reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Aniaa,Biola dobrze,że na wizytach wszystko w porządku ale najważniejsze,że już po wizytach:-DJa wiem jak one potrafią wymęczyć:baffled:
Biola a kiedy teraz masz wizytę rutynową w szpitalu?
Bina jak to co się stało?Syndrom wicia gniazdka się włączył:tak:To znak,że już niedługo,już za momencik...:-)
Aaa...i mam pytanie do Bioli i Biny.Dziewczyny wybieracie się na zlot BB?Jakby co to dajcie znać: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/zlot-babyboomowych-mamusiek-49256/

Tichonku nastepno wizyte w szpitalu wyznaczyli mi na 11 maja.a co do zlotu to ciezko mi powiedziec bo jezeli ur o czasie lub przenosze to troche sie boje z ttakim malenstwem jechac wiec jeszcze za b niewiem jak to bedzie

Eee,to ja raczej będę miała 10-tego maja wizytę:baffled:Bo z moich obliczeń tak wynika:tak:Co drugi tydzień będzie wizyta a ja mam zawsze we wtorki bo jak spytałam czy mogę inny dzień niż wtorek to mi babka w recepcji powiedziała,że nie bo we wtorki jest lekarz a ja muszę do niego:sorry:

czy zadna z Was nie chodzi do poloznych do Midwife's Clinic przy HSE? mnie zaproponowali to w szpitalu na pierwszej wizycie i teraz oszczedzam duzo czasu na tych wizytach, bo w sumie to sprawdzaja to samo, tylko, ze nie w szpitalu.

witam,dopiero usiadlam,znow mi wali na lep od 7 nie spie i znow cos sobie wymyslilam aby cos posprzatac,tym razem zamrazalnik i lodowke mylam,powalona jestem.
cieszyla bym sie bardzo gdyby cos ruszylo,ale musze wam przyznac ze takiego powera mam od kad pije cherbatke z malin,
Biola ja zakupilam ten monitor w argosie i kosztowal ponad 150 euro,szukalam na ebayu ale takie same ceny,ten sie nazywa motorola MBP35 digital video monitor i naprawde polecam
Dziewczyny co do zlotu BB to ,,chyba,,sie nie pisze otoz mama w czerwcu przylatuje a pozniej z nia zabieram sie na caly lipiec do polski,ale to jeszcze nic nie jest ustalone,tylko tam z mam rozmawialysmy jak cos bede wiedziala to napisze,bardzo bym chciala sie z wami spodkac i was wszystkie poznac,tak sie cieszylam ze taki zlot robicie atu ja zawalam sprawe.
SLOSZYN ja chodzilam do poloznych z moim pierwszym dzieckiem,w sumie nie ma zadnej roznicy,ja do szpitala nie jezdze bo u nas jest clinika z HSE,i tam sie wisdze z poloznymi i lekarzem ale wizyta z lekarzem trwa dokladnie 30 sekund.z zegarkiem na reku,oni nie maja usg,wiec padaja tylko na dotyk.

Ostatnia edycja:
czy zadna z Was nie chodzi do poloznych do Midwife's Clinic przy HSE? mnie zaproponowali to w szpitalu na pierwszej wizycie i teraz oszczedzam duzo czasu na tych wizytach, bo w sumie to sprawdzaja to samo, tylko, ze nie w szpitalu.
Ja miałam mieć wizyty w Health Centre w Swords z midwife,ale niestety nie mogę:no:W związku z moimi problemami tarczycowymi i komplikacjami podczas pierwszego porodu muszę chodzić na wizyty do lekarza w szpitalu:sorry:

dziewczyny czy wam również tak duszno i gorąco???
ja już nie wyrabiam normalnie...
mogłabym ciągle jeść i pić zimnem siedziec na dworze bo mi za gorąco..
a już mnie gardło boli... :baffled:
i musze pić ciepłe żeby mi przeszło a ja po porstu nie wyrabiam.. jestem cała mokra....

O tak,mnie jest też ciągle za gorąco:baffled:W nocy P ma się ze mną dobrze bo mu całą kołdrę oddaję a ja sama nie przykryta śpię calutką noc:-DI jeszcze koszulę podciągam pod biust:baffled:Czyli cycki tylko mam zakryte i majtki na tyłku są a reszta ciała na golasa:-D:-DI oczywiście żadne ogrzewanie nie jest włączone:no:To w ogóle nie wchodzi w grę bo bym się chyba ugotowała:baffled:

reklama
mnie tez tak goraco...

dzisiaj siedze w pracy i tylko okna otwieram, a inni zamykaja bo im zimno (jak dzisiaj moze byc komukolwiek zimno???)#

w nocy to samo, lapie sie na tym,ze spie bez przykrycia...

chetnie otwieralabym okno na noc, ale mlody spi z nami w pokoju i czesto sie odkrywa, wiec jeszcze troche poczekam z tym oknem...

Do góry