reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Wilwia jeszcze gdzieś w międzyczasie i josia

Mam termin na 19/08 :)

Ale ja na Twoim miejscu,dla własnego spokoju poszłabym do GP i powiedziała o swoich niepokojach

Tichonku chyba tak zrobie.. na razie zaczelam sobie notowac kiedy sie rusza i mniej wiecej co moze robic. Od mniej wiecej 3rano (bo spac nie moglam) troche sie tego uzbieralo. wychodzi na to ze jest 1-3 "ruchy" (kopniecie, przewrot etc) na godzine. Wliczajac ok 15 minut czkawki w nocy (chyba to byla czkawka, bo mialam od srodka jednostajne "pukanie" w tym samym miejscu na brzuchu :p)

rety. rusza sie - chce zeby juz przestal, nie rusza sie tez zle. Jak z facetem - z nim zle, bez niego jeszcze gorzej :)

Biola koleżanka mi mówiła,że też miała okropna zgagę w ciąży i nie ma nic lepszego na nią jak GavisconJest nawet w Sparze i może go ciężarna używaćPonoć i jej Renni już nie pomagał a po Gavisconie jak ręką odjął

ja uzywam Rennie. Na razie dziala. od jakiegos czasu to moje ulubione cukierki :D i kiedys tez nie wiedzialam co to zgaga...

GLIWA - to rocznica niedlugo? :) my wybralismy 26maja - bo tak sie zlozylo ze akurat wtedy jest nasza rocznica bycia razem, no i do tego byl wolny termin w Registarze. Mielismy wczesniej zaklepany termin w PL (28maja) wlacznie z sala, ale odwolalismy wszystko ze wzgledu na "mamusie" - ale to dluzsza historia ;)

A wlasnie bralas slub tu czy w PL? Zastanawialismy sie wczoraj jak bede miala zakonczone nazwisko - na -ski jak J. czy -ska. wie ktoras moze jak to jest w Irlandii?

reklama
Tichonek mowisz ze Gaviscon jest dobry na zgage:tak: J to dali w aptece jak mialam mdlosci na poczatku ciazy:-D
Mnie co prawda zgaga az tak nie meczy zeby cos brac poki co narazie daje rade bez wspomagaczy :tak:

Josiapiekna date wybraliscie :tak:
My w sierpniu slubowalismy 10 sierpnia mamy 9 rocznice :tak::-)
Jesli Cie to niepokoi ze synek malo sie rusza to idz do Gp chociaz Ci powiem ze moja tez byla aktywna wczesniej a teraz rusza sie ale juz nie tak aktywnie jak wczesniej z tym ze ja jestem wyzej w ciazy i juz jej ciasno w brzuszku napewno.

A wlasnie bralas slub tu czy w PL? Zastanawialismy sie wczoraj jak bede miala zakonczone nazwisko - na -ski jak J. czy -ska. wie ktoras moze jak to jest w Irlandii?

josia, ja bralam slub tutaj. A nazwisko bedziesz miala takie, jakie wpiszesz sobie w papiery. Musisz w razie wu im wytlumaczyc, ze u nas zenskie koncowki koncza sie inaczej nieco i bez problemu. My bralismy koscielny i z ksiedzem w tej sprawie nie bylo sprawy, a potem w registrarze wzieli papiery od ksiedza i wpisali takie samo nazwisko na swoj certyfikat. Jakos tak to bylo :-)

Josia tak niedługo Nasz Pierwsza Rocznica Ślubu,szcześliwa dla Nas data.:-).Ale fajnie by było gdybym urodziła w rocznice-super by było.Termin mam na 31lipca-9sierpnia.Ślub i Wesele mielismy w Polsce.Tutaj tak szczerze byśmy nie chciali mieć.

Ostatnia edycja:
a odnosnie rocznicy, to mi tez sie szykuje - 30/05 ;) i jak dobrze pojdzie to na druga rocznice bedzimey miec w dorobku dwojke dzieci ;)

ja tez mysle,ze fajnie by bylo dostac taki prezencik malutki na rocznice, ale z drugiej strony, nie chce obchodzic urodzin dziecka i naszej rocznicy w tym samym dniu... no ale i tak to nie ja teraz decyduje ;)

Ostatnia edycja:
a odnosnie rocznicy, to mi tez sie szykuje - 30/05 ;) i jak dobrze pojdzie to na druga rocznice bedzimey miec w dorobku dwojke dzieci ;)

wow! :-) To rzeczywiscie fajny dorobek :-) Tez chcialabym miec juz dwojke, ale narazie mam traume po tym porodzie, wiec poczekamy na kolejne bebiko...

mam nadzieje na tej ilosci poprzestac (choc moj maz chcialby trojke), a przynajmniej teraz zrobic sobie troszke wieksza przerwe ;)

mam nadzieje na tej ilosci poprzestac (choc moj maz chcialby trojke), a przynajmniej teraz zrobic sobie troszke wieksza przerwe ;)

Ja zawsz chcialam miec trojeczke... ale po pierwsze troche pozno sie za to zabralismy... a po drugie ten porod chyba mi to wybil z glowy... ;-)

Witam kochane:-)
Cos ostatnio slabiutko mi idzie udzielanie sie na forum.Tichonek dziekuje,ze wcisnelas mnie w kolejke:-Dnie wiem jak Ty to robisz,ze o wszystkim i wszystkich pamietasz:tak:
Ja jeszcze troszke i polmetek ciazy,jakos tak mi sie to ciagnie.Ostatnio wydawalo mi sie ze czuje delikatne ruchy,potem dlugo cisza i zowu jakies laskotanie.I juz nie wiem czy to dzidzia czy jakies ruchy jelit:-DNiby to moja druga ciaza a ja w takiej niewiedzy.Ogolnie to jakos i ciezej i bardziej stresujaco przezywam ta ciaze.Za bardzo schizuje,najlepiej bylabym podlaczona pod usg non stop.No ale za tydzien wizyta u lekarza,wiec zobacze dzieciatko i moze dowiem sie kto tam sobie pomieszkuje:-)

reklama
hej a ja juz po wizycie w szpitalu oczywiscie czekanie 2 godz a wizyta 30 sec,a wiec mialam szybkie usg wszystko ok synus przekrecony do dolu:))))wiec jest dobrze:)
Tichonku to dobrze ze napisalac o gavisconie bo ja myslalm ze tylko reni mozna w ciazy a uwierzcie mi zgage mam taka ze ryczec mi sie chce i to nawet juz po samej wodzie:(masakra jakas,ale co jest najlepsze to pamietam ze z kacprem 2 tyg po porodzie ja jeszcze mialam wiec zapas reni lub wlasnie gavisconu musze miec:)

Do góry