reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nagrobek dla dziecka

reklama
nasz projekt już wylądował u kamieniarza, kamień zamówiony ;]
najgorzej było znalezc rzeźbiarza, który podjął by się wyrzeźbienia dwóch aniołków, bo to małe i się pokruszy, ale mój tata zadziałał i będą i one, co mnie cieszy. a sentencje chyba też już mam... najchętniej napisałabym drukowanymi i wielgachnymi literami 'BOŻE, BŁAGAM ODDAJ MI ME DZIECIĘ' - jakoś nie czuję radości i wdzięczności, że moje dziecko umarło i jest w niebie, bo skąd mam miec pewnosc, ze tam trafię i je zobaczę. Jednak Ksiądz by mnie wyklął, gdybym tak napisała, więc najprawdopodobniej zdecyduje się na 'Pełzający smutek, którego nie mogę strząsnąc.' lub 'Byłaś moim pierwszym krokiem do wiary w przyszłośc.'

nasz projekt już wylądował u kamieniarza, kamień zamówiony ;]
najgorzej było znalezc rzeźbiarza, który podjął by się wyrzeźbienia dwóch aniołków, bo to małe i się pokruszy, ale mój tata zadziałał i będą i one, co mnie cieszy. a sentencje chyba też już mam... najchętniej napisałabym drukowanymi i wielgachnymi literami 'BOŻE, BŁAGAM ODDAJ MI ME DZIECIĘ' - jakoś nie czuję radości i wdzięczności, że moje dziecko umarło i jest w niebie, bo skąd mam miec pewnosc, ze tam trafię i je zobaczę. Jednak Ksiądz by mnie wyklął, gdybym tak napisała, więc najprawdopodobniej zdecyduje się na 'Pełzający smutek, którego nie mogę strząsnąc.' lub 'Byłaś moim pierwszym krokiem do wiary w przyszłośc.'

Na pewno trafisz do nieba:) jak to powiedział mi ksiądz, który był z nami cały czas od porodu do śmierci Laury Faustyny:"Nie każdy może być rodzicem świętego dziecka, a wasze dziecko nie musi być wynoszone na ołtaże, żeby być świętą. Ona już jest"Sam fakt,że jesteś matką świętego dziecka doprowadzi Cię do nieba.Bo my mamy teraz "znajomości" tam u góry;) ale mimo, że na różne sposoby tłumaczę sobie jej śmierć, każdego dnia zadaję sobie pytanie"dlaczego", a z drugiej strony jak to mądrze powiedziała jedna mama po stracie," a dlaczego nie ja? "czy ja jestem względem boga jakaś lepsza... Jak ja za nią tęsknię nie wiem jk przeżyję święta, najchętniej bym je przespała, kiedyś śmiałam sie do łez, a terazod nowa uczę się śmiać, ale przez łzy

witajcie
mój synek Karolek odszedł 30 kwietnia 2010r
pomniczek jest z kamienia o nazwie orion ma delikatny niebieski odcien a oprócz daty jest napis :
DŁONIOM DALEKO LECZ SERCU ZAWSZE BLISKO"

Na pewno trafisz do nieba:) jak to powiedział mi ksiądz, który był z nami cały czas od porodu do śmierci Laury Faustyny:"Nie każdy może być rodzicem świętego dziecka, a wasze dziecko nie musi być wynoszone na ołtaże, żeby być świętą. Ona już jest"Sam fakt,że jesteś matką świętego dziecka doprowadzi Cię do nieba.Bo my mamy teraz "znajomości" tam u góry;) ale mimo, że na różne sposoby tłumaczę sobie jej śmierć, każdego dnia zadaję sobie pytanie"dlaczego", a z drugiej strony jak to mądrze powiedziała jedna mama po stracie," a dlaczego nie ja? "czy ja jestem względem boga jakaś lepsza... Jak ja za nią tęsknię nie wiem jk przeżyję święta, najchętniej bym je przespała, kiedyś śmiałam sie do łez, a terazod nowa uczę się śmiać, ale przez łzy
Oglądałam kiedyś film "List do Boga" opowiadał on o chłopcu chorym na białaczkę, który walczył o życie, pewnego dnia kiedy chłopiec nie mógł zrozumieć dlaczego on musi umrzeć, jego przyjaciólka zaprowadziła go do jej dziadka, a ten odpowiedział chłopcu: "... Bo jesteś Wojownikiem Boga, a nie każdy może nim być, to jest zaszczyt nim być" po tych słowach chłopiec poczuł się wyjątkowy, bo został"wybrany"
A gdy patrzył na smutek swej matki, powiedział jej " Mamo a wiesz, że jestem Wojownikiem Boga? Zostałem Wybrany, a Ty zostałaś Wybrana na moją Matkę..."

Nasz Karolek ma od czerwca gotowy pomniczek. Wybraliśmy mylonit - kamień koloru zielonego i naprawdę ładnie się prezentuje.
Na nagrobku zamieściliśmy sentencję: "Jesteś naszą cząstką w Niebie, Dzieli Nas tylko czas". To straszne wybierać pomnik dla swojego Dziecka.

reklama
na razie tak wygląda grób małej.

0_IMAG0182.jpg

Do góry