reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

pscółka drętwienie to może co innego - też miałam przy Gosi... ale w sumie towarzyszyło opuchliźnie, więc może miało związek.
Sprawdź po pierścionkach czy jeszcze włożysz, to będziesz miała pewność.

reklama
Oliwka- to zaczelas z mala waga ,ja zaczelam z 74kg boje sie zwazyc 2 tygodnie u ginekologa bylo juz 86:((( jak młody wstanie pojde na wage i sie zwaze i napisze,waga jest u niego w pokoju...
pscólka- mi puchnie prawa dłon i tez sie czuje taka podpuchnieta...nie to ze wygladam jak bania:-Dale czuje opuchniecie...i widze...

Phęel- pocieszę Cię, ja teraz też mam taką wagę:-(. nie martw się, zrzucimy :-p ja strasznie dużo przytyłam w tej ciązy:zawstydzona/y:

wiecie co do tej pory tak porządnie nogi spuchły mi dwa razy. tzn łydki z kostkami sie zrównały. Wczoraj porobiłam rozszerzone badania ( internistka mi zleciła) mające na celu właśnie sprawdzić czy nie grozi mi zatrucie ciążowe. opuchliznę zgoniłam sobie pijąc szklanice piwa bez % tzn bez alkoholowego. Lech ma 0.5% ale, no i natkę pietruszki do zupy łyżkami sypałam. Chyab jeszcze herbata z pokrzywy działa moczopędnie.

muro -wiesz co mnie dobija? ...schudnac po ciazy 15-20 kg to PIKUŚ ja mam jeszcze nadprogramowe 10kg z poprzedniej razem prawie 35kg:(((a co jest najgorsze wstajac z łóżka zakladalam skarpetki i na udach z przodu mam cellulit!!!!!nigdy nie mialam a teraz wygladam jak te "lalki" z TLC:cool2:...
mam nadzieje ze mam duzo wody wiecej niz z Alanem okaze sie praniu...

Falidae- ja siusiu robie w dzien równo co 20min:-D

Felidae - moczopędne są też ogórki, pomidory i seler naciowy. Dodawałam je do soczków owocowych:tak:muszę do tego wrócić, tylko tak mi się nie chce:-D

no niestety, ale wbrew pozorom trzeba więcej wody pić. ja herbatę odstawiłam w ogóle, z kawy tylko zbożowa na mleku (lubię i do tego ma zbawienny błonnik) i rozrabiam też w proporcji 1:2 lub 1:3 soki bez cukru lub sama wyciskam z owoców lub warzyw. do tego czasem koktajle sobie robię - jakieś witaminy naturalne też trzeba Małej dostarczyć :)

jak zginam palce u rąk to czuję lekki ból w kostkach, podobnie w stopach. i mam lekko opuchnięte kostki, więc jak leżę to z nogami wyżej - pomaga.

Phel-odnośnie tego cellulitu, ja też mam taki, pierwszy raz w życiu. mnie się zrobił wcześnie w ciąży (3-4 mc) jak musiałam plackiem lezeć, nawet myc musiałam się w łóżku. to chyba przez to. zero ruchu. będę walczyć z nim po rodzie, teraz tylko smaruję kremami na celliulit w ciąży ( nic nie pomaqgają:wściekła/y:)

Nef a musiałaś pisać o tym 5 kg co??;-) Mogłam udawać, że nie widziałam, przeoczyłam ten wpis ;-)

Też wychodzę z założenia, że po prostu będzie trzeba nad sobą popracować. Ja przez 6 lat życia byłam na wiecznej diecie (wymóg w sporcie, który trenowałam) i dawałam radę więc i teraz dam. Założymy sobie jakiś motywacyjny wątek "Nasza waga- chudniemy" i będziemy się wspierać

reklama
Do góry