reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nagrobek dla dziecka

Niunia, dzięki za zdjęcie. Znam ten kolor, też nam się podobał, ale ostatecznie wybraliśmy jaśniejszy. Nie wiem jak będzie wyglądało w całości, nie umiem sobie wyobrazić.
My już prawie zdecydowaliśmy się, ma być prosty grób, z płytą w kształcie lekko ociosanego kamienia, na którym będzie imię i nazwisko oraz jedna data, bez krzyża, różyczek i innych takich- mój M uparł się że ma być prosto. Kamień taki dość jasny granit, bo marmury choć ładniejsze to nietrwałe.
mam jednak problem i pytanie do Was, forumowiczki:
chcę dać jakiś napis, z braku miejsca na płycie pewnie będzie wygrawerowany na nagrobku.
Pomóżcie, jaki wybrać??
na sąsiednim grobie jest:" z miłości zrodzony, miłością pozostanie",
ja myślałam o "taki kochany, taki maleńki, tak wcześnie..."
Myślałam też o wierszu Pawlikowskiej, ale jest dość długi:

" Jeśliś jest prawdą, przyjdź do mnie bez słów
i weź w Twe ręce wszystko co dać mogę,
lecz jeśliś snem jest pośrod innych snów,
och! to samotną puść mnie w dalszą drogę.

Czy wiesz, co znaczy być jak biały bez,
który ku słońcu wypręża się cały,
i tak już za nic nie chcieć więcej łez? -
Patrz na me oczy - one już płakały."

Poradźcie mi coś! PROSZĘ!

reklama
Dziewczyny, ja nadal proszę o pomoc, w wybraniu napisu....
Może podczas przeglądaniu netu, coś wam wpadło w oko.
Ja wiem że to powinno być z mojego serca, ale ono ciągle krzyczy DLACZEGO MI TO ZROBIŁEŚ BOŻE???, a tego raczej nie powinnam umieszczać.

Ciebie tak szybko zabrał od nas Pan...
Rozpacz, ból i łzy pozostawił nam...

Taki napis jest na grobie mojego przedwcześnie zmarłego ukochanego wujaszka ;-(;-(

jak pomogłam, to super

Oczywiście że pomogłaś, za każdy wpis dziękuję serdecznie, jeszcze mam chwilkę, i ciągle się zastanawiam.

Wczoraj słyszałam piosenkę Kayah- truno kochać....
i tak się rozkleiłam "trudno kochać, nie kochać trudniej jest"

Jeszcze jeden cytat (nie pamiętam z którego ang poety)
"w moim początku jest mój kres"
chyba też pasuje to sytuacji naszych maluszków.

Szukam dalej i Was proszę o to samo, moze kiedyś ten temat jeszcze komuś się przyda? CHOĆ NIKOMU NIE ŻYCZĘ
pozdrawiam

reklama
Anineczka, Madzia, Ewunia, dziękuję Wam, szczególnie ten link który podała anineczka, przypomniał mi o Liście do Koryntian: ten fragment opisuje nasze uczucia.

Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje,

O Bogu nie chcę nic pisać, ani że odszedł do Boga, ani że Bóg tak chciał.
Dziękuję dziewczyny. Jeśli wpadnie Wam jeszcze coś do głowy- będę wdzięczna:)

Do góry