reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Witam:-)
DorotaIrl gratuluje dziewczynki:-)
Ja dzis mialam usg genetyczne i na szczescie wszystko dobrze.Wiec na jakis czas sie uspokoilam-do nastepnej wizyty:tak:Maluszek akurat spal i ciezko bylo zrobic pomiary,ale za chwile sie obudzil i slicznie machal raczkami.Taka jestem szczesliwa,ze widzialam malenstwo-zdrowe:-)Tobis byl ze mna i przygladal sie z zaciekawieniem.Plec poznam za jakis miesiac-ale jestem ciekawa.

reklama
Ruda w kolejce teraz Bina a pozniej Misia
Dopatrzyłam,że kolejność raczej taka:Bina,ViKamciaG i Misia:tak::-)A potem ja:szok::szok::szok:
A propos...gdzie ViKamciaG?:confused:Na innych wątkach jest a nas opuściłą,nununu...nieładnie...
Wilwia super,że z dzieciaczkiem wsio w porządku,teraz Ci się pewnie córcia marzy?:-)
sloszym Radek jak się urodził to nie oddychał,nie biło mu serduszko,był siny i żadnego napięcia mięśniowego nie miał:no:Miał tylko oczki otwarte i za to dostał ten jeden punkt:sorry2:Dostał adrenalinę w serce i był resuscytowany:sorry2:W 8 minucie bodajże miał już 10 punktów:tak:Teraz na szczęście to zdrowy,żywy chłopczyk:-)

Ostatnia edycja:
Dopatrzyłam,że kolejność raczej taka:Bina,ViKamciaG i Misia:tak::-)A potem ja:szok::szok::szok

To troche pomylilam wybacz ale tyle nas ze cizko sie polapac :)To po Tobie to chyba bede ja :szok:

Tichonekto mialas przykre przezycia po urodzeniu Radka ale w zyciu bym nie pomyslala ze on dostal tylko 1 punkt,
teraz bedzie dobrze, zobaczysz...

Ostatnia edycja:
To troche pomylilam wybacz ale tyle nas ze cizko sie polapac :)To po Tobie to chyba bede ja :szok:

Tichonekto mialas przykre przezycia po urodzeniu Radka ale w zyciu bym nie pomyslala ze on dostal tylko 1 punkt,
teraz bedzie dobrze, zobaczysz...

a po ani chyba ja :)ja juz po wizycie oczywiscie bite 3 godz,wizyta trwala 30 sec 15 sec usg a reszta to hello i tyle;) nastepna za 6 tyg ale coz z tego jak w miedzyczasie wizyty u endo czyli i tak wyjdzie ze co tydzien -dwa cos mam tzn jakas wizyte:)))
a wiecie co chcialam dzisiaj kupic bilety na sierpien a tu zonk bo trzeba podac date ur mikolaja i jestem zla bo w czerwcu bilety beda dwa razy drozsze:(ale chyba od nie dawna to wprowadzili bo jak kacper byl infant to nie musialam podawac jego daty ur.i sie wsiekne jak nasze wakacje w sieprniu wyniasa 1000e:(((((((
a i bym zapomniala mikolaj jeszcze sie nie przekrecil:)

Ostatnia edycja:
hej :)

dobrze wiedziec jaka kolejnosc, niedlugo za nastepna bedziemy trzymaly kciuki :)

tichonku to rzeczywiscie mieliscie przezycia przy narodzinach synka.
Teraz napewno bedzie dobrze! a po takiej historii to powinno ci sie chyba nalezec jakies dodatkowe usg pod koniec ciazy?

jeszcze ja jestem w terminie Tichonka ;) tzn tak wczesniej wynikalo, a z suwaczka to prawie tydzien roznicy teraz
Bo ja mam termin z OM na 26 maja:tak:Ale ze scanu-19 maja i w szpitalu uparcie się trzymają tego 19-tego więc i ja mam suwaczek z datą 19 maja:tak:Ale i tak myślę,że później urodzę:sorry2:
...tichonku to rzeczywiscie mieliscie przezycia przy narodzinach synka.
Teraz napewno bedzie dobrze! a po takiej historii to powinno ci sie chyba nalezec jakies dodatkowe usg pod koniec ciazy?
Ja mogę zapytać na każdej wizycie kontrolnej o USG,tak mi midwife powiedziała:tak:I ostatnio miałam wizytę tydzień temu i miałam taki szybki scan:tak:Czyli w sumie w szpitalu już trzeci:tak:Mateusz główką do dołu:tak:
Ja w pierwszej ciąży miałam zamiast łożysko przyklejone to wrośnięte w macicę i nie dało się go urodzić:no:Lekarz mi rękę po łokieć do skrytki wsadził i po kawałku to łożysko wyrywał z macicy:sorry2:Potem wyłyżeczkował mnie i dopiero zszył co się działo bez znieczulenia:sorry2:Bo już po urodzeniu Radka przestało działać:sorry:
No i lekarze w Polsce oraz GP tutaj powiedzieli,że to się mogło stać przez to,że młody był 11 dni przenoszony:sorry2:I stąd też jego zła kondycja tuż po porodzie:-(Prawdopodobne,że teraz może się to wrośnąć znów ale nic pewnego:sorry2:Z tym,że można to ponoć na scanie zobaczyć:sorry2:Dlatego nie popuszczę i będę chciała scan przed porodem i jeśli-nie daj Boże znów się wrośnie to chyba o cc poproszę:sorry2:Dla dobra dziecka i mojego choć nie ukrywam,że wolałabym naturalnie urodzić:tak:
Biola a jaką teraz musisz brać dawkę Eltroxinu?Bo jak pewnie czytałaś,ja już mam spokój z endo:-)

witam mamusienki kochane,troszke mnie tu nie bylo ale staram sie uporzadkowac i zaplanowac kolejne dni zanim maly sie urodzi.
otoz w poniedzialek bylam w clinice i cale szczescie ale nie mam zadnym przeciwcial we krwi.kamien mi z serca spadl.maly jest glowka w dol,doktor mi powiedziala ze w sumie w ciagu 2 tyg.powinnam urodzic,gdzie przyszla pielegniarka i pocieszyla mnie ze chlopcy rodza sie pozniej i moge byc jeszce w ciazy 6 tyg.o nnnnnnnnie pomyslalam.
od poniedzialku zaczelam pic cherbatke z malin a od niedzieli zaczynam brac tabletki malinowe,no i mojemu mezusiowi pasowalo by,,dac,,cos w lozku zamin sie maly urodzi,bo po porodzie biedny mnie nie dotknie przez kilka dobtych tygodni.wyszlo mi we kri ze mama malo zelaza wiec sie zelazuje,
TICHONKU nie zamartwiaj sie biedulo na zapas,tym razem dzidzia urodzi sie ze 100 punktami.zobaczysz.

reklama
Do góry