reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

Ja też przez ostatnie 3 tygodnie od ostatniej wizyty przytyłam maksymalnie kilogram. Wczoraj ważyłam się u mamy a jej waga wskazywała dotychczas mniej więcej tyle ile u gina więc myślę, ze tak jest. Przedtem przez 4 tygodnie przytyłam jakieś 2 kilogramy. Za tydzień wizyta u gina, może jeszcze nadrobię. Chociaż jeśli z maleństwem jest wszystko dobrze to za tymi dodatkowymi kilogramami nie tęsknię bo ja z natury trochę za dużo ich mam jak na mój wzrost i nie jest mi łatwo ich zrzucić. Od początku ciąży przytyłam coś ok 7 kilogramów a przy mojej wadze wg. kalkultorów dobrze byłoby nie przytyć więcej niż 10 kg. Teraz ważę 78kg.

reklama
Dziewczyny ja dzis zaczynam 30 tydzień i waga tak jak sprzed tygodnia 61,5 czyli nadal 8,5 kilo na plusie. Jestem zadowolona bo mysle ze 2 kilo na miesiac to jest tycie równomierne i w normie:-)

moja kumpela ktora za 7 tyg rodzi, przytyla w sumie 6 kilo a przy pierwszej ciazy 18 wiec to roznie bywa z ta waga w ciazy. ja ostatnio jak patrzylam na kalkulator wagi to powinnam chyba wazyc ponad 90 kg a waze 77,7 kg wiec te kalkulatory to o d.. chyba rozbic

hejka:) ja jestem w 31 tygodniu ciązy i waże 64 kg:) przed ciąza wazylam 55 więc nie wiem chyba dużo nie przytyłam:) zreszta nigdy nie przejmowalam sie swoja waga i nie wiem czy to duzo czy malo:) gorzej z rozstępami ale to juz inna bajka:) moja siostra w ciagu calej ciazy przytyla tylko 6 kg, wiadomo kazda z nas jest inna:) i na pewno szybko zrzucimy jak bedziemy zajmowac sie maluszkiem, buziaczki:*:*

no ja jestem troche przerazona!!! przed ciaza wazylam 57kg przy wzroscie 175..... teraz jestem w 31 tyg i waze..... 73:( jakas masakra...ale nie ukrywam ze apetyt mam i troche musze sie juz ograniczac....bylo dosyc dobrze do 6 miesiaca prawie nic tam 5 kg a teraz przez ostatni miesiac....masakra

A nie masz wpisywanej wagi w kartę ciąży? Jeżeli tak, to najprawdopodobniej tyle (może kilogram, dwa) mniej niż na pierwszej wizycie, w zależności od tego, w którym tygodniu ciąży ona była.
Ja tak robię, że za początkową wagę biorę tę z pierwszej wizyty w 8tc -1kg, bo jakoś nigdy nie miałam w zwyczaju ważenia się.

reklama
fajna stronka z fizjologia noworodka :-) fajnie poczytac takie ciekawostki :-)
a jaki adresik musialam przegapic przez dluga nieobecnosc :-( czy ktos dodal ten adresik do ciekawych linkow jesli mozna prosic skoro fajna stronka :-) tez chetnie poczytam jak juz dojdzie moj sprzecik do internetu :-)

a ja musze sie pochwalic ze narazie waga systematycznie sobie idzie jak narazie mam 7,5 kg na plusie wiec jestem bardzo zadowolona bo z corka w tym tygodniu mialam juz okolo 20 kg na plusie wiec roznica jest :-) pozdrawiam was wszystkie

Do góry