reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Dziewczyny mam pytanie. JUz brzusio mi sie totalnie obnizyl,brzuch tzn macica boli mnie jakbym miala dostac @ i jak leze jest w pozadku a jak chodze to taki dziwny bol jakby oresowy,no i bylam u lekarza w srode iu powiedzial ze maluszek jest strasznie nizutko glowka ustawiony i ze moze sie nawet do 10 dni urodzic,ze raczej ciaza nie bedzie przenoszona.Ale mam takie pytanie,po ilu dniach wam sie maluszki rodizly od kad sie wam totalnie brzuszki obnizyly??:-)

a ja z reguly brzuch mam nisko i w pierwszej ciazy i teraz wiec nawet niewim kiedy to bedzie ale w pierwszej ur w 37tc i w tej tez mysle ze tak bedzie poza tym mam skurcze juz od dluzszego czasu czasami sa regularne co pare min czasami raz dziennie wiec chyba czekam tylko na odejcie czopa lub wod to wtedy bede wiedziec ze to juz:)

reklama
a ja z reguly brzuch mam nisko i w pierwszej ciazy i teraz wiec nawet niewim kiedy to bedzie ale w pierwszej ur w 37tc i w tej tez mysle ze tak bedzie poza tym mam skurcze juz od dluzszego czasu czasami sa regularne co pare min czasami raz dziennie wiec chyba czekam tylko na odejcie czopa lub wod to wtedy bede wiedziec ze to juz:)

Biola mowisz ze skurcze Ci dokuczaja to podobnie jak i u mnie :tak:Jeszcze bedzie tak ze obie bedziemy na porodowce w tym samym czasie tyle ze w innych szpitalach:-)
W pierwszej ciazy ani wody ani czop mi nie odeszly w domu ciekawe jak to teraz bedzie...

Biola mowisz ze skurcze Ci dokuczaja to podobnie jak i u mnie :tak:Jeszcze bedzie tak ze obie bedziemy na porodowce w tym samym czasie tyle ze w innych szpitalach:-)
W pierwszej ciazy ani wody ani czop mi nie odeszly w domu ciekawe jak to teraz bedzie...

no mi odszedl czop a po 5-6 godz wody no i sie wtedy zaczelo skurcze skurcze skurcze a po 16 godz synal juz byl ze mna:)chociaz powiem wam ze mam nadzieje ze teraz bedzie latwiej ;)

CZyli dziewuszki co? pozotsalo mi niecale 3 tyg brzuszek nisko opadniety wiec pozostalo czekac.. A czy wy tez miewalyscie takie bole jakbyscie mialy dostac @ i jak chodzilyscie to czulyscie bol w okolicach macicy itp??:-)

CZyli dziewuszki co? pozotsalo mi niecale 3 tyg brzuszek nisko opadniety wiec pozostalo czekac.. A czy wy tez miewalyscie takie bole jakbyscie mialy dostac @ i jak chodzilyscie to czulyscie bol w okolicach macicy itp??:-)

ankadaria ja takie bole mam czesto :)a moze u ciebie to sa skurcze przepowiadajace te bole??

ja tez czytalam... ;)

co tam kobitki po weekendzie?

u nas mody sie rozchorowal, kaszle, trzeci dzien ma temeprature, stracil apetyt :( nie wiem, moze ta temperatura od zabkow?
wiecie czy tu sa dostepne jakies syropki na kaszel dla maluchow (13 m-cy) ?

a ja dzisiaj mam wizyte u poloznej, kto wie czy nie przedostatnio, bo na ostatnia jeszcze sie nie zapowiada...

no i mamuska przyjezdza w sobote, wiec malutka do soboty musi jeszcze w brzuszku posiedziec, a potem moze pchac sie na swiat ;)

reklama
Sloszymu nas weekend bardzo busy ale ja lubie jak jest taki:tak:
Zdrowka dla synka.Co do syropkow to nie pomoge bo nasza cora nie choruje takze nie wiem ale w aptece jak sie zapytasz powinni Ci cos dac.
Szybkiej wizyty u poloznej daj znac jak juz bedziesz po wizycie:tak:
Fajnie masz jeszcze chwila i bedzie Twoja Mama:-)

Kolezanka stwierdzila ze brzuch mi sie opuscil hmmm ja tego nie widze wydaje mi sie ze mam wysoko jak mialam:tak:

Do góry