reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

Beti super, oby tak dalej :-)
Phalania zgadzam się w 100% z Tobą, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, najlepszym dowodem jest to jak każda z nas inaczej przechodzi ciąże:-D

Oliwka
najważniejsze żebyś się dobrze czuła i dzidzia a o resztę się nie martw...;-) jedna kobieta przytyje więcej a po niej nie widać i odwrotnie, te co na wadze mają mniej są bardziej obfite!!!
Ja się nie martwię o kilogramy a o wygląd skóry po ciąży, bo jak nabierzesz wszędzie wody to wiadomo że dodatkowe kilogramy się pojawią, a jak rozsadzi w jednym miejscu od środka to już później nic nie pomoże na rozstępy, a kilogramy się zrzuci, w każdym razie na to mamy wpływ...;-)

reklama
Ja od początku ciąży jak na razie tylko niecałe +4kg, a brzuszek mam już spory i piersi mi urosły dosyć. Jestem zadowolona z wagi jak do tej pory. :)

Macie rację dziewczyny...jednak wiosenno letni okres porodów jest pod tym względem najlepszy... długie spacery, świeże powietrze, mniejszy apatyt no i człowiek jakoś pragnie ładnie wyglądać na lato... to wszystko wpływa korzystnie na pozbywanie się zbędnych kg. Sam wiem z doświadczenia rodzilam w maju

Oliwka a może woda Ci się zatrzymuje? nie masz obrzęków? a co gin na to? w poprzednich ciążach też tak miałaś?

z tą woda to nie wiem ale chyba nie, bo nie mam obrzeków, spytam ginki jak będę co z ta moja wagą? a w poprzednich ciążach to po więcej 12 kg wazyłam w chwili porodu;-) a tu dopiero 6 m-c sie zbliża a juz 12:wściekła/y: w sumnie po mnie tych kg nie widać bo mam 170 wzroztu a teraz ważę 72 kg brrrrrrrrr

Oliwka, przy Twoim wzroście taka waga...kochanie ja to kulka jestem poważnie, chociaż na zdjęciach tego nie widać to przy moim 160 wzroście waga dzisiejsza 87 kg to dopiero waga przybliżona do wagi słoniątka ;-):-D, cóż po pobycie u Mamy mam + 9 kg, mój misterny plan nie przekroczenia 90 kg spalił na panewce, cóż, ale wierzę głeboko, że po porodzie zrzucę ;-):-D z Amelcią od razu następnego dnia po porodzie nie było śladu, że w ciązy byłam...dopiero jak odstawiłam Ją od piersi po 3 m-cach waga mi skoczyła, bo jadłam wszystko:dry:

Macie racje dziewczyny, że każdy organizm jest inny tak jak ciąża inna i tycie może być różne, tylko mnie np. lekarz bardzo uczulał na zbyt szybki przyrost wagi. Jeśli po konsulatcji z ginekologiem wszystko jest ok, nie ma obrzęków, woda się nie zatrzymuje, nie ma nadciśnienia itd. to widocznie tak musi być i niewiele się da na to poradzić, oby tylko tak szybko jak rosną teraz szybko spadały po porodzie :-)
Ja w 1 ciąży nic nie przytyłam, po porodzie na następny dzień miałam -7kg. A teraz mam już +3,5kg. Tylko ja duża masa jestem ;-) wiec nie chce bardzo dużo przytyć....ale chcieć sobie można :-p organizm i tak robi swoje.

oj dziewczyny, zobaczycie jak szybko po porodzie nam spadna wszystkie dodatkowe kg :-)
ja juz miskowi zapowiedzialam ze sobie kupie zumbe albo jakis ciekawy aerobic na ps i bede dawac z wiki ;-) szybko sie zrzuci a i przy tym sie zabawie z cora ;-)

myszka świetny pomysł :-)
U mnie po weekendzie + 2 kg. W poprzedniej ciąży też miałam takie skoki. Cisza, cisza i nagle +1,5 lub +2. Widocznie taki mój urok. Co nie zmienia faktu, że sam pomiar czasem mnie zaskakuje i jestem w lekkim szoku :-D

Ja na pólmetku 20tc +5kg:szok::szok::szok: Nie wiem jak bo cały czas było +2 a teraz tak nagle skoczyło!!!!!
I chyba zaczęły mi nogi puchnąć...... Ehhhhh zaczyna się...

reklama
Do góry