reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

Przez weekend tak ładnie się pilnowałam, jadłam zdrowo, piłam wodę... a od wczoraj znów objadanie i podjadanie na zmianę. Gdzieś mi silna wola uciekła.

reklama
dziewczyny nie straszcie z tymi butami bo mi mąż właśnie kupił na urodziny skórzane, super zgrabne kozaczki na obcasie- sama wybierałam sobie z myślą o tym, że w końcu po ciąży będę mogla sobie w takich pobiegać i poprawić sobie humor jako młoda, zarobiona mamusia...:-D ale są dosyć szerokie i liczę na to, że przy mojej wąskiej stopie jednak bez problemu będę mogla w nich chodzić po ciąży...
asia25 +11kg też da się rade przeżyć, nie ma tragedii

Tradycyjnie, jak co miesiąc przed wizytą zapisuję pomiary ;)

start: 64,0 kg
7t6d: 66,0 kg
10t6d: 64,9 kg
14t6d: 65,8 kg
18t6d: 66,8 kg
22t4d: 69,1 kg
26t6d: 70,5 kg, w tym Adi: 1,25 kg ;)

monic pozazdrościc wagi :tak:

U nas od początku + 9 :sorry:, średnio co miesiąc przybywa mi 2kg, od dzis sie spinam, i zeeeeero słodyczy !!! Musze zmieścic sie w 1kg na + w 4 tyg. Bedzie dobrze :-) z Julką na tym etapie miałam juz chyba +12 czy jakos tak :zawstydzona/y:

Oliwka :szok: no to zaszalałaś :-D
Ja mam mało, bo +4, ale to dlatego, że muszę się pilnować, gdyż startowałam z nadwagą:baffled: Teraz chciałabym schudnąć dużo i mam nadzieję, że pomogą mi w tym nieprzespane noce i karmienie. Mam zamiar żyć na wysokich obrotach, bo tak schudłam po dwóch pierwszych porodach, ale wtedy byłam też znacznie młodsza :-p

Ja też wystartowałam z nadwagą i to dosyć poważną. Od początku ciąży przybyło i 7kg, więc na razie to chyba nie najgorzej. Też mam plan po ciąży zrzucić zajmując się dzieckiem i ogarniając mieszkanie. Zobaczymy jak to będzie, te 7 to jeszcze nie jest tak źle :)

reklama
u mnie to jakos dziwnie... w domu mam +8kg, u ginka w ostatnich 4 tyg +4,5kg a lacznie +11...
moja waga wskazuje podobnie do wagi rodzinnego, gdzie w ciuchach i butach mam o 1,5kg wiecej jak na domowej w pizamie... co by sie zgadzalo
ile by nie bylo bede sie tym martwic po porodzie :-D

Do góry