reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nastepny dzieciaczek?

Witajcie, oj dawno mnie tu nie było, tzn. czasami zaglądam ale brak mi czasu na pisanie. Mili ostatnio chorowała razem z synkiem a i ostatnio mało ją widzę na sieci. A co do różnicy wiekowej, między mną a siostrą jest tylko rok różnicy + 8 dni ;) No i powiem Wam, że kontakt to my miałyśmy a i owszem jak coś nabroiłyśmy to sztamę trzymałyśmy no i teraz jak mieszkamy 200km od siebie a tak to zazwyczaj koty darłyśmy ale to chyba tak już jest między rodzeństwem. Ogólnie nie narzekamy :)

reklama
Ewusek ja miałam 36 jak urodziła sie Kubuś, a róznica między dzieciakami to 11 lat i nie czuję się jak babcia moich dzieci , bardzo chciałabym mieć jeszcze jednego malucha, jedyny problem to małe mieszkanie , mimi iż własne Rudka w klasie mojej córki większość matek jest w moim wieku lub starsze, na palcach można zliczyć matki młodsze. Zresztą ja czuję się na 25 lat, głównie dzięki małemu. A co do relacji między dzieciakami to na razie jest super, Julia pomaga jak może , mozemy wyjść do knajpki, kina bez angażowania babci. Wiem , że wiele ludzi mówi, że dwójka maluchów wychowie sie razem i jest spokój, dzieci odchowane , ale ja wiem z doświadczenia że za kilka lat i tak zateskniłabym za maluszkiem, pieluchami i tym cudownym zapaszkiem dzidziusia.
Powiem Wam ,ze nie wiem w sumie co lepsze mała czy duża róznica, nie mam porównania, ale jak juz pisałam nie narzekam.

Fredka niestety nie zgodze sie z Tobą , jedno dziecko to tylko nieszczęście dla dzieciaka, wyobraź sobie siebie chorą na starość i Twoje dziecko samo do opieki nad Tobą, myslisz w tej chwili o sobie i swojej robocie, zmęczeniu a nie o dziecku, wiem , bo moja mama jest jedynaczką, tzn. niezupełnie , jej brat zmarł jak jeszcze jej nie było na świecie no i została sama do opieki nad rodzicami, cały czas powtarza , że jedno dziecko to wielka pomyłka , właściwie to ona nas przekonała do drugiego dziecka.

co do relacji między dziećmi , napewno nie ma z tym nic wspólnego wiek, może charakter, ja z moją siostrą też nie mam dobrego kontaktu, ona jest skryta ,ja gaduła , ja lecę do niej z każdą pierdołą , o jej problemach dowiaduję się przypadkiem

Ostatnia edycja:
Ja też uważam,że jedno dziecko jest samotne. Kiedy nas-czyli mnie i męża zabraknie to nie ma jak to rodzona siostra czy brat. Bardzo bym chciała już zacząć się starać, bo nie chce dużej różnicy wiekowej miedzy dziećmi, ale u nas jest taka sytuacja,że moja bratowa, która jest starsza, długo stara się o dziecko i nie może, nie chcę jej pogrążać nosząc kolejnego maluszka pod serduszkiem, dlatego jeszcze czekam na jej krok. Trochę mnie to irytuje bo trochę się ociąga z tym staraniem, a dodatkowo pracujemy w rodzinnej firmie, gdzie lepiej by było, gdybyśmy w jednym czasie nie poszły na urlop macieżyński. Moim marzeniem jest mieć dziecko za rok, taka różnica 3 lat byłaby dla nas idealna, ale jeszcze zobaczymy.

My właśnie z takich powodów, jak sarenka napisała zdecydowaliśmy się na drugie. Między dziewczynkami jest 3,3 lata różnicy. Generalnie jakoś się dogadują, chociaż mój m mówi, że trzeba był wcześniej załatwić tą sprawę:-).

J też nie chciałabym, żeby ALa była sama. Ja mam troje rodzeństwa (szacun dla moich rodzicow) i nie wyobrazam sobie życia bez nich. Jak wszyscy się zjeżdżają do domu rodzinnego jest super wesoło! A co do różnicy wieku to zgadzam się, że na to nie ma reguły, moja siostra o 10 lat młodsza jest moją najlepszą przyjaciółką! Ja chciałabym zajść w ciąże jeszcze w tym roku, już się nie mogę doczekać, bo uwielbiałam ten stan!

Ja ostatnio mam obawy (tfu,tfu) czy znów nie jestem w ciąży a w tym momencie to ostatnia rzecz na jaką miałabym ochotę. Mam ledwo 20 lat dopiero co nam się z mężem troszkę ułożyło wynajeliśmy mieszkanie i znaleźliśmy lepiej płatne prace. Ledwo mam czas dla siebie samej. I z tego szczęścia jakiś czas temu zaszalałam, a na drugi dzień się zorientowałam że zapomniałam tabletki anty w dodatku po godzinie 20stej kiedy powinnam już wziąć następną. Mało tego kilka dni później byłam u znajomej na urodzinach i znowu spóźniłam się z tabletką. Jestem zła sama na siebie bo to tylko moja głupota.:no: Czekam na okres mam nadzieje ze go dostane w przeciagu trzech dni.:-(

Alex wszystko będzie w porządku. Zobaczysz.
ja ostatnio zauważyłam, że mam coraz mniej cierpliwości do małych dzieci, więc to chyba już koniec. brr na samą myśl o szkrabkach robi mi się już słabo.

Ja tak już pisałam wcześniej- nie decyduję się na kolejne:no:. Dwójka mi wystarczy. Mały wystarczająco daje się we znaki;-).

reklama
Alex to trzymam kciuki żebyś dostała okres.;-)
Ja na dzień dzisiejszy nie jestem gotowa na grugie dziecko.... inaczej myślałam przed pierwszą ciążą, zawsze chciałam mieć dwójkę szkrabów rok po roku, ale sytuacja się zmieniła po porodzie, depresji i całych ciężkich dniach spędonych z Filipem bez żadnej pomocy (nawet męża).
Mam nadzieje ze za jakieś 7 lat bede gotowa na kolejne dziecko...

Do góry