reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

oj tichonku i na innych wątkach mnie nie było:-p cały tydzień;-) a nawet troche dłuzej...
ale jestem i powoli nadrabiam...

Dorota gratuluję:-)

mi zostało zaledwie 30 dni...
a czuję się rożeni raz lepiej raz gorzej... yhhh

tichonku ja myślę ze bardziej się patrzy na OM niz usg..
ja mam ze skanu 2 tyg do przodu ciaze... czyli na 24 kwietnia...ale to że dziecko większe nie znaczy ze bardziej rozwinięte i szybciej się urodzi..

z Vi też mi dali 2 tyg wczesniej i trzymali się tego..a przyszło co do czego urodziłam jeszcze 2 tyg po OM ... to już 4 tyg po usg
a niby miałam rodzić wcześniej bo wg usg dziecko duże... teraz im nie wierze ;-)

wilwia nie wiedziałam ze Ty tez.. witam Cię i tutaj :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tichonku ja biore dawki 150mg od pon do czwartku a piatek sobota i niedziele 200mg i mam nadzieje ze we wt wreszcie zobacze wynik w normie:)))

a niby miałam rodzić wcześniej bo wg usg dziecko duże... teraz im nie wierze

ViKamcia - no wlasnie ginekolog mi powiedziala, ze ze skanu mam termin na 11 sierpnia, zamiast na 19 wg OM i ostatniego skanu w szpitalu... bo Adas podobno za duzy na ten drugi termin.. troche sie boje ze mi sie dziecko wielkosci mojego brata urodzi (4800 i 63cm) wielki, ciagle glodny - i tak mu do dzis zostalo ;)

Tichonku, bedzie dobrze ;)

a jak jest ze znieczuleniem? jesli chce epidural to powinnam to omowic z polozna przy kolejnej wizycie, czy dopiero jak juz trafie na prodowke?

oj tichonku i na innych wątkach mnie nie było:-p cały tydzień

tichonku ja myślę ze bardziej się patrzy na OM niz usg..
ja mam ze skanu 2 tyg do przodu ciaze... czyli na 24 kwietnia...ale to że dziecko większe nie znaczy ze bardziej rozwinięte i szybciej się urodzi..
Ale kuknęłam na wczorajszy dzień i widziałam,że byłaś na innych wątkach a u nas nie więc o to mi chodziło i...nununu...:-D
A co do daty to ja wiem,dlatego napisałam,że raczej i po 26 urodzę:baffled:Choć w szpitalu liczą mi tygodnie wg 19 maja i przez te moje komplikacje przy pierwszym porodzie może się zdarzyć,że pozwolą mi tylko troszkę po 19-tym maja przenosić i będą wywoływać:tak:

Biola trzymam &&&&&& za dobre wyniki:tak:

oj tichonku ty szpiegu jeden ... hahaha:-D:-D:-D

no ja też liczyłam ze szybciej urodze skoro mi termin przesunęli i się nastawiałam tak jak móili (wtedy) na 3 listopada..
i tak czekałam od tego 3 do 24 aż... bo jednak dziecko duże ale nie była pora na wyjście..
a wcale aż taka duża się nie urodziła..
choć jak na pierwsze dziecko 4260 to spora.. :-D
bo mniejsze rodzą się pierwszaki:-p
a teraz też jest duża i znów 2 tygodnie niby wcześńej mam rodzić to już im absolutnie nie wierzę!!:-D poczekam do tego maja.. i będę wtedy czekać aż coś się zacznie .. wcale się nie nastawiam .... bo znów się rozczaruję...
i mam nadzieję że nie urodze większej niż 4,500;-)

bo mniejsze rodzą się pierwszaki:-p

powaznie? ja nie chce wiekszego :) 3330g mojego Szymka bylo akurat :)
choc spodziewalam sie duzo wiekszego dziecka, bo ja 4400g i moj brat 3900g i dlugosci tez nam nie brakowalo...

naprawde drugie dziecko jest wieksze? to regula?

U mnie z pierwszego scanu wychodzilo 25/05, z drugiego szpitalnego 28/05, a z trzeciego prywatnie tez 25/05. A na ostatniej wizycie, polozna stwierdzila, ze macica jest wyzej niz powinna, co oznacza,ze dziecko jest wieksze niz na 28/05 i jesli na kolejnej wizycie tez bedzie wieksze, to mnie wysle na dodatkowy scan do szpitala. W karcie szpitalnej trzymaja sie daty 28/05, ale ja wiem dokladnie kiedy niunia mogla powstac, wiec ja trzymam sie 25/05 :)

Ostatnia edycja:
a po ani chyba ja :)ja juz po wizycie oczywiscie bite 3 godz,wizyta trwala 30 sec 15 sec usg a reszta to hello i tyle;) nastepna za 6 tyg ale coz z tego jak w miedzyczasie wizyty u endo czyli i tak wyjdzie ze co tydzien -dwa cos mam tzn jakas wizyte:)))
a wiecie co chcialam dzisiaj kupic bilety na sierpien a tu zonk bo trzeba podac date ur mikolaja i jestem zla bo w czerwcu bilety beda dwa razy drozsze:(ale chyba od nie dawna to wprowadzili bo jak kacper byl infant to nie musialam podawac jego daty ur.i sie wsiekne jak nasze wakacje w sieprniu wyniasa 1000e:(((((((
a i bym zapomniala mikolaj jeszcze sie nie przekrecil:)

Nie wiem jakim liniami latasz ale zawsze trzeba bylo wpisac date urodzin malca my latamy aerlingusem i powiem Ci ze tez biletow narazie nie mamy bo raz nie wiem kiedy dokladnie urodze dwa czy zdarzymy wyrobic paszport dla corci.J juz urlop ma zaplanowany od 4 lipca jesli sie nie wyrobimy to bedzie lecial sam z Natalia bo musimy z Nacia do dentysty no i tez bielty bedziemy kupywac w razie cos na ostatnia chwile wiec ceny beda kosmiczne :szok:

Bina trzymam kciuki za dobre wyniki

Ostatnia edycja:
choc spodziewalam sie duzo wiekszego dziecka, bo ja 4400g i moj brat 3900g i dlugosci tez nam nie brakowalo...

ja tez nie chce wiekszego :)Natalia wazyla 3200g mierzyla 57 cm ale i tak mnie lekarz nastraszyl ze bedzie ponad 4kg wazyla i od razu mowie przeciez ja nie dam rady a lekarz do mnie mowi ze jeszcze szczuplejsze ode mnie rodzily i daly rade wiec ja tez dam rade :-)

nie nie ma na to reguły..
ale jak tak z życia wiem , e tak jest:-p
moja mama miała 4 dzieci.. i każde kolejne było większe od poprzedniego...
stąd ja największa 4400:-D a brat pierwszy miał 3760
moja bratowa też rodziła 2 dzieci i pierwszy miła 3 coś a druga ponad 4
koleżanka miała 2 dzieci i też 2 było większe od pierwszego..

więc ja się zastanawiam jak pierwsza miała 4260 i mierzyła 59 cm to 2 nie chcę większej niż 4500 :-p
a czy tak jest to się przekonam z aniedługo:-D i Ci powiem czy kolejna była wieksza:-p;-)

reklama
Do góry