jak mały brzuch to chore dziecko będzie? widocznie taki masz organizm i dziecku napewno nic nie brakuje. Nie wszyscy mają wielkie brzuchy w ciąży i dzieci rodzą się okazami zdrowia, każdy organizm ma inny. Polecam "ciąże z zaskoczenia" na kanale TLC (byłe Travel&Living). Tam kobiety przez 9 miesięcy nie wiedzą że są w ciąży, nie mają objawów, brzuszków, nie tyją i rodzą zdrowieńkie dzieci

A co jak matka ma mega brzuch i urodzi chore dziecko? ma siię zadręczać że miała za duży brzuch?

Trochę się uniosłam ale czasem nie mogę już z tym czarnowidztwem na forum...

reklama
No Ariska tez to czasem oglądam jak jestem u rodziców, bo ja niestety nie mam tego programu. bardzo fajny dokument. polecam

Dzisiaj bylam u ginka i ...znowu przytyłam od ost wizyty ponad kilogram:-(

Teraz to juz ma 14 kg na plusie...no coz takie widac uroki ciazy u mnie:-)

Z pierwszym synkiem ogolnie przytylam aż 22 kg:szok:, mam nadzieje ze tym razem bedzie mniej:-)

Ja ostatnio rozmawiałam na uczelni z dziewczyną ode mnie z roku, która rodzi 26.01 i trochę się zdołowała, jak jej powiedziałam, że mam na plusie dopiero 6 kg, bo ona ma już 16. Dodam tylko, że ja termin mam na 4/5.01 ;-)

Dzisiaj bylam u ginka i ...znowu przytyłam od ost wizyty ponad kilogram:-(

Teraz to juz ma 14 kg na plusie...no coz takie widac uroki ciazy u mnie:-)

Z pierwszym synkiem ogolnie przytylam aż 22 kg:szok:, mam nadzieje ze tym razem bedzie mniej:-)

i jak długo zrzucałaś??? pytam bo ja mam 20kg na plusie już :-( nie płaczę z tego powodu, bo ciąża ma swoje prawa i chc jeść to na co mam smaka:-) ale zastanawiam sie czy zrzucę:-(

reklama
Blondi Ja w pierwszej ciazy przytylam 21 w ciagu 8 tyg zrzucilam 18 a potem powoli reszte ale to 18 szybko zlecialo ale karmilam piersia a to tez wyrzeczenia co do zjedzenia :) A teraz mam no zaraz wjede na wage bo dawno nie wchodzilam bo taka gruba jestem ze sie balam ale chwila...no to mam dzisiaj premiere :)15 kilo na plusie czyli znowu do 21 dociagne jak nic ale jestem dobrej mysli ze schudne bede sie martwic potem jesli nie ale ja potrafie sie zmobilizowac i duzo cwiczyc systematycznie wiec wyciagne stary przyrzad do cwiczen i nie zejde dopoki nie schudne.

Do góry