Ja też przez ostatnie 3 tygodnie od ostatniej wizyty przytyłam maksymalnie kilogram. Wczoraj ważyłam się u mamy a jej waga wskazywała dotychczas mniej więcej tyle ile u gina więc myślę, ze tak jest. Przedtem przez 4 tygodnie przytyłam jakieś 2 kilogramy. Za tydzień wizyta u gina, może jeszcze nadrobię. Chociaż jeśli z maleństwem jest wszystko dobrze to za tymi dodatkowymi kilogramami nie tęsknię bo ja z natury trochę za dużo ich mam jak na mój wzrost i nie jest mi łatwo ich zrzucić. Od początku ciąży przytyłam coś ok 7 kilogramów a przy mojej wadze wg. kalkultorów dobrze byłoby nie przytyć więcej niż 10 kg. Teraz ważę 78kg.
reklama
moja kumpela ktora za 7 tyg rodzi, przytyla w sumie 6 kilo a przy pierwszej ciazy 18 wiec to roznie bywa z ta waga w ciazy. ja ostatnio jak patrzylam na kalkulator wagi to powinnam chyba wazyc ponad 90 kg a waze 77,7 kg wiec te kalkulatory to o d.. chyba rozbic
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
fajna stronka z fizjologia noworodka :-) fajnie poczytac takie ciekawostki :-)
madzialena647
Fanka BB :)
hejka ja jestem w 31 tygodniu ciązy i waże 64 kg przed ciąza wazylam 55 więc nie wiem chyba dużo nie przytyłam zreszta nigdy nie przejmowalam sie swoja waga i nie wiem czy to duzo czy malo gorzej z rozstępami ale to juz inna bajka moja siostra w ciagu calej ciazy przytyla tylko 6 kg, wiadomo kazda z nas jest inna i na pewno szybko zrzucimy jak bedziemy zajmowac sie maluszkiem, buziaczki:*:*
C
claudia4you
Gość
fajna stronka z fizjologia noworodka :-) fajnie poczytac takie ciekawostki :-)
no fajna fajna :-)
przypadkowo ją znalazłam jak szukałam ile ma obwód główka niemowlaka, żeby sprawdzić czy czapeczka będzie dobra
no ja jestem troche przerazona!!! przed ciaza wazylam 57kg przy wzroscie 175..... teraz jestem w 31 tyg i waze..... 73 jakas masakra...ale nie ukrywam ze apetyt mam i troche musze sie juz ograniczac....bylo dosyc dobrze do 6 miesiaca prawie nic tam 5 kg a teraz przez ostatni miesiac....masakra
A nie masz wpisywanej wagi w kartę ciąży? Jeżeli tak, to najprawdopodobniej tyle (może kilogram, dwa) mniej niż na pierwszej wizycie, w zależności od tego, w którym tygodniu ciąży ona była.
Ja tak robię, że za początkową wagę biorę tę z pierwszej wizyty w 8tc -1kg, bo jakoś nigdy nie miałam w zwyczaju ważenia się.
Ja tak robię, że za początkową wagę biorę tę z pierwszej wizyty w 8tc -1kg, bo jakoś nigdy nie miałam w zwyczaju ważenia się.
reklama
a jaki adresik musialam przegapic przez dluga nieobecnosc :-( czy ktos dodal ten adresik do ciekawych linkow jesli mozna prosic skoro fajna stronka :-) tez chetnie poczytam jak juz dojdzie moj sprzecik do internetu :-)fajna stronka z fizjologia noworodka :-) fajnie poczytac takie ciekawostki :-)
a ja musze sie pochwalic ze narazie waga systematycznie sobie idzie jak narazie mam 7,5 kg na plusie wiec jestem bardzo zadowolona bo z corka w tym tygodniu mialam juz okolo 20 kg na plusie wiec roznica jest :-) pozdrawiam was wszystkie
Podziel się: