reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

Ja mam Wiktorię a w otoczeniu Zuzie ,Oliwię Liwie,Patrycję i Laurę jak przytrwfi mi się chłopiec to będzie Franek a dziewczynka ciężko powiedzieć chłopcy w naszym otoczeniu to Robert,Krystian, Łukasz,Kuba i Marcel

reklama
ja mam dwóch synków Gracjana i Ksawerego a jak jeszcze by mi się przydarzyło to córce bym dała na imię Rozalia a synkowi Dorian

Ja mam dwóch synków jakub radosław i damian krzysztof, córkę nazwałabym daria irena.
syna chcialam dorian ale rodzina nie umiala wymowic i zostal jakub.drugiemu synkowi tatus wybieral imie.
a w otoczeniu pełno julia,oskar,wiktoria,kuba,maciej,

W tym temacie czasem nie zdajemy sobie sprawy jakim trzeba być ostrożnym, przede wszystkim po to żeby dziecko w przyszłości nie miało problemów ...
... bo niestety w naszym kraju ludzie są w dalszym ciągu strasznie nie tolerancyjni --> nawet w stosunku do imion :/ :eek:

Mój kolega ma na imię Armand i jak dla mnie to normalne imię ale ciągle ma z tym problemy, ludzie nie chcą mu wierzyć że to jego imię i wiele innych 'doczepek do tego :/ zapewne naprawdę nie jest mu miło z tego powodu :/ :crazy:

Nie którym na pewno chciałoby się rzec: niestety nie możemy przewidzieć jakie imiona będą modne w przyszłości - ale ja myślę że to naprawdę nie ważne, bo to przecież nie modnie we wszystkim podążać za modą ;D
Każdy by chciał żeby imię jego dziecka było wyjątkowe, ale myślę że im bardziej wymyślamy tym bardziej wychodzą jakieś dziwactwa :/
:-p Teraz są straszne ilości nadawanych imion męskich np. Franek a dla dziewczynki Weronika albo Wiktoria ... i właśnie z tego powodu ja bym tak dziecku na imię nie dała ;]
Ale to naturalnie sprawa każdego z osobna =)

My wybraliśmy dla dziewczynki: Julka albo Oliwka ...
A dla chłopca: Kubuś =)
:biggrin2:

W moim otoczeniu i mieście te imiona są naprawdę żadkością ...
Za to pełno jest: Tymek, Magdalena, Wiktoria, Weronika ...

Ostatnia edycja:
Ja mam córkę Agatę - choc chciałam Olivię. W przyszłości gdy będę miec dziecko nadam imiona :

syn - Xander , Alex , Dominic bądź David
córka- Amelia , Anastazja , Kalina , Ligia , Ofelia Olivia bądź Nadine :-)

U nas popularne imiona to Wiktoria , Oskar , Oliwier. Jest też Kacper i Cezary.

U nas Julek od zatrzęsienia, są też Kacperki i Alany.
Dzieci urodzone ostatnio to Kacper x2, Kinga, Anastazja , Patrycja, Mikołaj. :)

reklama
Do góry