reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

czesc

Anineczka nie zastaniesz tu sama:-Dnapewno znajda sie nastepczynie:tak:
a tak poza tym to melduje,ze u nas ok:)

aha....liste moglaby ktoras utworzyc cobysmy wiedzialy ktora nastepna w kolejce:happy2:

reklama
Heyj Dziewczyny,

a ja na nic czasu nie mam. wszystko kreci sie w okol pracy, domu, i slubu..

Ja jutro zaczynam 26tc czyli powoli blizej do konca niz dalej ;)

ale sie martwie jedna rzecza. caly zeszly tydzien Maly szalal, krecil sie, wiercil. cisza moze byla przez godzine, dwie i pozniej znowu. w nocy tak samo bo Jacek mowil ze jak sie przytulam to go po plecach brzuchem kopie. a od dwoch dni Adas przekreci sie moze z raz na godzine. kopnie "od niechcenia" i cisza. czy powinnam sie martwic, czy to wynik tego ze jestem strasznie zmeczona/niewyspana (Do tego jeszcze okropna zgaga, skurcze w nogach, i bezsenne noce i cholerne parcie na pecherz non stop) i Maly po prostu to czuje i dlatego inaczej sie zachowuje? nie wiem czy ja sie po prostu martwie "na zapas" czy powinnam jednak isc do GP? (za 2tygodnie mam wizyte kontrolna).

Do tej pory wszystko bylo w porzadku z Adasiem, ale teraz mam naprawde stersujacy okres: slub, przyjazd rodzicow, klotnie z matka i podejscie tesciowej do mojej osoby. non stop w nerwach... mimo ze sie staram odstresowac, duzo odpoczywac, ale i tak powoli zaczynam czuc sie jak zombie...

no i suwaczek mi sie nie aktualizuje. powinno byc 25tci 6 dni...

Aga widze liste zrobiłas:-) porodów.
Josia nie denerwuj sie,ja jestem w 27tyg.I tez nieraz miałam ze mały sie nie ruszał.Ale teraz daje czadu mi,mały wiercipiętek:tak:.Jak jestem w ruchu to go nie czuje tak,ale jak usiade na spokojnie lub sie położe to kopie ostro.Bedzie mały piłkarz.:-)nasz Kochany Igorek. Też mi uciska na pęcherz i jak długo pochodze zaraz mnie plecy bola i nieraz nogi puchna.
Wiem jak to jest z przygotowaniami do ślubu,sama byłam nerwowa i martwiłam sie zeby wszystko dobrze wyszło.Ja miałam ślub 7.08.2010.
Wiec Joasiu nie martw sie bedzie wszystko w porzadku.

Ostatnia edycja:
reklama
Powróciłam:-)
Nareszcie mam neta:-DStrasznie sie za BB i za Wami stęskniłam:tak:
Jeszcze jestam w trakcie nadrabiania zaległości,ale już cała happy,że mi dostęp do świata wrócił:-D

tichonek
sloszym
ania
biola
lubiczanka
gliwa
aga
anineczka
Wilwia jeszcze gdzieś w międzyczasie i josia:tak:
Boszsz...:szok:Dopiero co się staraliśmy a już na wylocie jestem:szok:
Lista jest,ale kolejność to moze być różna;-)Kiedy się rozpakujemy to raczej od naszych dzieci zależy:-)...Ja już bym mogła:sorry2:Najpierw chciałam wytrzymać do 21-szego,jak teściowie przyjadą,potem chociaż do przyszłej niedzieli bo się na sobotę do fryzjera zapisałam a teraz to już myślę,że mogłoby się zacząć bo mam już dość:zawstydzona/y:
Od soboty mam taki ból w kroku,że nogi nie mogę podnieść,pewnie się młody bardziej w skrytkę wcisnął:sorry2:Rusza się dużo,ale niżej niż wcześniej i jak dotąd był ok,tak teraz już dyskomfort czuję podczas jego harców:sorry2:Chodzić nie mogę,tak mnie boli:sorry2:Katar nie odpuszcza i do tego doszedł jeszcze kaszel teraz i przy każdym kaszlnięciu ból się nasila:sorry2:Spać nie mogę,zwariować można,no!A bęc mam już ogromny:sorry2:
Josia wszystko możliwe,że Młody cichutko siedzi bo Ty masz nerwowy okres:tak:Ale ja na Twoim miejscu,dla własnego spokoju poszłabym do GP i powiedziała o swoich niepokojach:tak:Powiedz to co nam,że masz stresujący okres,niedosypiasz i zapytaj czy to może być tego wynikiem:tak:

Biola koleżanka mi mówiła,że też miała okropna zgagę w ciąży i nie ma nic lepszego na nią jak Gaviscon:tak:Jest nawet w Sparze i może go ciężarna używać:tak:Ponoć i jej Renni już nie pomagał a po Gavisconie jak ręką odjął:tak:
A ja nie wiem co to zgaga,tralalala...:-)

Do góry