reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nadżerka

Dziewczyny a może lepiej zafundowac kriokoagulacje? To wymrazanie ciekłm azotem. Ja miałam jeszcze przed ciąża, wogóle nie bolało, potem nie było żadnych powikłań, tylko miałam miesiąc wstrzemieźliwości. Krio daje mniej powiklań i oszczędza zdrowe tkanki w przeciwieństwie do elektrokoagulacji, którą można poparzyć zdrowe tkanki a blizny upośledzają czynność szyjki macicy.
Dokładnie.
Nie jest to tani zabieg ( ja 2 lata temu dawałam 200zł) ale polecam :tak:
Od tamtego czasu z nadżerką mam spokój :-)

reklama
ja miałam za friii ale taki sadyzm że dziękuję :baffled::szok:
dziwne że po ostatnim nawet śladu nadżerki niebyło bo miałam pękniętą szyjke po porodzie i szytą, więc myślałam że będzie mi się paprać a tu nic :confused: super bo bym chyba speniała przed wypalanką ...
a o innych metodach to nawet wtedy nie słyszałam to było jakieś 11lat temu ...... :szok:

Dziewczyny a może lepiej zafundowac kriokoagulacje? To wymrazanie ciekłm azotem. Ja miałam jeszcze przed ciąża, wogóle nie bolało, potem nie było żadnych powikłań, tylko miałam miesiąc wstrzemieźliwości. Krio daje mniej powiklań i oszczędza zdrowe tkanki w przeciwieństwie do elektrokoagulacji, którą można poparzyć zdrowe tkanki a blizny upośledzają czynność szyjki macicy.

Dokładnie.
Nie jest to tani zabieg ( ja 2 lata temu dawałam 200zł) ale polecam :tak:
Od tamtego czasu z nadżerką mam spokój :-)

Ja rowniez miałam nadzerke wymrazana (w prywatnym gabinecie za niezla sumke), ale niestety po kilku tygodniah podczas wizyty w panstwowej przychodni okazało sie, ze nadzerka "wrocila" :wściekła/y:... nie wiem byc może zabieg byl zle wykonany... w kazdym razie zdecydowałam sie na wypalenie (w panstwowej przychodni ZA DARMO :-p) i po tym zabiegu mam spokój... :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Ja rowniez miałam nadzerke wymrazana (w prywatnym gabinecie za niezla sumke), ale niestety po kilku tygodniah podczas wizyty w panstwowej przychodni okazało sie, ze nadzerka "wrocila" :wściekła/y:... nie wiem byc może zabieg byl zle wykonany... w kazdym razie zdecydowałam sie na wypalenie (w panstwowej przychodni ZA DARMO :-p) i po tym zabiegu mam spokój... :biggrin2:

Moja siostra miala niestety taka sama sytuacje jak Ty :baffled::confused: i ja dlatego zdecydowalam sie na wypalanie. Wiem, ze wielu lekarzy mowi, ze to jest juz przestarzala metoda..... ale wielu jeszcze robi wypalanki. Ciezko powiedziec kto ma racje :baffled:

i ja polecam wymrazanie ... po pierwszj ciazy mialam (niestety sama nie zniknela) ... po drugiej nie bylo juz trzeba :)
sam zabieg wspominam jako bezbolesny i krotki ...

to był smieszny sprzęt wyglądał jak długopis z długim drucikiem
a ja z blachą pod tyłkiem :szok:
a ból pamiętam do dziś wrażenie jakby ktoś powoli wbijał mi igłę w szyję macicy i ta tortura trwała prawie pół godziny

Mnie też baaardzo bolało!!! Jak sobie przypomne... brrr, az ciarki przechodza, no i tez trwalo to ok. pol godziny, choc wydawalo sie jakby to byla wiecznosc.

Dziewczyny a może lepiej zafundowac kriokoagulacje? To wymrazanie ciekłm azotem. Ja miałam jeszcze przed ciąża, wogóle nie bolało, potem nie było żadnych powikłań, tylko miałam miesiąc wstrzemieźliwości. .

Po normalnym wypalaniu też trzeba byc wstrzemiezliwym, bo wszytsko sie musi zagoic, zreszta trudno nie byc przy takim bolu. Pomniki powinni stawiac ludziom, ktorzy wynalezli leki przeciwbolowe - po zabiegu bez nich nie dalabym rady.

ja tez miałam miec zabieg ale nie poszlam bo podobno malutka była potem zaszlam w ciąże i po ciąży sama zeszla:-)

Ciaza jest najlepsza metodą na nadrzerke, kiedy jest bardzo duza ginekolodzy nawet zalecaja zajsc w ciaze.

chcialabym jeszcze poruszyc kwestie tego placenia za zabieg. Tradycyjny zabieg jest bezplatny, ale za to baaaardzo bolesny, laser jest platny i to niezle platny w niektorych gabinetach z tego co wiem i mniej bolesny. Ja niestety mialam ten tradycyjny sposob wypalania.
mam nadzieje, ze nigdy mi sie to juz nie przydarzy.

Ja mialam wypalana nadzerke jakies 4 lub 5lat temu,metoda zamrazania cieklym azotem i nic mnie nie bolalo,po zabiegu tez nie.
Placilam wtedy 50zl tak jak za normalna wizyte w gabinecie plus 150zl za zabieg czyli razem 200zl.
znajac mnie pewnie na inna metode bym sie nie zgodzila,bo nie lubie jak mnie tam boli:tak::tak::tak:

reklama
Witam :-) ja swoją pierwszą nadżerkę miałam jeszcze przed pierwszą ciążą...była duża i w czasie ciąży rosła i rosła, i niestety nie zeszła podczas porodu(a popękałam jak cholera)..i lekarz za darmo (NFZ) mi ją wypalił... trwało to dosyć długo też jakoś do pół godziny i może jakoś bardzo nie bolało tylko tak do zniesienia i pamiętam że strasznie śmierdziało przypalonym mięchem:baffled:Goiła się tez długo bo 2,5 miesiąca...po 2 latach znowu mi się przyplątała... i znowu wypalałam..ale nie była już tak wielka jak ta 1wsza więc trwało to może 2minuty.i nawet nie bolało..Takie dziwne ukłucie..a goiła się miesiąc może 1,5.od tej pory minęły 2 lata i narazie czysto:-) Pozdrawiam

Do góry