reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
bialko w moczy zazwyczaj swiadczy o infekcji nerek:tak:jesli wyszlo Ci to w tym badaniu paskiem to powinna byc wyslana probka do laboratorium na dokladne badania:) lekarz decyduje czy bedzie potrzebny antybiotyk:)

Hej Kobitki mam szybkie pytanie - lece samolotem za niecale dwa tygodnie, brzucho odstaje i sie zastanawiam czy jest jakis inny sposob zapinania pasow dla "ciezarowek"? No i gdzie lepiej siedziec? Nie cierpie latac Ryanairem wiec zeby nie bic sie o miejsce wykupilam sobie priority, wiec mam nadzieje miec wybor miejsca :))

Josiu-pewnie nie ma mozliwości zapinania inaczej:/ale skoro brzusio juz jest widoczny to pamietaj o zaświadczeniu od GP ,że nie ma przeciwskazań do latania-tak na wszelki wypadek...Natomiast jeśli o siedzenia chodzi ja osobiscie polecam pierwsze rzędy-ciszej niz na skrzydle czy tyle i do wc blisko:)

Josiu-pewnie nie ma mozliwości zapinania inaczej:/ale skoro brzusio juz jest widoczny to pamietaj o zaświadczeniu od GP ,że nie ma przeciwskazań do latania-tak na wszelki wypadek...Natomiast jeśli o siedzenia chodzi ja osobiscie polecam pierwsze rzędy-ciszej niz na skrzydle czy tyle i do wc blisko:)
Potwierdzam:tak:Ja leciałam w 20-tym i z powrotem w 24-tym tygodniu i już brałam zaświadczenie od lekarza,że mogę latać:tak:Tak na wszelki wypadek,jakby się przyczepili,że brzuch duży:tak:
Ja za takowe zapłaciłam 15E:dry:Muszą być tam napisane, cztery rzeczy:w którym jesteś tygodniu,jaka jest data porodu,że ciąża przebiega bez komplikacji i że możesz latać samolotem:tak:Pasy zapinałam jak wszyscy,choć już wtedy byłam na końcówce pasa:baffled:Teraz bym się pewnie nie dopięła:no:W razie czego zapytaj kogoś z obsługi co z tym fantem zrobić:sorry2:

pamietaj o zaświadczeniu od GP ,że nie ma przeciwskazań do latania-tak na wszelki wypadek...

Pani doktor sama zaproponowala ze wypisze zaswiadczenie skoro juz brzucho sterczy zeby sie nie czepiali ;) wiec mam, tylko sprawdze co tam jest bo nawet nie czytalam :) no mam nadzieje ze z pasem sobie poradze! Dzieki dziewczyny.

Co do lotu to chyba na pewno musza miec przedluzenie pasow, bo przeciez niektorzy sa naprawde duzi i jakos musza sie zapiac. ja bede leciala pod koniec kwietnia-ciekawe jaki bedzie moj brzusio.

Z dobrych wiesci u nas to dzisiaj mialam polowkowe. Super bylo. Pani spedzila z nami 30 min wszystko po kolej nam opisujac. Dostalam chyba z 20 fotek. Moj maz wymiekl i stwierdzil, ze chce jednak poznac plec. Przez cale pierwsze 5 miechow nie chcial. No wiec sie okazalo, ze bedzie dziewczynka!!!:tak::-) Strasznie sie ciesze i az sie poplakalam ze szczescia!! Bylam przekonana, ze bedzie chlopczyk, bo sie u mnie w rodzinie same chlopczyki rodza, a tu taka niespodzianka:-) Mam nadzieje, ze teraz sie nie okaze, ze to maly siusiak:-D Wiec bedzie parka:-)

misia83 ja wlansie jestem po zapaleniu nerek -tragedia!wymioty, biegunka,nie moglam jesc, bol w krzyżu!Ale po 5 dniach przeszlo!
Joasiu a duzy masz brzuszek?!bo ja lece w sobote i sie zastanawiam!?!Mi odstaje ale nie jest ogormny -maly wrecz:)

reklama
hej

dorota gratuluje coreczki :)

U nas leci powoli.
Maluch cudowny ;-) Bartoszek bardzo pomocny. do niedzieli jest moja mama wiec polowa roboty mniej, bo obiadki gotuje, pranie wiesza, na plac zabaw ze starszym biega, no ale potem tez jakos damy rade ;-)

A i mialam zapytac, ktora jest nastepna w kolejce do rodzenia?:)

Do góry