reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

dranissimo - ja obstawiam, ze moj padnie. :D

wymazow zadnych tez nie mialam w szpitalu. Prywtanie jak poszlam to mi wymaz pobrala i powiedziala ze da znac jak cos bedzie nie tak. z reszta mam strasznie duze uplawy i sama zaproponowala. a poza tym szykuje mi sie wizyta u GP (ostatnio pani "doktor" mnie badala przez ubranie, wlacznie z osluchiwaniem :/, wiec nie wiem w ogole czy warto tam isc)

no moj powiedzial, ze na porodzie koniecznie chce byc, ale pepowiny nie bedzie przecinal bo sie boi ;-) I tak stres dla Niego wiec na nic Go nie namawiam...
A co do lekarzy to tu taka norma. Ja wybralam spotkania szpitalne u poloznej, nie u doktora i uwazam, ze to byl bardzo dobry wybor. Po pierwsze to kobitka, zna sie na rzeczy, sama jest kobieta i pewnie nie jeden porod odbierala, a doktor... to co wie to tylko z czystej teorii. Wybor wiec byl prosty :-)

ViKamcia - moj powiedzial, ze chyba nie chce przecinac bo sie boi ze z nerwow utnie "nie to co trzeba", glupol jeden :)

no moj powiedzial, prawie dokladnie to samo :-D

drannissimo, pytalam kiedys mojego lekarza, czemu tu nie robia badan wewnetrznych. Wytlumaczyl mi, ze takie badanie o ciazy i stanie dziecka i tak nic nie mowi, a jest inwazyjne. Oczywiscie to w sytuacjach kiedy nic sie nie dzieje. Mnie to przekonuje i odpowiada. A wymaz na paciorkowce mialam normalnie w szpitalu robiony pod koniec ciazy. Chyba trzydziesty ktorys tydz.

to w sumie logiczne i zrozumiale, to co Ci odpowiedzial, ja tez uwazam, ze za duzo badania 'wewnetrznego', gmerania tam co miesiac itd itp nie jest dobre, tzn moze jest, ale skoro kiedys bez tego sie obywano to i teraz mozna ;-) Co innego kiedy sie 'tam' cos dzieje, wiadomo - trzeba sprawdzic...

reklama
wow aniu córa przesliczna i rzeczywiscie policzki pyzate:)))
Tichonku no przydalo by sie zebysmy sie spotkaly choc raz bedzie razniej w tej poczekalni heeeee

Tichonku okrojone filmiki to malo powiedziane :wściekła/y:

A co do wczorajszej wizyty to jestesmy zadowoleni patrzac na nasz malenki cud az sie lezka w oku krecila,na 100% bedzie corcia,ulozona jest glowka w dol mam nadzieje ze juz tak zostanie,wazy 1900 g.Usg mialam robione z 40 minut i tez myslellismy ze tyle bedzie przynajmniej nagrane na plytkach a po powrocie do domu czar prysl po obejrzeniu filmikow:wściekła/y: dostalismy dwie plyty i na kazdej z nich mamy po jednym filmiku ktory trwa niecala minute czasu,w miedzy czasie gdy gin robila usg pytalismy sie czy jest juz nagrywane a ona upewniala nas ze tak a w domu okazalo sie inaczej,jedynie czym moge sie pochwalic to zdjecia bo mamy ich sporo:tak:
A najlepsze jest to ze najpierw w recepcji powiedzilismy ze tylko usg wiec skasowali nas 80 euro,zapytalam gina czy nie jest za pozno na 4 d stwierdzila ze nie i ze mozemy zrobic to sie zgodzilismy i po usg musielismy doplacic 80 euro gdybym wiedziala ze filmiki ktore sa na plytach takie krotkie to bysmy wcale nie doplacali i tyle ale coz stalo sie do dzis jestem wsciekla i J tez ale stwierdzilam ze tak tego nie zostawie i ze nie beda ludzi robic w balona :wściekła/y: wlasnie przed chwila dzwonilam do przychodni powiedzialam jak sytuacja wyglada i mam napisac skarge i dostarczyc do dyrekcji i czekac na odpowiedz akurat dobrze sie sklada J ma sroda,czwratek wolne wiec we srode podjedziemy tam i zostawie.

Oto nasza corcia:-)

Zobacz załącznik 342928Zobacz załącznik 342929Zobacz załącznik 342930Zobacz załącznik 342931

Aniu, pisze do Ciebie na priva, bo jakbys opisywala nasza wizyte. A jeszcze mam pytanie, czy zdjecia masz na plycie?

Ostatnia edycja:
Dzis mialam wizyte w szpitalu,troszku sie dzis naczekalismy mialam na 9 a do lekarza weszlam przed 11:szok: juz nie wiedzialam jak mam siedziec bol kregoslupa mi dokucza.Tradycyjnie cisnienie,dzi nawet szybkie usg mialam i mocz i niestety mocz poszedl do badania aby wykluczyc infekcje hm troche jestem zaskoczona bo mnie nic nie piecze ale jak mus to mus zobaczymy jaki wynik bedzie.Kolejna wizyta za 6 tyg a wczesniej mam sie umowic do GP.

Gliwa jeszcze raz dzieki ze zajelas sie Nacia :-)

witam,dopiero co usiadlam dzis dostalam takiego powera ze sama sie sobie dziwilam co mi jest,posprzatala caluski dom na blysk,w ogrodku posprzatalam sobie plus plewilam moje kwiecia tez,no i nawet psa do fryzjera zawiazlam aby ja obcieli,sama nie wiem co mi jest.zamiast odpoczywac to ja warjuje.dzis zakupilam sobie baby video monitor i musze przyznac ze suuuper rzecz,w sumie to dla malego ale dzis do malej w pokoju dalismy i nie moglam uwiezyc ze ja widze,nie mowiac co ona robie zanim zasnie w tym lozku,
naprawde super rzecz,polecam.

joasia mój jak miał przecinać pierwszy raz to spytał czy to nie będzie mnie i małą bolało... hehe

a ja go spytałam tylko czy sobie wyobraża że my tak będziemy z tą pępowiną łazić i ze ktoś przeciąż musi .. wiec bez oporów przeciął:-D

a jak spytałam później jakie to uczucie..
no wiecie .. czy czuł jakby ciął papier czy materiał , czy coś śliskiego bo ciekawa była to powiedział mi ze nie pamięta :sorry2::-D chyba był tak zestresowany:-p

Hej witam sie i ja wczoraj po wizycie u endo nie mialam sil na nic 3,5 godz czekania tak mnie wymeczylo ze wrocilam ledwo co zywa a do tego przerazliwy bol glowy no ale badania wreszcie wyszly mi dobre i tak jak tichonek pokazac sie dopiero 6 tyg po porodzie:)))
Bina a jaki kupiliscie moniotorek???ja tez musze kupic ale nie za b sie znam i niewiem jaki kiedys dziewczyny pisaly cos o monitorku ze smithsa za 30 e ale zapomnialam nazwe;(mamuski jak wiecie o ktory mi chodzi przeslijcie linka jeszce raz:))plis

reklama
Aniaa,Biola dobrze,że na wizytach wszystko w porządku ale najważniejsze,że już po wizytach:-DJa wiem jak one potrafią wymęczyć:baffled:
Biola a kiedy teraz masz wizytę rutynową w szpitalu?
Bina jak to co się stało?Syndrom wicia gniazdka się włączył:tak:To znak,że już niedługo,już za momencik...:-)
Aaa...i mam pytanie do Bioli i Biny.Dziewczyny wybieracie się na zlot BB?Jakby co to dajcie znać: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/zlot-babyboomowych-mamusiek-49256/

Do góry