reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

dranissimo - ja obstawiam, ze moj padnie. :D

wymazow zadnych tez nie mialam w szpitalu. Prywtanie jak poszlam to mi wymaz pobrala i powiedziala ze da znac jak cos bedzie nie tak. z reszta mam strasznie duze uplawy i sama zaproponowala. a poza tym szykuje mi sie wizyta u GP (ostatnio pani "doktor" mnie badala przez ubranie, wlacznie z osluchiwaniem :/, wiec nie wiem w ogole czy warto tam isc)

no moj powiedzial, ze na porodzie koniecznie chce byc, ale pepowiny nie bedzie przecinal bo sie boi ;-) I tak stres dla Niego wiec na nic Go nie namawiam...
A co do lekarzy to tu taka norma. Ja wybralam spotkania szpitalne u poloznej, nie u doktora i uwazam, ze to byl bardzo dobry wybor. Po pierwsze to kobitka, zna sie na rzeczy, sama jest kobieta i pewnie nie jeden porod odbierala, a doktor... to co wie to tylko z czystej teorii. Wybor wiec byl prosty :-)

ViKamcia - moj powiedzial, ze chyba nie chce przecinac bo sie boi ze z nerwow utnie "nie to co trzeba", glupol jeden :)

no moj powiedzial, prawie dokladnie to samo :-D

drannissimo, pytalam kiedys mojego lekarza, czemu tu nie robia badan wewnetrznych. Wytlumaczyl mi, ze takie badanie o ciazy i stanie dziecka i tak nic nie mowi, a jest inwazyjne. Oczywiscie to w sytuacjach kiedy nic sie nie dzieje. Mnie to przekonuje i odpowiada. A wymaz na paciorkowce mialam normalnie w szpitalu robiony pod koniec ciazy. Chyba trzydziesty ktorys tydz.

to w sumie logiczne i zrozumiale, to co Ci odpowiedzial, ja tez uwazam, ze za duzo badania 'wewnetrznego', gmerania tam co miesiac itd itp nie jest dobre, tzn moze jest, ale skoro kiedys bez tego sie obywano to i teraz mozna ;-) Co innego kiedy sie 'tam' cos dzieje, wiadomo - trzeba sprawdzic...

reklama
wow aniu córa przesliczna i rzeczywiscie policzki pyzate:)))
Tichonku no przydalo by sie zebysmy sie spotkaly choc raz bedzie razniej w tej poczekalni heeeee

Tichonku okrojone filmiki to malo powiedziane :wściekła/y:

A co do wczorajszej wizyty to jestesmy zadowoleni patrzac na nasz malenki cud az sie lezka w oku krecila,na 100% bedzie corcia,ulozona jest glowka w dol mam nadzieje ze juz tak zostanie,wazy 1900 g.Usg mialam robione z 40 minut i tez myslellismy ze tyle bedzie przynajmniej nagrane na plytkach a po powrocie do domu czar prysl po obejrzeniu filmikow:wściekła/y: dostalismy dwie plyty i na kazdej z nich mamy po jednym filmiku ktory trwa niecala minute czasu,w miedzy czasie gdy gin robila usg pytalismy sie czy jest juz nagrywane a ona upewniala nas ze tak a w domu okazalo sie inaczej,jedynie czym moge sie pochwalic to zdjecia bo mamy ich sporo:tak:
A najlepsze jest to ze najpierw w recepcji powiedzilismy ze tylko usg wiec skasowali nas 80 euro,zapytalam gina czy nie jest za pozno na 4 d stwierdzila ze nie i ze mozemy zrobic to sie zgodzilismy i po usg musielismy doplacic 80 euro gdybym wiedziala ze filmiki ktore sa na plytach takie krotkie to bysmy wcale nie doplacali i tyle ale coz stalo sie do dzis jestem wsciekla i J tez ale stwierdzilam ze tak tego nie zostawie i ze nie beda ludzi robic w balona :wściekła/y: wlasnie przed chwila dzwonilam do przychodni powiedzialam jak sytuacja wyglada i mam napisac skarge i dostarczyc do dyrekcji i czekac na odpowiedz akurat dobrze sie sklada J ma sroda,czwratek wolne wiec we srode podjedziemy tam i zostawie.

Oto nasza corcia:-)

Zobacz załącznik 342928Zobacz załącznik 342929Zobacz załącznik 342930Zobacz załącznik 342931

Aniu, pisze do Ciebie na priva, bo jakbys opisywala nasza wizyte. A jeszcze mam pytanie, czy zdjecia masz na plycie?

Ostatnia edycja:
Dzis mialam wizyte w szpitalu,troszku sie dzis naczekalismy mialam na 9 a do lekarza weszlam przed 11:szok: juz nie wiedzialam jak mam siedziec bol kregoslupa mi dokucza.Tradycyjnie cisnienie,dzi nawet szybkie usg mialam i mocz i niestety mocz poszedl do badania aby wykluczyc infekcje hm troche jestem zaskoczona bo mnie nic nie piecze ale jak mus to mus zobaczymy jaki wynik bedzie.Kolejna wizyta za 6 tyg a wczesniej mam sie umowic do GP.

Gliwa jeszcze raz dzieki ze zajelas sie Nacia :-)

witam,dopiero co usiadlam dzis dostalam takiego powera ze sama sie sobie dziwilam co mi jest,posprzatala caluski dom na blysk,w ogrodku posprzatalam sobie plus plewilam moje kwiecia tez,no i nawet psa do fryzjera zawiazlam aby ja obcieli,sama nie wiem co mi jest.zamiast odpoczywac to ja warjuje.dzis zakupilam sobie baby video monitor i musze przyznac ze suuuper rzecz,w sumie to dla malego ale dzis do malej w pokoju dalismy i nie moglam uwiezyc ze ja widze,nie mowiac co ona robie zanim zasnie w tym lozku,
naprawde super rzecz,polecam.

joasia mój jak miał przecinać pierwszy raz to spytał czy to nie będzie mnie i małą bolało... hehe

a ja go spytałam tylko czy sobie wyobraża że my tak będziemy z tą pępowiną łazić i ze ktoś przeciąż musi .. wiec bez oporów przeciął:-D

a jak spytałam później jakie to uczucie..
no wiecie .. czy czuł jakby ciął papier czy materiał , czy coś śliskiego bo ciekawa była to powiedział mi ze nie pamięta :sorry2::-D chyba był tak zestresowany:-p

Hej witam sie i ja wczoraj po wizycie u endo nie mialam sil na nic 3,5 godz czekania tak mnie wymeczylo ze wrocilam ledwo co zywa a do tego przerazliwy bol glowy no ale badania wreszcie wyszly mi dobre i tak jak tichonek pokazac sie dopiero 6 tyg po porodzie:)))
Bina a jaki kupiliscie moniotorek???ja tez musze kupic ale nie za b sie znam i niewiem jaki kiedys dziewczyny pisaly cos o monitorku ze smithsa za 30 e ale zapomnialam nazwe;(mamuski jak wiecie o ktory mi chodzi przeslijcie linka jeszce raz:))plis

reklama
Aniaa,Biola dobrze,że na wizytach wszystko w porządku ale najważniejsze,że już po wizytach:-DJa wiem jak one potrafią wymęczyć:baffled:
Biola a kiedy teraz masz wizytę rutynową w szpitalu?
Bina jak to co się stało?Syndrom wicia gniazdka się włączył:tak:To znak,że już niedługo,już za momencik...:-)
Aaa...i mam pytanie do Bioli i Biny.Dziewczyny wybieracie się na zlot BB?Jakby co to dajcie znać: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/zlot-babyboomowych-mamusiek-49256/

Do góry