reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

Witam ciepło wszystkie szczęśliwe mamusie;) chciałabym aby, któraś z Was drogie użytkowniczki forum rozwiała moje wątpliwości. Mój problem dotyczy zbyt nikłego przyrostu wagi:eek: i nie rozumiem ani przyczyn tego stanu ani nie potrafię sobie odpowiedzieć czy jest to normalne i mieści się w granicach jakiś wyznaczonych norm...A mianowicie moja waga startowa to 46,5kg w obecnej chwili ważę 53 kg a zaczynam 32tc ... i niepokoi mnie tak niski przyrost ciałka... pomimo iż wszystkie badania wychodzą okej- jestem zdrowa jak koń, to ten fakt spędza mi sen z powiek i poszukuję poprostu rzetelnej odpowiedzi czy powinnam się zamartwiać... Uściski:-D

reklama
Mysle, ze jak wyniki sa dobre to nie ma sie czym przejmowac. Ja startowalam z 45kg a teraz mam 52 i jakos sie tym nie martwie. Wyniki mam ok, a corcia ladnie rosnie:)
Pozdrawiam wszystkie kwietnoweczki :)

HANIU jestem tego samego zdania co zabeczka. Skoro wszystkie wyniki są ok to nie martw się na zapas. Jakby było coś nie tak to myślę ze lekarz by ci o tym powiedział. Widocznie ty mało tyjesz a tylko Dzidziuś rośnie :-D
Ja startowałam z wagi 45 kg a teraz ważę 56,5kg przy wadze Dzidzi 1200g (trochę mnie przybyło w ciągu miesiąca - 4kg) ale pocieszam się tym ze piersi sporo waza no i macica z płynem owodniowym ;-) a po porodzie za jakiś czas może wrócę do starej wagi :laugh2:

Ja co prawda zawsze wklejałam tu poprzednie pomiary wagi, ale dziś nie jestem w formie :-(, więc jedynie dla upamiętnienia:
31t0d 74,0 kg, czyli +10kg.

Idę praktycznie identycnie jak w pierwszej ciąży, poza tą różnicą że teraz nie mam cukrzycy ciążowej która wtedy prez dietę przystopowała znacznie mój późniejszy przyrost wagi... teraz się nie muszę ograniczać - i tego nie robię ;-), więc liczę się z tym że mogę przytyć więcej niż ostatnio, co mnie nie niepokoi bo nie mam problemów z powrotem do starej wagi :-)

Haniu ja też miałam takie obawy w któryms momencie i pytałam położnej i powiedziała że nie ma powodów do niepokoju... tak długo jak dziecko rozwija się prawidłowo i rośnie :happy2:
teraz przy skończonym 33 tygodniu mam nie całe 9 kilo na plusie i jeszcze 7 tygodni przede mną... a w tym momencie ciazy co Ty też miałam jakieś 7 na plusie...

witajcie dziewczyny :) z tego co czytam to naprawdę niewiele przybyłyście na wadze! ja stety/niestety jestem już 14 kg na plusie i podejrzewam, że to ważą głównie brzuszek, piersi i woda, która się zatrzymuje. bo jak patrzę na siebie to nigdzie indziej nic mi się nie odłożyło zbędnego ;)

będzie basen po porodzie i zakończonym połogu - najlepszy sposób na przywrócenie talii :)

Zibka u mnie też już 14+ Ja widzę, że jeszcze uda mi urosły i przystroiły się cellulitem, bo wcześniej miałam z tym świństwem spokój

6tc- 76,5
10tc- 76,9
12tc- 76,8
15tc- 78,3
17tc- 78,3
20tc- 79,0
22tc- 79,3
25tc- 80,1
27tc- 81,4
29tc- 82,6
31tc- 82,5
33tc- 84,6

--------------------------------------------------------------

Z wizyt u lekarza:

7tc5d- 77,6
11tc5d- 76,7
15tc5d- 78,9
19tc5d- 79,6
23tc5d- 81,8
27tc5dc- 84,3
31tc5dc- 85,4

reklama
u mnie +10kg (2,5kg waży Kuba), ale jestem ciekawa na ilu się skończy, podobno teraz najwięcej przybywania kg przed nami ;-)

Do góry