reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na zdrowie ! -czyli co stosować jak nas choroba rozklada

reklama
Amandla :szok: sposób na musztardę niezły :-D nigdy nie słyszałam ...

A wodą z solą równie dobrze można robić inhalację ... pomaga na katar :tak:

INHALACJE NA KATAR I KASZEL

Do dwóch litrów wrzątku wrzucamy :
2 czubate łyżki septosanu ( 2 części tymianku , 1 część szałwii , 1 część mięty pieprzowej )
1 łyżka soli kuchennej ( kaszel mokry )
lub bocheńskiej ( kaszel suchy )
1 tabletka Emska ( sól emska do kupienia w aptece )
Gotować pod przykryciem na małym ogniu kilka minut .
pod koniec gotowania dodać kila kropel olejku eukaliptusowego lub innego eterycznego
Potem duży ręcznik na głowę i wdychać ...

PS : nie robiłam nigdy , przepis dostałam od siostry

DEziewcyzny polecm syrop z czosnku i cytryny i miodu dzial cuda ja jestem zdrowa terz tylko pije profilaktycznie z w sozku jestem jeden dzien lezenia plackiem i picie syropu wow ;]

ciekawe sposoby macie!
to moczenie nóg to chyba nie zaszkodzi - w ciąży nie wolno się "całemu" kąpać w gorącej wodzie...
chcę Wam tylko powiedzieć,żebyście uważały na ZIOŁA!! np.podbiał i tymianek (główne składniki wielu tabletek na gardło) odklejają łożysko!! Ja jestem zwolenniczką ziół i stosuje je na wszystko,dosłownie,ale w ciąży odpuszczam sobie większość,bo się boję. Zostaje przy miodzie,rumianku,cytrynach i czosnku - to bezpieczne. (p.s. nie jadać samego czosnku tylko np.na chlebku z masełkiem rozkroić ząbek,bo wasze żołądki nie wytrzymają tego)
nie wiem czy któraś pisała,ja polecam:
- czosnek na chlebku
- wieczorem łyżeczkę miodu rozpuścić w pół szkl. letniej,prawie zimnej wodzie i wypić dopiero rano
-w razie kataru,rozgnieść czosnek i w szklance koło łóżka postawić
- maść majerankową
(dwa ostatnie to sposoby na leczenie małych dzieci,ale tylko takie możemy hehe)
- z kupnych do nosa euphobium ciężarne mogą
o syropach z cytryn itp pisałą Kasiurek więc nie będę powtarzać:p

Sześć ząbków czosnku (przez praskę), 3 łyżki miodu, sok z 2 cytryn, pół szklanki ciepłej wody -> zakręcić, wymieszać w słoiku, zostawić do "przegryzienia", po 3 godzinkach można pić; NATURALNE I Zdrowe ;]

dziewczyny a ile tego pić? w sensie łyżeczka, łyżka stołowa, ile razy dziennie :confused: (???) tak żeby było skuteczne bo dziś coś mnie zaczyna brać i zrobiłam już miksturkę

Anula ja zrobiłam z połowy porcji (tylko machnełam się i zamiast połowy cytryny to całą wycisnełam). Piłam po 3 łyżki stołowe dziennie (rano, po obiedzie i na wieczór) - 3 dni i po choróbsku :tak: nawet córka to z chęcia piła ;-)

reklama
Sześć ząbków czosnku (przez praskę), 3 łyżki miodu, sok z 2 cytryn, pół szklanki ciepłej wody -> zakręcić, wymieszać w słoiku, zostawić do "przegryzienia", po 3 godzinkach można pić; NATURALNE I Zdrowe ;]

dziewczyny a ile tego pić? w sensie łyżeczka, łyżka stołowa, ile razy dziennie :confused: (???) tak żeby było skuteczne bo dziś coś mnie zaczyna brać i zrobiłam już miksturkę

ja pilam 2 łyzki stołowe(do zupy) 3 razy dziennie ;]

i w sumie popoludniu wieczorem i w nocy ( przy okazji siusiu )sie na napilam i dnia nasdtepnegfo rano stalam na nogach polecam ;] acha ja ten czosnek po 4 godzinach w lodowcy wylowilam balam sie ze bedzie gnic

EDIT : ja dalam 5 czosnkow i 3,5 lyzki miodu i pol cytryny wiecje niz w przepisie ;] mnie smakowalo

Do góry