reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasi mezczyzni w roli TATY

Lilith ja gdzieś przeczytałam że niektóre dzieci od 3 chcą tylko mamusię i tyle. Moja narazie wszystkich kocha i do wszystkich się śmieje. Jeszcze trochę i pewnie wszystkie będziemy miały taki problem :p . Możesz się pocieszyć tym że jak od początku nigdzie nie mogę iść bo Amelka nie chce butelki a cyc musi być w pogotowiu, moja najdłuższa samotna wycieczka trwała półtora godziny byłam u fryzjera, no i oczywiście maż przyleciał z ryczącą Amelką :p ale byłam wściekła .......... bo ani jej nie mogłam przytulić bo pełno złotek miałam na głowie i Amelka darła się jeszcze bardziej. :p

reklama
ewe ale to ona tak ma od 2 miesiaca....heh...ale jak wytlumaczyc to ze tak jej odwala przy tatusiu??? smieje sie zaczepia itd az nagle tak zaczyna krzyczec ze sie nie da jej uspokoic:( szczegolnie wlansie jak ja kladzie do wyrka czy przewija...moze sie poprostu odzwyczaila? martwie sie tym strasznie bo jak to sie nie zmieni to bede do niej przywiazana a im starsza tym bedzie gorzej:( No i niewiem co sie stalo ze Jacek nie chce sie juz nia tak zajmowac:( tzn widze ze chce ale chyba sie zraza jak nagle Judi cos zaczyna plakac...

a u m nie to tak jak u Abryz - wciąż takie same ;) - szczególnie w nocy -mąż całe noce przesypia - a ja co godzinke karmię MIrka :p

ewe, lilith, mam nadzieję, że nie wszystkie dzieci tak mają - że nagle tylko i wyłącznie mamusia...
u mnie co prawda i tak 95% zajęć przy małej robię ja, tatuś czasem ponosi, pogada, pobawi się... ale żadnych poważnych typu przewijanie nie wykonuje :( jakoś tak wyszło
ale jak nie będę mogła jej zostawić z nim nawet na chwilkę - no to już "niewola" będzie ;)

kurcze, moj maly od jakiegos czasu ma tak jak Judith. Przy Macku dostaje kompletnej histerii, tylko ja moge go uspokoic i uspic :/ kurde, boje sie ze Maciek sie do niego zrazi :(

Kropecka to rob tak: jak maly zaczyna sie denerwowac przy Macku to przyjdz i pokaz mu ze jestes i np robcie wiele czynnosci razem i stopniowo zostawiaj ich razem az znow sie przyzwyczai:0 u mnie to sie zaczelo sprawdzac ale wystarczylo ze 2 razy ze maz byl dluzej w pracy i koniec:(:(

moj maz w ramach terapii dostal wczoraj zadanie wykapania Olafka BEZ mojej pomocy i dal rade (pomagala tylko moja mloda siostrzyczka ktora mi tez pomaga)
a na dzisiaj maz (juz daaaawno) wymyslil dzialkowa impreze.......mialam jechac i niby to miala byc przyjemnosc dla mnie, ale sory, co to za zabawa siedziec na dzialce (kiedy PADA DESZCZ i jest zimno) z niemowleciem i 8 nawalonymi osobami?
do meza czasem nie dociera, ze jak sie ma dziecko to jest troche inaczej niz bylo kiedys :\\\
zostalam w domu i tyle
"za kare" w niedziele ja ide z bratem do kina ;D ladnie sie ubiore i w ogole, a synek zostanie z ojcem swym ;D

Agatatje Ty to masz sposoby ;) :laugh:
kropecka myślę że Maciek tak mocno kocha Wiktorka że nie ma mowy o jakimś zrażaniu się wogóle tak nie myśl :)

tata zostal z Olafem, a ja bylam na Piratach z Karaibow w towarzystwie rodzenstwa i mamy ;D
cudownie tak odpoczac, wlozyc nowa kiecke i takie tam ;D
fajny film btw

reklama
Do góry