reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Ja też przez ostatnie 3 tygodnie od ostatniej wizyty przytyłam maksymalnie kilogram. Wczoraj ważyłam się u mamy a jej waga wskazywała dotychczas mniej więcej tyle ile u gina więc myślę, ze tak jest. Przedtem przez 4 tygodnie przytyłam jakieś 2 kilogramy. Za tydzień wizyta u gina, może jeszcze nadrobię. Chociaż jeśli z maleństwem jest wszystko dobrze to za tymi dodatkowymi kilogramami nie tęsknię bo ja z natury trochę za dużo ich mam jak na mój wzrost i nie jest mi łatwo ich zrzucić. Od początku ciąży przytyłam coś ok 7 kilogramów a przy mojej wadze wg. kalkultorów dobrze byłoby nie przytyć więcej niż 10 kg. Teraz ważę 78kg.

reklama
Dziewczyny ja dzis zaczynam 30 tydzień i waga tak jak sprzed tygodnia 61,5 czyli nadal 8,5 kilo na plusie. Jestem zadowolona bo mysle ze 2 kilo na miesiac to jest tycie równomierne i w normie:-)

moja kumpela ktora za 7 tyg rodzi, przytyla w sumie 6 kilo a przy pierwszej ciazy 18 wiec to roznie bywa z ta waga w ciazy. ja ostatnio jak patrzylam na kalkulator wagi to powinnam chyba wazyc ponad 90 kg a waze 77,7 kg wiec te kalkulatory to o d.. chyba rozbic

hejka:) ja jestem w 31 tygodniu ciązy i waże 64 kg:) przed ciąza wazylam 55 więc nie wiem chyba dużo nie przytyłam:) zreszta nigdy nie przejmowalam sie swoja waga i nie wiem czy to duzo czy malo:) gorzej z rozstępami ale to juz inna bajka:) moja siostra w ciagu calej ciazy przytyla tylko 6 kg, wiadomo kazda z nas jest inna:) i na pewno szybko zrzucimy jak bedziemy zajmowac sie maluszkiem, buziaczki:*:*

no ja jestem troche przerazona!!! przed ciaza wazylam 57kg przy wzroscie 175..... teraz jestem w 31 tyg i waze..... 73:( jakas masakra...ale nie ukrywam ze apetyt mam i troche musze sie juz ograniczac....bylo dosyc dobrze do 6 miesiaca prawie nic tam 5 kg a teraz przez ostatni miesiac....masakra

A nie masz wpisywanej wagi w kartę ciąży? Jeżeli tak, to najprawdopodobniej tyle (może kilogram, dwa) mniej niż na pierwszej wizycie, w zależności od tego, w którym tygodniu ciąży ona była.
Ja tak robię, że za początkową wagę biorę tę z pierwszej wizyty w 8tc -1kg, bo jakoś nigdy nie miałam w zwyczaju ważenia się.

reklama
fajna stronka z fizjologia noworodka :-) fajnie poczytac takie ciekawostki :-)
a jaki adresik musialam przegapic przez dluga nieobecnosc :-( czy ktos dodal ten adresik do ciekawych linkow jesli mozna prosic skoro fajna stronka :-) tez chetnie poczytam jak juz dojdzie moj sprzecik do internetu :-)

a ja musze sie pochwalic ze narazie waga systematycznie sobie idzie jak narazie mam 7,5 kg na plusie wiec jestem bardzo zadowolona bo z corka w tym tygodniu mialam juz okolo 20 kg na plusie wiec roznica jest :-) pozdrawiam was wszystkie

Do góry