reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Wilwia jeszcze gdzieś w międzyczasie i josia

Mam termin na 19/08 :)

Ale ja na Twoim miejscu,dla własnego spokoju poszłabym do GP i powiedziała o swoich niepokojach

Tichonku chyba tak zrobie.. na razie zaczelam sobie notowac kiedy sie rusza i mniej wiecej co moze robic. Od mniej wiecej 3rano (bo spac nie moglam) troche sie tego uzbieralo. wychodzi na to ze jest 1-3 "ruchy" (kopniecie, przewrot etc) na godzine. Wliczajac ok 15 minut czkawki w nocy (chyba to byla czkawka, bo mialam od srodka jednostajne "pukanie" w tym samym miejscu na brzuchu :p)

rety. rusza sie - chce zeby juz przestal, nie rusza sie tez zle. Jak z facetem - z nim zle, bez niego jeszcze gorzej :)

Biola koleżanka mi mówiła,że też miała okropna zgagę w ciąży i nie ma nic lepszego na nią jak GavisconJest nawet w Sparze i może go ciężarna używaćPonoć i jej Renni już nie pomagał a po Gavisconie jak ręką odjął

ja uzywam Rennie. Na razie dziala. od jakiegos czasu to moje ulubione cukierki :D i kiedys tez nie wiedzialam co to zgaga...

GLIWA - to rocznica niedlugo? :) my wybralismy 26maja - bo tak sie zlozylo ze akurat wtedy jest nasza rocznica bycia razem, no i do tego byl wolny termin w Registarze. Mielismy wczesniej zaklepany termin w PL (28maja) wlacznie z sala, ale odwolalismy wszystko ze wzgledu na "mamusie" - ale to dluzsza historia ;)

A wlasnie bralas slub tu czy w PL? Zastanawialismy sie wczoraj jak bede miala zakonczone nazwisko - na -ski jak J. czy -ska. wie ktoras moze jak to jest w Irlandii?

reklama
Tichonek mowisz ze Gaviscon jest dobry na zgage:tak: J to dali w aptece jak mialam mdlosci na poczatku ciazy:-D
Mnie co prawda zgaga az tak nie meczy zeby cos brac poki co narazie daje rade bez wspomagaczy :tak:

Josiapiekna date wybraliscie :tak:
My w sierpniu slubowalismy 10 sierpnia mamy 9 rocznice :tak::-)
Jesli Cie to niepokoi ze synek malo sie rusza to idz do Gp chociaz Ci powiem ze moja tez byla aktywna wczesniej a teraz rusza sie ale juz nie tak aktywnie jak wczesniej z tym ze ja jestem wyzej w ciazy i juz jej ciasno w brzuszku napewno.

A wlasnie bralas slub tu czy w PL? Zastanawialismy sie wczoraj jak bede miala zakonczone nazwisko - na -ski jak J. czy -ska. wie ktoras moze jak to jest w Irlandii?

josia, ja bralam slub tutaj. A nazwisko bedziesz miala takie, jakie wpiszesz sobie w papiery. Musisz w razie wu im wytlumaczyc, ze u nas zenskie koncowki koncza sie inaczej nieco i bez problemu. My bralismy koscielny i z ksiedzem w tej sprawie nie bylo sprawy, a potem w registrarze wzieli papiery od ksiedza i wpisali takie samo nazwisko na swoj certyfikat. Jakos tak to bylo :-)

Josia tak niedługo Nasz Pierwsza Rocznica Ślubu,szcześliwa dla Nas data.:-).Ale fajnie by było gdybym urodziła w rocznice-super by było.Termin mam na 31lipca-9sierpnia.Ślub i Wesele mielismy w Polsce.Tutaj tak szczerze byśmy nie chciali mieć.

Ostatnia edycja:
a odnosnie rocznicy, to mi tez sie szykuje - 30/05 ;) i jak dobrze pojdzie to na druga rocznice bedzimey miec w dorobku dwojke dzieci ;)

ja tez mysle,ze fajnie by bylo dostac taki prezencik malutki na rocznice, ale z drugiej strony, nie chce obchodzic urodzin dziecka i naszej rocznicy w tym samym dniu... no ale i tak to nie ja teraz decyduje ;)

Ostatnia edycja:
a odnosnie rocznicy, to mi tez sie szykuje - 30/05 ;) i jak dobrze pojdzie to na druga rocznice bedzimey miec w dorobku dwojke dzieci ;)

wow! :-) To rzeczywiscie fajny dorobek :-) Tez chcialabym miec juz dwojke, ale narazie mam traume po tym porodzie, wiec poczekamy na kolejne bebiko...

mam nadzieje na tej ilosci poprzestac (choc moj maz chcialby trojke), a przynajmniej teraz zrobic sobie troszke wieksza przerwe ;)

mam nadzieje na tej ilosci poprzestac (choc moj maz chcialby trojke), a przynajmniej teraz zrobic sobie troszke wieksza przerwe ;)

Ja zawsz chcialam miec trojeczke... ale po pierwsze troche pozno sie za to zabralismy... a po drugie ten porod chyba mi to wybil z glowy... ;-)

Witam kochane:-)
Cos ostatnio slabiutko mi idzie udzielanie sie na forum.Tichonek dziekuje,ze wcisnelas mnie w kolejke:-Dnie wiem jak Ty to robisz,ze o wszystkim i wszystkich pamietasz:tak:
Ja jeszcze troszke i polmetek ciazy,jakos tak mi sie to ciagnie.Ostatnio wydawalo mi sie ze czuje delikatne ruchy,potem dlugo cisza i zowu jakies laskotanie.I juz nie wiem czy to dzidzia czy jakies ruchy jelit:-DNiby to moja druga ciaza a ja w takiej niewiedzy.Ogolnie to jakos i ciezej i bardziej stresujaco przezywam ta ciaze.Za bardzo schizuje,najlepiej bylabym podlaczona pod usg non stop.No ale za tydzien wizyta u lekarza,wiec zobacze dzieciatko i moze dowiem sie kto tam sobie pomieszkuje:-)

reklama
hej a ja juz po wizycie w szpitalu oczywiscie czekanie 2 godz a wizyta 30 sec,a wiec mialam szybkie usg wszystko ok synus przekrecony do dolu:))))wiec jest dobrze:)
Tichonku to dobrze ze napisalac o gavisconie bo ja myslalm ze tylko reni mozna w ciazy a uwierzcie mi zgage mam taka ze ryczec mi sie chce i to nawet juz po samej wodzie:(masakra jakas,ale co jest najlepsze to pamietam ze z kacprem 2 tyg po porodzie ja jeszcze mialam wiec zapas reni lub wlasnie gavisconu musze miec:)

Do góry