reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

U nas 12,5 na plusie. Dziewczyny głowa do góry, wszystko da się zrzucić:-D, na razie jedzmy na co mamy ochotę bo potem już nie będzie tak pięknie.

reklama
Kurcze a u mnie już 14 kg na +. No skąd?! jak?!
Jeszcze w weekend było +12, a tu jeszcze 2 z niczego! Pilnuje się z jedzeniem tak samo cały czas, wiadomo, czasami coś się tam odpuści, ale bez przesady! Żeby tak 2kg przez dwa dni przybyło?:no:

Hej dziewczyny, gdzieś wyczytałam że jak któraś miała niedowagę przed ciążą to musi przytyć więcej tj. 13-18 kg i to jest naturalne bo musimy nadrobić to czego brakowało żeby maluszkowi było ciepło w warstwie tłuszczyku ;p Nie wiem czy to prawda ale usprawiedliwienie jakieś jest, ja przynajmniej pocieszam się tą informacją i już tak z przerażeniem nie patrze na wagę. Na razie przytyłam 15kg i został mi miesiąc. Natomiast nie mam zamiaru oszczędzać na jedzeniu bo wychodzę z założenia że nie rozkłada się to tylko na mnie ale i maluszek dużo z tego pożera :) Więc głodna chodzić nie będę. Natomiast co do słodyczy to kiedy jak nie teraz, oczywiście bez przesady ale musimy korzystać, a później będziemy karmić, mało sypiać, robić na wysokich obrotach więc szybko zrzucimy dodatkowe kilogramy :) Na dodatek lato się zbliża więc będę skakać, biegać i wszystko to czego w ciąży nie mogłam robić żeby wyzbyć się tej masy energii którą zbieram od paru miesięcy. Ja jestem pozytywnie nastawiona :-):-):-)

czekolada - masz rację, tylko część z nas zaczynała już z nadwagą:-D:-D
No to i tak bym starała się myśleć że widocznie dziecko tego potrzebuje ;p I tak popieram bardziej osoby które miały nadwagę (ale naprawdę, a nie że wydawało im się że są grube) i sporo przytyły, od kobiet które liczą każdą kalorie i mają obsesję na punkcie swojej figury i nawet w ciąży potrafią prowadzić diety żeby za dużo nie przytyć.

6tc- 76,5
10tc- 76,9
12tc- 76,8
15tc- 78,3
17tc- 78,3
20tc- 79,0
22tc- 79,3
25tc- 80,1
27tc- 81,4
29tc- 82,6
31tc- 82,5
33tc- 84,6
35tc- 86,2
37tc- 86,5

--------------------------------------------------------------

Z wizyt u lekarza:

7tc5d- 77,6
11tc5d- 76,7
15tc5d- 78,9
19tc5d- 79,6
23tc5d- 81,8
27tc5dc- 84,3
31tc5dc- 85,4

reklama
U mnie 64,5 czyli +10 od poczatku. Ciekawe ile do porodu bedzie. W poprzedniej ciazy bylo +12, teraz pewnie tez dojdzie chociaz ze zdziwieniem stwierdzam ze od 2 tygodni waga bez zmian.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry