reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga i wymiary w ciąży :)

Waga przed ciążą 65 kg.
Waga obecna nadal 65 kg
Daję sobie 80 kg max. Może nareszcie będę miała jakąś fałdkę a nie tylko kości ;)

reklama
O jezu, to tylko ja tak przytyłam? Masakra. Przed ciążą 72, dziś 75. Mam nadzieję nie przytyć więcej niż do 82. Choć chyba marne szanse widząc mój obecny przyrost. Z synkiem przed ciążą ważyłam 73, a przytyłam tylko do 81.

O jezu, to tylko ja tak przytyłam? Masakra. Przed ciążą 72, dziś 75. Mam nadzieję nie przytyć więcej niż do 82. Choć chyba marne szanse widząc mój obecny przyrost. Z synkiem przed ciążą ważyłam 73, a przytyłam tylko do 81.
Nie tylko ty ;) ja przed ciążą 65 a teraz w 14tyg mialam 68.3 strach się bać:D a ja max 11 kg mogę przytyć bo mam taką normę określoną u diabetologa :)

Najlepsze, że o ile na początku ciąży żarłam dużo, to teraz wcale aż tyle nie jem, żeby tak przytyć. Chyba muszę całkiem zrezygnować ze słodkiego i jeść jeszcze mniej tłusto.

Ja też już trochę przytulilam!!!!

Wzrost: 164 cm.
Waga przed ciąża: 57 kg
Waga w 8tc: 59 kg
Waga w 11tc: 60,5 kg
Waga w 17 tyg 60,5 kg

Limitu sobie nie daje [emoji23] bo i tak pewnie będzie dużo więcej [emoji23]
Z Filipem waga początkowa 50 kg a przed cc w 36 tc 75 kg. 25 kg! I jeszcze miesiąc do końca był.
No Bój się Boga dziewczyno!

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
U mnie

Wzrost : 173cm
Waga przed ciążą : 59kg
Waga ok 9tc : 52kg (bardzo silne wymioty)
Waga 12tc : 55kg

Limitu tez jako takiego nie mam, narazie czekam na powrót apetytu i odejście mdlosci/wymiotow. Liczę, że 4 miesiąc przyniesie ulgę :(

U mnie

Wzrost: 172
Waga przed ciążą: 60 kg
8 tc: 61,5 kg
11 tc: 62 kg
Obecnie 12 tc. i waga bez zmian w przedziale - 61,7 kg - 62 kg.

Ginekolog zwrócił mi uwagę żeby pilnować się bo w tym tempie za dużo przytyje, ale szczerze to nie zauważyłam żebym więcej jadła co najwyżej zdrowiej to na pewno.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie

Wzrost: 172
Waga przed ciążą: 60 kg
8 tc: 61,5 kg
11 tc: 62 kg
Obecnie 12 tc. i waga bez zmian w przedziale - 61,7 kg - 62 kg.

Ginekolog zwrócił mi uwagę żeby pilnować się bo w tym tempie za dużo przytyje, ale szczerze to nie zauważyłam żebym więcej jadła co najwyżej zdrowiej to na pewno.

A może to kwestia tego, że metabolizm zwolnił ?

reklama
A może to kwestia tego, że metabolizm zwolnił ?
Być może a do tego zaparcia, co prawda już mniej ale z początku strasznie uciążliwe. Ogólnie staram się zwracać uwagę co jem ale też nie przesadzam i pozwolę sobie od czasu do czasu na coś "zakazanego" typu szklanka coli czy zapiekanka ;)

Do góry