reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

u nas z przecięciem też nie było problemu.. napisąłam to w birth plan..
i na porodówce jeszcze jak lekarz wyjął małą to poowiedziąłam ze tatuś chce przeciąć pępowinę i dali mu nożyczki bez problemu:-p

reklama
Tichonek, mi pierwszy wymaz zrobila polozna w szpitalu, jakos w 27 tyg, bo troche plamilam i ona sama zaproponowala mi go, zeby sprawdzic co i jak. Ale wyszlo ok, no i plamienia ustaly. A kolejny mialam w ubieglym tygodniu u gp, sama zaptytalam, wiec tez sprobuj. U mnie nie bylo problemu. Teraz czekam na wynik, jutro ma byc. Ponoc dobrze jest to zrobic, bo to wymaz na jakas bakterie, ktora moze byc przeniesiona na dzidzika w trakcie porodu...

Dranissimo toż Ty już na ostatnich nogach:szok::szok::szok:Niedługo zaśpiewasz na porodówce;-)
Z tego co ja się wypytywałam,żadnego problemu nie ma z przecięciem pępowiny przez tatusia:tak:Ale czy trzeba się spytać to nie wiem:confused:
Biola trzymam kciuki za dobre wyniki,coby Cię już tak po tym szpitalu nie ciągali:sorry2:
Ja to już o porodzie myślę dniami i nocami:sorry2:Denerwuję się już konkretnie:baffled:
Dziś miałam wizytę u GP,młody nadal główką do dołu i miejmy nadzieję,że już tak zostanie:tak:A za tydzień wizyta w szpitalu:sorry2:Już w ten etap weszłam,że co tydzień jakaś wizyta będzie:sorry2:
sloszym a nie powiem Ci czemu Ci suwaczki zwiały:no::baffled:Ale powiem Ci za to,że ja kiedyś też tak miałam,porobiłam sobie nowe a na drugi dzień miałam i te nowe i tamte wcześniejsze:baffled::-DI usuwałam zaś:-DPoczekaj może jeden dzień,być może serwis,z którego one pochodziły ma jakieś problemy...A jak nie powrócą to zrób nowe:tak:
Mam nadzieje tichonku ze kiedys sie spotkamy w szpitalu;)))

Tichonku okrojone filmiki to malo powiedziane :wściekła/y:

A co do wczorajszej wizyty to jestesmy zadowoleni patrzac na nasz malenki cud az sie lezka w oku krecila,na 100% bedzie corcia,ulozona jest glowka w dol mam nadzieje ze juz tak zostanie,wazy 1900 g.Usg mialam robione z 40 minut i tez myslellismy ze tyle bedzie przynajmniej nagrane na plytkach a po powrocie do domu czar prysl po obejrzeniu filmikow:wściekła/y: dostalismy dwie plyty i na kazdej z nich mamy po jednym filmiku ktory trwa niecala minute czasu,w miedzy czasie gdy gin robila usg pytalismy sie czy jest juz nagrywane a ona upewniala nas ze tak a w domu okazalo sie inaczej,jedynie czym moge sie pochwalic to zdjecia bo mamy ich sporo:tak:
A najlepsze jest to ze najpierw w recepcji powiedzilismy ze tylko usg wiec skasowali nas 80 euro,zapytalam gina czy nie jest za pozno na 4 d stwierdzila ze nie i ze mozemy zrobic to sie zgodzilismy i po usg musielismy doplacic 80 euro gdybym wiedziala ze filmiki ktore sa na plytach takie krotkie to bysmy wcale nie doplacali i tyle ale coz stalo sie do dzis jestem wsciekla i J tez ale stwierdzilam ze tak tego nie zostawie i ze nie beda ludzi robic w balona :wściekła/y: wlasnie przed chwila dzwonilam do przychodni powiedzialam jak sytuacja wyglada i mam napisac skarge i dostarczyc do dyrekcji i czekac na odpowiedz akurat dobrze sie sklada J ma sroda,czwratek wolne wiec we srode podjedziemy tam i zostawie.

Oto nasza corcia:-)

scan0006.jpgscan0003.jpgscan0015.jpgscan0018.jpg

Nie dodalam jeszcze :-) gin stwierdzila ciaza jest starsza i prawdopodobna data porodu to 1 czerwca:-)

Dranissimo ja tez tak jak Tichonek nie mialam robionych zadnych wymazow,zrobilam sobie tylko cytologie prywatnie a zadnych innych wymazow nie

Biola ja tez mam wizyte jutro w szpitalu :-)

Strasznie ciekawa jestem Jego reakcji, no i czy nie wymieknie po drodze... bo ja to chyba juz nie mam nic do gadania, rodzic musze i tyle

dranissimo - ja obstawiam, ze moj padnie. :D

wymazow zadnych tez nie mialam w szpitalu. Prywtanie jak poszlam to mi wymaz pobrala i powiedziala ze da znac jak cos bedzie nie tak. z reszta mam strasznie duze uplawy i sama zaproponowala. a poza tym szykuje mi sie wizyta u GP (ostatnio pani "doktor" mnie badala przez ubranie, wlacznie z osluchiwaniem :/, wiec nie wiem w ogole czy warto tam isc)

i na porodówce jeszcze jak lekarz wyjął małą to poowiedziąłam ze tatuś chce przeciąć pępowinę i dali mu nożyczki bez problemu

ViKamcia - moj powiedzial, ze chyba nie chce przecinac bo sie boi ze z nerwow utnie "nie to co trzeba", glupol jeden :)

Aniaa83 - corcia Slicznosci!!! ;)

Aania, sliczne dziewuszka! Naprawde udane zdjecia. Szkoda, ze z tym filmikiem tak zawalili ;/ Ale mam nadzieje, ze wasza skarga cos wskora. Oni serio zdzieraja z ludzi. Wiecej nawet niz w irlandzkich przychodniach.

drannissimo, pytalam kiedys mojego lekarza, czemu tu nie robia badan wewnetrznych. Wytlumaczyl mi, ze takie badanie o ciazy i stanie dziecka i tak nic nie mowi, a jest inwazyjne. Oczywiscie to w sytuacjach kiedy nic sie nie dzieje. Mnie to przekonuje i odpowiada. A wymaz na paciorkowce mialam normalnie w szpitalu robiony pod koniec ciazy. Chyba trzydziesty ktorys tydz.

Vikamcia, podziwiam twojego, ze cial pepowine. Moj byl zielono-blady jak zobaczyl ta cala krew i nie sadze by byl w stanie przeciac pepowine:-D

reklama
No co Wy?!:-DMój P bardzo chce przecinać pępowinę:tak:I w ogóle jesli chodzi o poród od razu był pewien,że chce mi podczas niego towarzyszyć:tak:W pierwszej ciąży się nie udało to chociaż teraz sobie odbije:tak:
Aniaa piękna ta Twoja córcia,a jakie ma policzki pyzate już:szok:My mieliśmy USG w 23-cim tygodniu to nasz Mateuszek był taki chudeuszek:-DCiekawe jak teraz wygląda:confused:A co do skargi,bardzo dobrze zrobiliście:tak:160E za parę minutek:szok::szok::szok:Rozbój w biały dzień:angry:

Biola no ja już będę miała teraz wizyty w szpitalu,od przyszłego wtorku co 2 tygodnie po 13-tej więc może się wreszcie spotkamy:tak:

Do góry