reklama
Witam serdecznie, mieszkam w Rzymie i jestem mamą Thomasa, dla następnego podoba mi sie imię Jacopo ( zdrobniale Jaki) włoska wersja polskiego Jakuba a dla dziewczynki India lub Nell. W otoczeniu są: Alex, Gaia, Sara, Martina, Matylda.
Mój pierwszy synuś (*) dostał imię Arkadiusz, córeńka ma na imię Marika a jeśli kiedyś jeszcze by nam się przytrafił dzidziuś to synek będzie Tomasz a córeczka być może Nikola albo Anika ale na razie nie mamy kolejnych dzieci w planach więc może się jeszcze dużo zmienic jeśli w ogóle kolejne imionka będą potrzebne ;-)
Bardzo się cieszę że nie pojawilo się wcale na tym wątku w waszych postach imię Marika. Chciałam żeby córcia nie miała na imię jak 5 koleżanek w klasie ;-)
W rodzinie pojawiły się imiona: Jadwiga, Patrycja, Bartłomiej, Szymon, Mariusz, Natalia, wśród znajomych Dawid, Stefan, Tymon, Helena, Gabriela, Joanna, Mieszko, Olaf, Ignacy, Lena, Maria, Jan
Bardzo się cieszę że nie pojawilo się wcale na tym wątku w waszych postach imię Marika. Chciałam żeby córcia nie miała na imię jak 5 koleżanek w klasie ;-)
W rodzinie pojawiły się imiona: Jadwiga, Patrycja, Bartłomiej, Szymon, Mariusz, Natalia, wśród znajomych Dawid, Stefan, Tymon, Helena, Gabriela, Joanna, Mieszko, Olaf, Ignacy, Lena, Maria, Jan
Ostatnia edycja:
Witam
Synek ma na imię Cyprian Marcin- ja osobiście żadnego innego Cypriana nie znam.
Jakby córcia to miała być Gabrysia- coraz bardziej popularne mi się wydaje
Wśród znajomych dzieciaczków Dawid, Michał, Kacper
dziewczynki Zuzka i Julka
Synek ma na imię Cyprian Marcin- ja osobiście żadnego innego Cypriana nie znam.
Jakby córcia to miała być Gabrysia- coraz bardziej popularne mi się wydaje
Wśród znajomych dzieciaczków Dawid, Michał, Kacper
dziewczynki Zuzka i Julka
Ja mam córcię Marysię Katarzynę.wśród znajomych są oliwki,kacper,kuba,kamil,amelkapiotruś,zosia.
wesolutka
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
W moim otoczeniu zdaje się przemijać moda na imiona obcobrzmiące (Alex, Angelo, Nicola, Alan) na rzecz staropolskich (sporo Franków, Staśków, Marysiek)
Mnie podoba się Krzyś, Marcin, coraz bardziej Michaś, Lena i Natalia (te dziewczęce, mam wrażenie, że są teraz bardzo popularne)
Mój pierworodny to Adam Stanisław.
Kolejne dzieciątko w drodze, myślałam o Bronisławie (Mąż kazał mi sobie wybić z głowy), Krzysztofie (do negocjacji) i Aleksandrze (dla dziewczynki).
Mnie podoba się Krzyś, Marcin, coraz bardziej Michaś, Lena i Natalia (te dziewczęce, mam wrażenie, że są teraz bardzo popularne)
Mój pierworodny to Adam Stanisław.
Kolejne dzieciątko w drodze, myślałam o Bronisławie (Mąż kazał mi sobie wybić z głowy), Krzysztofie (do negocjacji) i Aleksandrze (dla dziewczynki).
Mamma84
Zaciekawiona BB
Ines ja jestem teraz w drugiej ciąży, i gdybym miała córeńkę, to byłaby Marika właśnie (choć mój mąż nie był zachwycony). No ale będzie synalek Danielek (tym razem to ja nie jestem zachwycona, ale kompromis musiał być-ja imię dla córki, mąż imię dla syna). Całe szczęście, że do imienia pierwszej córki się dogadaliśmy! Ja chciałam Wiktorię, mąż Paulinę albo Kingę. W końcu poszliśmy na kompromis i daliśmy naszej pierworodnej imię Gabrysia (całe życie chciałam mieć tak na imię ale z racji nazwiska nie było na to szansy). Ktoś tu pisał, że gabrysia coraz bardziej popularna. Ja do tej pory spotkałam tylko jedną Gabrysię (a mama dała jej tak na imię, bo jest fanką "Na dobre i na złe" a tam była Gabrysia i była dobra i miła). Moja gabka chodzi do przedszkola i w całym przedszkolu nie ma ani jednej Gabrysi, za to jest 30 Julii, 20 Nikol, Anie, Zosie, Emilki itp.Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. I dobra rada: dajcie swoim dzieciaczkom tak na imię, żeby się za nie nie wstydziły jak pójdą do szkoły i nie patrzcie czy są to imiona popularne czy nie, bo na każde imię jest "sezon", a jak on trwa, to są później same Anie, Kasie czy Julki, a tak naprawdę każde imię jest piękne, jeżeli nosi je nasze dzieciątko!
reklama
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Ja dałam córce na imię Oliwka (miałam jeszcze Julke albo Zuzie w głowie) a synek ma Bartek ,w moim najbliższym otoczeniu jest multum Julii ,Oliwek ,Zuzi i Kubusiów....
Podziel się: