reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga i wymiary w ciąży :)

A ja znow schudlam ... juz bylo 1,5kg na plusie i wrocilam do 1kg... ale widze, ze nogi mi chudna smialam sie do mamy, ze jeszcze w ciazy wroce do normalnej wagi jak sie z lubym poznalismy haha

U mnie też tak waga się waha. Najczęściej ważę się z rana przed śniadaniem i wtedy najczęściej jest mniej więcej dobry pomiar i najmniej wahań.

reklama
Oj to całkiem możliwe. Ja w drugiej ciąży zaczynałam z wagą 50kg, a jak z porodówki wyszłam to ważyłam 47. Teraz dalej jestem 2 na minusie (18 tyd), A mam wrażenie, że cały czas się obrzeram

co bylo u ciebie powodem wcześniejszych porodów?

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej ciazy pęknięcie pęcherza plodowego i saczenie się wód plodowych.bylo to 32 tydz. Nic nie poczułam, wstałam rano na siku i to siku się nie kończyło, a wciąż coś mi wylatywalo.w szpitalu nawadniali mi wody kroplowkami, bezwarunkowo leżenie. Dosłownie widziałam jak moje dziecko leży mi w brzuchu owiniete mają skóra z brzucha bez wód plodowych.przetrzymali mnie tydzień bo wydało się zakażenie wewnatrzmaciczne przez pęknięcie i to już było zagrożenie życia i moje i małego.cieciecie na przełomie 33/34 tyg, syn ważył 1460g i miał 40 cm. Urodził się z niedotlenieniem,zamartwica, zapaleniem płuc i hipotrofia płodu.dostal w pierwszych minutach zaledwie 2 punkty. Półtora miesiąca spędziliśmy w szpitalu i z waga 2 kg został wpisany do domu.ehhh ciężki bardzo ciężki okres. Wszystko dobrze sue skończylo i mam zdrowego przystojnego 15 letniego syna.ktory jest już większy od mamy [emoji6][emoji6]

W drugiej ciąży wysokie ciśnienie, dwa tyg w szpitalu podawanie leków na zbicie ciśnienia, stwierdzono gestoze, po dwóch tyg mimo brania leków i pobycie w szpitalu na ktg pojawiły sie nie odczuwalne przeze mnie skurcze które powodowały zanik tętna u małego. W ciągu 15 min podjęta decyzja o zakończeniu ciąży,że względu na stan przedrzucawkowy znowu [emoji17] przez cc. Historia się powtarza, strach i płacz. Mały urodzony w 36 tyg waga 3050g, 52 cm. 9 punktów. Po 5 dniach byliśmy w domu.Teraz ma 6,5 roku jest zdrowym.chlopcem. .

Mam za co Bogu dziękować.

Trzecia ciąża również z atrakcjami, ze względu na plamienia. ręce opadają.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Nie poddawaj się. Masz naprawdę silne dzieci (pewnie po mamusi). Mój też miał zamartwicę, hipotrofię i tylko 1 pkt apgar. A teraz? Super gość tylko dalej jest mały, bo ma wzrost o 2 lata niższy i problemy z czytaniem, ale z tym się da żyć.
Pewnej wigilii przy składaniu życzeń moja ciocia popatrzyła na mnie i mówi ty już lepiej więcej dzieci nie miej. To bardzo życzliwa. Zdziwią się jak przyjedziemy na Wigilię z boba.skiem

Joshi ale historie [emoji46] trzymam kciuki, aby teraz wszystko szczęśliwie zakończyło się! stres na pewno jest, ale mimo wszystko trzeba być dobrej myśli ! Jesteś naprawdę silna kobieta !

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

W pierwszej ciazy pęknięcie pęcherza plodowego i saczenie się wód plodowych.bylo to 32 tydz. Nic nie poczułam, wstałam rano na siku i to siku się nie kończyło, a wciąż coś mi wylatywalo.w szpitalu nawadniali mi wody kroplowkami, bezwarunkowo leżenie. Dosłownie widziałam jak moje dziecko leży mi w brzuchu owiniete mają skóra z brzucha bez wód plodowych.przetrzymali mnie tydzień bo wydało się zakażenie wewnatrzmaciczne przez pęknięcie i to już było zagrożenie życia i moje i małego.cieciecie na przełomie 33/34 tyg, syn ważył 1460g i miał 40 cm. Urodził się z niedotlenieniem,zamartwica, zapaleniem płuc i hipotrofia płodu.dostal w pierwszych minutach zaledwie 2 punkty. Półtora miesiąca spędziliśmy w szpitalu i z waga 2 kg został wpisany do domu.ehhh ciężki bardzo ciężki okres. Wszystko dobrze sue skończylo i mam zdrowego przystojnego 15 letniego syna.ktory jest już większy od mamy [emoji6][emoji6]

W drugiej ciąży wysokie ciśnienie, dwa tyg w szpitalu podawanie leków na zbicie ciśnienia, stwierdzono gestoze, po dwóch tyg mimo brania leków i pobycie w szpitalu na ktg pojawiły sie nie odczuwalne przeze mnie skurcze które powodowały zanik tętna u małego. W ciągu 15 min podjęta decyzja o zakończeniu ciąży,że względu na stan przedrzucawkowy znowu [emoji17] przez cc. Historia się powtarza, strach i płacz. Mały urodzony w 36 tyg waga 3050g, 52 cm. 9 punktów. Po 5 dniach byliśmy w domu.Teraz ma 6,5 roku jest zdrowym.chlopcem. .

No to faktycznie miałaś przejścia z chłopakami. najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze. Z tą ciążą na pewno wszystko już będzie dobrze i uda Ci się spokojnie donosić do terminu i tym razem urodzić bez żadnych "atrakcji".

no to przeszlas ;/
moj Patryk pierworodny tez wczesniak z 31 tyg. urodził sie...bo mu sie pospieszylo ... waga 1820 i 46 cm
a teraz chlopisko 186 cm
1467225353-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi przytulam mocno . Bardzo dużo przeszlas aż lzy polecisly mi jak czytałam . wierze ze wyrzynamy do 36tc i dzieci zdrowe będą. Tak sobie nie zdajemy sprawy a to takie ważne.

Ja po cichu wierze ze teraz beda dla odmiany lzy ale szczęścia od poczatku i niespodzianka

reklama
Mi dzisiaj waga wskazała +3kg :/ 18 tydzień- niby nie dużo ale ja jestem ciężka normalnie, i jeszcze przed ciążą ważyłam za dużo- czeka mnie niestety 3 cyfrowa waga za chwilę.... Załamka...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry