reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

najpierw dawali jej zel i nic, wiec na koncu oksytocyne i tez chyba nie za bardzo zadzialalo,, bo skonczylo sie cesarka

trzymam kciuki, bo to nic przyjemnego tak czekac i czekac...

ja swojego urodzilam tylko trzy dni po terminie, wiec nie bylo tak zle. termin mialam na 10/04/10 i w sumie sie cieszylam, ze to nie wtedy mlody sie urodzil, bo obchodzic urodziny w dzien katastrofy ze Smolenska to jakos tak nie milo... :)

powodzenia! :)

Dzieki wielkie!! :-) Mnie juz data 10.04 nie odstrasza, moze byc i 10go, chcialabym juz teraz zaraz ;-) To niesprawiedliwe, najpierw sie czlowiek boi zeby donosic, a potem ze przenosi :no:
No nic, narazie pozostaje mi czekanie... mam nadzieje, ze nie dlugo :shocked2::happy2:

reklama
dziewczyny a ja z szybkim pytaniem: ile czasu zajmuje zarejstrowanie dzidziusa po urodzeniu i pozniej wyrobienie paszportu (Irlandzkiego)? Bedziemy chcieli jechac z J. po urodzeniu Adasia do Polski i chcielibysmy zalatwic papiery jak szybko sie da... no i tez chcielibysmy rodzicom podac orientacyjna data kiedy sie moga nas spodziewac.

a u nas remont w pokoiku malego juz dawno skonczy, mebelki kupione, ale nie moge ich rozlozyc, bo za miesiac rodzice nasi na slub przylatuja i musze miec jeszcze gdzie spac. a z rozlozonymi mebelkami sie nie zmieszcza ;) wiec stoja a ja siedze i sie na nie patrze jak glupia bo JUZ bym je chciala rozstawiac. ciuszki dla Adaska juz chyba kilkanascie razy rozkladalam i skladalam nie mowiac o praniu i prasowaniu :D sie doczekac nie moge a to "dopiero" polmetek...

dziewczyny a ja z szybkim pytaniem: ile czasu zajmuje zarejstrowanie dzidziusa po urodzeniu i pozniej wyrobienie paszportu (Irlandzkiego)? Bedziemy chcieli jechac z J. po urodzeniu Adasia do Polski i chcielibysmy zalatwic papiery jak szybko sie da... no i tez chcielibysmy rodzicom podac orientacyjna data kiedy sie moga nas spodziewac

My tez mamy ten sam problem biletow nie mamy jeszcze kupionych bo niewiadomo kiedy urodze i czy zdarzymy wyrobic paszport dla corci

sama rejestracja jest od reki ,ale zdaje sie po 10 dniach od narodzin dopiero bo musza miec dziecko w systemie:) a na paszport trzeba czekac i kilka tygodni.....nie wiem jak jest teraz ale wczesniej byly poslizgi i czekalo sie dluzej:)

ja robilam paszport mlodemu w zeszlym roku okolo czerwca i wtedy czekalam ok 4 tyg, ale moze tak dlugo, bo to okres wakacyjny... mam nadzieje,ze teraz to szybciej pojdzie :)

reklama
Do góry