reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mysl o porodzie

Pola w 6 miesiącu u niektórych kobiet pojawiają sie pierwsze "wycieki", czytałam, że nie należy wyciskać tego płynu, bo to siara więc lepiej ją zostawić dla dzidziora. Wspominam o tym, bo ja oczywiście jak tylko zauważyłam to od razu zabrałam sie za wyciskanie, widać nie jestem osamotniona w swoich poczynaniach :). A tak przy okazji skojarzyły mi sie ostrzeżenia producentów prezerwatyw dotyczące zakazu spożywania itp hiihihi widać, trafiali sie amatorzy, skoro umieszcza się takie informacje.

reklama
Czy tak naprawdę zaczełyście już myśleć o porodzie? Ja wciąż jak Scarlet z Przeminęło z wiatrem codziennie powtarzam sobie, że pomyślę o tym jutro.

Aha wiecie co mam ostatnio niesamowite sny. Sni mi się, że już mam dziecko, że ktoś je ukradł z wózka sprzed domu, albo że rodzi się bardzo duże. W ogóle sny wszelkiej maści, pełne akcji i ruchu. Też tak macie? Czytałam gdzieś, że to normalne, bo w ten sposób umysł radzi sobie z nadmiarem myśli na jeden temat.

Oj Cynamonka zebys wiedziala jakie mi sie glupoty snia ;-)jak czasem opowiem mojemu chlopowi to sie smiejemy przez pol godziny :)

Kobietom w ciazy sni sie bardzo duzo, to prawda. Czytalam o tym w "w oczekiwanu na dziecko"

Ja z reguły mam sny pełne akcji-takie prywtane sensacje, tylko bez Roberta de Niro ;)
A teraz prawie w każdym ze snów uświadamiam wszystkich wokól, że jestm w ciąży i to dokładnie podaję, w któym miesiącu, który z resztą zgadza się z moim rzeczywistym...Ale dzidzia jeszcze mi się nie przyśniła...

Ja na temat snow to wogule nie chce mowic zawsze mialam "bujna wyobraznie" ale teraz to szaleje rano sie budze i rycze bo cos tam znow strasznego mi sie snilo zeszly tydzien obfitowal w sny z mordowaniem i krwia ten zaczol sie cesarskim cieciem i dyskusjami z dzieckiem jak tam bylo w brzuszku czy nic mu nie zrobilam i czy dobrze bylo mu u mnie wiec ksziaka to za malo ....mam nadzieje ze szybko minie i wroce do czasow krasnoludkow i sierotki marysi...

ewa2500 pisze:
co do zastojow ja na nie niezle sie wycierpialam mailam kilka razy takie dosc powazne i goraczke tragedia ale jakos przezylam najgorszy jest bol piersi  :-[ pozniej wszystko sie unormowalo i bylo oki po porodzie nie mialam od razu malej wiec mleko mnie zalewalo do tego stopnia ze wymienialam koszule bo mialam plamy do pasa
nie wiem jak u was ale mi juz teraz wycieka odrobina mleka i mam super plamki na bluzce szczegolnie po nocy

Mnie zalewało od 4 miesiąca

Wczoraj mialam ubaw podziele sie:
zapisalam sie do drugiej szkoly rodenia jedna w moim szpitalu a druga w nzozie obie darmowe... o jedenj zla opinia o drogiej genialna ..no i uswiadamoiam swojego Ptysia ze chce sie zmobilizowac a on na to:za co ja mysle ze dwie szkoly to dwa razy lepszy porod, a moze 2x latwiejszy albo szybszy....rozbawil mnie do lez... ale ja juz tak mam na poczatku ciazy mialam czterech lekarzy ginekologow..zostal jeden ten z ktorym moge sie dogadac...hihihihihi ;D

lucyann - he he rzeczywiscie i napewno bedzie 2razy szybszy i latwiejszy po dwoch szkolach rodzenia

ja nie mysle tak bardzo o porodzie ale staram sie przygotowac do tego jak najbardziej pozytywnie i mam wielka nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ;D ;D ;D

prawie wszyscy zanojomi krytykują moje zainteresowanie porodem domowym. nie wiem już, czy to ja przeceniam swoje możliwości, czy oni tacy wynaturzeni

reklama
Góralka-wszystko co inne i nowe wzbudza w ludziach uczucie niepewności i nieprzewidywalności. Tutaj zdecydowana większość kobiet rodzi w domach a naród jest duży i silny. Nie przejmuj się opiniami i nie stresuj. Rób to, co podpowiada Ci intuicja:)

Do góry