reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

Ja mam na plusie 6 kg i się przejmuję, bo generalnie mam mały brzuszek (nikt nie wierzy, że to już siódmy miesiąc). No, ale mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i Jaś urodzi się zdrowy.

Przestań się zadręczać! nie głodzisz się, nie odchudzasz więc czemu te obawy że jak mały brzuch to chore dziecko będzie? widocznie taki masz organizm i dziecku napewno nic nie brakuje. Nie wszyscy mają wielkie brzuchy w ciąży i dzieci rodzą się okazami zdrowia, każdy organizm ma inny. Polecam "ciąże z zaskoczenia" na kanale TLC (byłe Travel&Living). Tam kobiety przez 9 miesięcy nie wiedzą że są w ciąży, nie mają objawów, brzuszków, nie tyją i rodzą zdrowieńkie dzieci

A co jak matka ma mega brzuch i urodzi chore dziecko? ma siię zadręczać że miała za duży brzuch?

Trochę się uniosłam ale czasem nie mogę już z tym czarnowidztwem na forum...

reklama
No Ariska tez to czasem oglądam jak jestem u rodziców, bo ja niestety nie mam tego programu. bardzo fajny dokument. polecam

Dzisiaj bylam u ginka i ...znowu przytyłam od ost wizyty ponad kilogram:-(

Teraz to juz ma 14 kg na plusie...no coz takie widac uroki ciazy u mnie:-)

Z pierwszym synkiem ogolnie przytylam aż 22 kg:szok:, mam nadzieje ze tym razem bedzie mniej:-)

Ja ostatnio rozmawiałam na uczelni z dziewczyną ode mnie z roku, która rodzi 26.01 i trochę się zdołowała, jak jej powiedziałam, że mam na plusie dopiero 6 kg, bo ona ma już 16. Dodam tylko, że ja termin mam na 4/5.01 ;-)

Dzisiaj bylam u ginka i ...znowu przytyłam od ost wizyty ponad kilogram:-(

Teraz to juz ma 14 kg na plusie...no coz takie widac uroki ciazy u mnie:-)

Z pierwszym synkiem ogolnie przytylam aż 22 kg:szok:, mam nadzieje ze tym razem bedzie mniej:-)

i jak długo zrzucałaś??? pytam bo ja mam 20kg na plusie już :-( nie płaczę z tego powodu, bo ciąża ma swoje prawa i chc jeść to na co mam smaka:-) ale zastanawiam sie czy zrzucę:-(

reklama
Blondi Ja w pierwszej ciazy przytylam 21 w ciagu 8 tyg zrzucilam 18 a potem powoli reszte ale to 18 szybko zlecialo ale karmilam piersia a to tez wyrzeczenia co do zjedzenia :) A teraz mam no zaraz wjede na wage bo dawno nie wchodzilam bo taka gruba jestem ze sie balam ale chwila...no to mam dzisiaj premiere :)15 kilo na plusie czyli znowu do 21 dociagne jak nic ale jestem dobrej mysli ze schudne bede sie martwic potem jesli nie ale ja potrafie sie zmobilizowac i duzo cwiczyc systematycznie wiec wyciagne stary przyrzad do cwiczen i nie zejde dopoki nie schudne.

Do góry