reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

reklama
Asia i co Ci powiedział lekarz na taki przyrost. Ja z bliźniakami też +7 i położna zwróciła mi we wtorek uwagę, że za dużo przytyłam:szok:

Asia i co Ci powiedział lekarz na taki przyrost. Ja z bliźniakami też +7 i położna zwróciła mi we wtorek uwagę, że za dużo przytyłam:szok:
no bez przesady, bylo jej cos powiedziec do sluchu, glupia baba, kazda z nas przybiera tyle ile przybiera, rany, przeciez nie bedziemy na diecie i na kontrolowanym ! moze jeszcze kalorie mamy przeliczac? ja jestem tez cos kolo 6-7 kg na plusie (z jednym dzieckiem o zgrozo!).... phi ;-)

kurcze nic nie mówiła ale mi się wydaje że jest ok.
w pierwszej ciąży przytyłam 18kg i teraz tyje podobnie, więc się nie martwię:-)

Dzięki dziewczyny:-) W sumie przez pierwsze 12 tygodni nie przytyłam ani grama. A teraz już +7, ale maluchy rosną, więc na wadze musi się to jakoś odbić :-)

no to ja troche sobie zmniejszylam, dzis po wizycie moja waga jest wieksza.... juz mam +8 :-)
a moja waga wygladala tak :
start - 56
5 tc - 56,700
8 tc - 57,700
13 tc - 60,100
17 tc - 60,800
22 tc - 64 :-)

Tradycyjnie, jak co miesiąc przed wizytą zapisuję pomiary ;)

start: 64,0 kg
7t6d: 66,0 kg
10t6d: 64,9 kg
14t6d: 65,8 kg
18t6d: 66,8 kg
22t4d: 69,1 kg

ja wlasnie sie dzis wazylam, bo wizyta mnie czeka i wage musze podac, u mnie 4,7kg na plusie :-) jest ok!
od ostatniej wizyty 4 tyg temu 800gr przytylam wiec jest naprawde super
przez najblizy miesiac moge przybrac 1,3 :-D by byc w normie dla I i II trymestru +6kg
ja musze tak kontrolowac wage bo startowalam z nadwaga i nie moge w tej ciazy przytyc wiecej niz w dwoch poprzednich, to moj cel

reklama
Do góry