reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mysl o porodzie

Również trzymam kciuki za Ciebie Pola, nie ważne kiedy urodzidz oby tylko poród był szybki i nało bolesny. ;-)
Ale i tak nie puścimy Cię z listopadówek jeśli urodzisz w grudniu :no: no no no......

reklama
Madzia jest po dwoch kroplowkach i dwoch kapielach w wannie z babelkami i nic....
Rozwarcie na 3 palce,regularne bezbolesne skurcze (wyczuwalne tylko przez ktg) i zero oznak rozpoczynajacego porodu..
W sumie nic juz wiecej nie pisze, bo jutro grudzien(i chyba to podforum zniknie), a i czytajacposty to widze ze wszyscy kibicuja Poli,zapominajac o mojej zonie,ktora regularnie sie dopytuje co na forum sie dzieje :-:)-:)-(
Dobranoc

A ja naprzykład sie zastanawiałam co sie z wami dzieje ale pomyślałam że juz pewnie po wszystkiemu i cieszycie się maleństwem:tak:. Bo tez miałam poród wywoływany i poszło bardzo szybko. Widocznie jednak nie zawsze to tak szybko idzie. Ale jak już jest rozwarcie na trzy palce to teraz pójdzie z górki(tak mi połozna w czasie porodu powiedziala):-) W każdym razie tego życze Emomadzi!!! Szybkiego zobaczenia maleństwa!!!

Kurcze emomadzia a wlasciwie jej mezu- dajcie znac jak tylko cos sie posunie do przodu! Pola zniknela z placu boju , emomadzia tez juz walczy- dziewczynki moze jednal dolaczycie do listopadowego grona.
Forum nie zniknie przed 10 grudnia drogi mezu emomadzi wiec wciaz piszcie!!!! kurcze ze tez w kraju nie podaja lekow na wywolanie jak juz sie ma te 3-4 cm i skurcze.... Dziewczynki kochane lekkiego porodu zycze!!!!
Mezu emomadzi przekaz jej moc zyczen plizzzz

Mezu Emondzi ty sie nie martw na zapas my ja zagadamy jak do nas wroci... !!! czekamy na newsy ... spokojnego porodu!!!:tak: :-)

Monika ja mialam wywolywane skurcze.. i robione na sile rozwarcie wiec luzik co szpital to inaczej... moze tam sie nie martwia i nie spiesza ...?:confused: :happy: a jeszcze wiecie ze mimo ze bolalo i bylo nie bardzo fajnie to ja moge znowu to uczucie ze maluszek juz jest z toba jest cudowne!!:-)

reklama
Madzia dzis bedzie miala 2 prowkacje farmakologiczna
Ordynator stwierdzil, ze Madzia jest w 100 % fizjologicznie przygotowana.
Siara leci jak z fontanny. Lecz dzidzia caly czas ma glowke za wysoko.
Lezy juz od 10 tej rano do 19 pod kroplowka....
Czekamy dalej.........

Do góry