reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga i wymiary w ciąży :)

Waga przed ciążą 65 kg.
Waga obecna nadal 65 kg
Daję sobie 80 kg max. Może nareszcie będę miała jakąś fałdkę a nie tylko kości ;)

reklama
O jezu, to tylko ja tak przytyłam? Masakra. Przed ciążą 72, dziś 75. Mam nadzieję nie przytyć więcej niż do 82. Choć chyba marne szanse widząc mój obecny przyrost. Z synkiem przed ciążą ważyłam 73, a przytyłam tylko do 81.

O jezu, to tylko ja tak przytyłam? Masakra. Przed ciążą 72, dziś 75. Mam nadzieję nie przytyć więcej niż do 82. Choć chyba marne szanse widząc mój obecny przyrost. Z synkiem przed ciążą ważyłam 73, a przytyłam tylko do 81.
Nie tylko ty ;) ja przed ciążą 65 a teraz w 14tyg mialam 68.3 strach się bać:D a ja max 11 kg mogę przytyć bo mam taką normę określoną u diabetologa :)

Najlepsze, że o ile na początku ciąży żarłam dużo, to teraz wcale aż tyle nie jem, żeby tak przytyć. Chyba muszę całkiem zrezygnować ze słodkiego i jeść jeszcze mniej tłusto.

Ja też już trochę przytulilam!!!!

Wzrost: 164 cm.
Waga przed ciąża: 57 kg
Waga w 8tc: 59 kg
Waga w 11tc: 60,5 kg
Waga w 17 tyg 60,5 kg

Limitu sobie nie daje [emoji23] bo i tak pewnie będzie dużo więcej [emoji23]
Z Filipem waga początkowa 50 kg a przed cc w 36 tc 75 kg. 25 kg! I jeszcze miesiąc do końca był.
No Bój się Boga dziewczyno!

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
U mnie

Wzrost : 173cm
Waga przed ciążą : 59kg
Waga ok 9tc : 52kg (bardzo silne wymioty)
Waga 12tc : 55kg

Limitu tez jako takiego nie mam, narazie czekam na powrót apetytu i odejście mdlosci/wymiotow. Liczę, że 4 miesiąc przyniesie ulgę :(

U mnie

Wzrost: 172
Waga przed ciążą: 60 kg
8 tc: 61,5 kg
11 tc: 62 kg
Obecnie 12 tc. i waga bez zmian w przedziale - 61,7 kg - 62 kg.

Ginekolog zwrócił mi uwagę żeby pilnować się bo w tym tempie za dużo przytyje, ale szczerze to nie zauważyłam żebym więcej jadła co najwyżej zdrowiej to na pewno.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie

Wzrost: 172
Waga przed ciążą: 60 kg
8 tc: 61,5 kg
11 tc: 62 kg
Obecnie 12 tc. i waga bez zmian w przedziale - 61,7 kg - 62 kg.

Ginekolog zwrócił mi uwagę żeby pilnować się bo w tym tempie za dużo przytyje, ale szczerze to nie zauważyłam żebym więcej jadła co najwyżej zdrowiej to na pewno.

A może to kwestia tego, że metabolizm zwolnił ?

reklama
A może to kwestia tego, że metabolizm zwolnił ?
Być może a do tego zaparcia, co prawda już mniej ale z początku strasznie uciążliwe. Ogólnie staram się zwracać uwagę co jem ale też nie przesadzam i pozwolę sobie od czasu do czasu na coś "zakazanego" typu szklanka coli czy zapiekanka ;)

Do góry