przedstawiam kilka typów:
-Gdyby miłość mogła uzdrawiać, a łzy wskrzeszać
Żyłbyś Synku wśród nas... Rodzice
-"Odeszłaś na zawsze, ale wciąż jesteś blisko"
-"Za wcześnie zabłysłaś gwiazdeczko mała
i zaraz zgasłaś. Nam boleść została".
-"Z milosci zrodzony miloscia pozostaniesz"
-"Gdyby miłośc mogła uzdrawiac a łzy mogłyby wskszeszac-dzis byłbys z nami"
-Świętej pamięci mimo to gdzies blisko. Dzięki Bogu umiałem rozgraniczać-ducha na materię nie przeliczać..miałem przyjaciół.Dziękuję Bogu,że do życia dał mi powód,że wogóle mi je dał..Bogu ufam tego się nie wyrzeknę.Powiem i przed krzyżem klęknę bowiem chcę mu podziękować..Boże pomóż mi prowadz...przecież jestem jego dzieckiem jego podobieństwem czego więcej chcieć..ja się nie lękam ze mną dekalog a osądzony będę na progu czyśćca,gdzie z podniesioną głową wejdę bo wierzę a moja wiara czysta. Bóg dał...
-" Nie pytam Cię Boże
dlaczego ją zabrałeś
lecz dziękuję za to
że nam ją dałeś "
-."TO BYŁ PIĘKNY KWIAT...JESZCZE NIE ZAKWITŁ A JUŻ ZBLADŁ"
- "Nad tym grobkiem gałązki cicho szumcie, synka mego nie zbudźcie, zasnął wiecznym snem, niech spokojnie śpi w grobie tem"
-Najdroższy nasz skarb w tym grobie się mieści, Zabrał nam Bóg was,,ciebie" nie zabrał boleści. rodzice
Trochę jest tego więcej, to jest strona forum dyskusyjnego
STRATA DZIECKA - Re: Jaki napis na grób dziecka?
-Gdyby miłość mogła uzdrawiać, a łzy wskrzeszać
Żyłbyś Synku wśród nas... Rodzice
-"Odeszłaś na zawsze, ale wciąż jesteś blisko"
-"Za wcześnie zabłysłaś gwiazdeczko mała
i zaraz zgasłaś. Nam boleść została".
-"Z milosci zrodzony miloscia pozostaniesz"
-"Gdyby miłośc mogła uzdrawiac a łzy mogłyby wskszeszac-dzis byłbys z nami"
-Świętej pamięci mimo to gdzies blisko. Dzięki Bogu umiałem rozgraniczać-ducha na materię nie przeliczać..miałem przyjaciół.Dziękuję Bogu,że do życia dał mi powód,że wogóle mi je dał..Bogu ufam tego się nie wyrzeknę.Powiem i przed krzyżem klęknę bowiem chcę mu podziękować..Boże pomóż mi prowadz...przecież jestem jego dzieckiem jego podobieństwem czego więcej chcieć..ja się nie lękam ze mną dekalog a osądzony będę na progu czyśćca,gdzie z podniesioną głową wejdę bo wierzę a moja wiara czysta. Bóg dał...
-" Nie pytam Cię Boże
dlaczego ją zabrałeś
lecz dziękuję za to
że nam ją dałeś "
-."TO BYŁ PIĘKNY KWIAT...JESZCZE NIE ZAKWITŁ A JUŻ ZBLADŁ"
- "Nad tym grobkiem gałązki cicho szumcie, synka mego nie zbudźcie, zasnął wiecznym snem, niech spokojnie śpi w grobie tem"
-Najdroższy nasz skarb w tym grobie się mieści, Zabrał nam Bóg was,,ciebie" nie zabrał boleści. rodzice
Trochę jest tego więcej, to jest strona forum dyskusyjnego
STRATA DZIECKA - Re: Jaki napis na grób dziecka?