reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
ruda gratulacje ogromne!:-)
ja rodziłam na Holles Street i teśc nas zawiozl i pojecgal do domu, my wtedy mieszkalismy w Arklow 100 km od szpitala, ale nikogo nie pfrzekonaly moje bole i brak rozwarcia i mimo ze bylam juz po terminie odeslali mnie do domu:szok: ale ja wiedzialam ze urodze i poszlismy do Starbucksa na kawe i ciacho i tak po 3 godzinkach kawkowania i łazenia po sklepach wrocilam z rzozwarciem do szpitala:-)

sloszym czyli jest mozliwosc, zeby podczas porodu moj J biegal do samochodu i wrzucal pieniadze?! chodzi mi o moment, ze kiedy juz akcja porodowa sie zacznie... mnie sie wydawalo, ze jak juz bede rodzic to "niestety" musi zostac?

wiesz co, wydaje mi sie, ze potem to juz sami nie bedziecie chcieli sie rozdzielac... u mnie samo wypychanie zaczelo sie o 10, wiec parking jeszcze oplacony byl (od 8 do 11),
o 10.30 Szymek byl juz z nami. jesli dobrze pamietam to ok godziny po urodzeniu przewiezli mnie na oddzial i wtedy dopiero moj maz poszedl przedluzyc parking

"Sloszym to ja nie wiem jak pytalam sie Antepowicz gdzie ma lepszy sprzet i w ktorej przychodni jest dluzszy filmik mowila ze w Emc.
W pierwszej ciazy robilam w Medicusie co prawda bardzo wczesnie mialam 4d ale juz fajnie bylo widac corcie i filmiki mamy dlugie zobaczymy jak teraz bedzie w Emc w razie cos to powiem ze chce aby filmiki byly dluzsze,zobaczymy..."

Ja tez to samo uslyszalam, ze w EMC lepszy sprzet, wiec nie wiem o co chodzi z dlugoscia tych filmow...

Ostatnia edycja:
Do nas przylatuje moja Mama na 2 tygodnie i juz sie doczekac nie moge kiedy bedzie z nami ostatnio widzialysmy sie w sierpniu

no ja mam ten "problem", ze za swoja az tak nie tesknie. jest okej na odleglosc. ale kiedy jestesmy razem to juz nie jest tak przyjemnie :/ a tsciowej nie jestem w stanie zniesc przez telefon a co dopiero "na zywo"...

tak po 3 godzinkach kawkowania i łazenia po sklepach wrocilam z rzozwarciem do szpitala

sandrulinska, no ja pewnie bede robic tak samo ;)

wiec nie wiem o co chodzi z dlugoscia tych filmow...

sloszym, znajoma mi powiedziala, ze to zalezy kiedy lekarz wcisnie "record" - jego dobra wola, bo podobno moze nagrywac podczas calego badania USG. wiec nie wiem czy oszczedzaja bo im sie prad zuzywa bardziej czy jak, ale ja sie bede domagac dluzszego filmiku niz minuta, w koncu placi sie nie male pieniadze.

Jutro na 11 ;) ahh. sie doczekac nie moge! Raz bo chce wiedziec, czy wszystko jest OK, dwa w koncu bede mogla mowic do Maluszka w konkretnej osobie bo jak na razie Jacek zwraca sie do Brzucha Adas, a ja Maja ;)

To daj znac jak bedziesz juz po wizycie bo jestem ciekawa czy uda Ci sie zalatwic aby filmik byl dluzszy :tak:

mnie niestety nie udalo sie znalezc nikogo przed wizyta, zeby dowiedziec sie jak to wyglada :( mam nadzieje, ze wy wywalczycie dluzsze wfilmiki! :)

reklama
a wiecie co swoja droga biora tyle kasy za te uSG to mogli by ponagrywac dluzej,w pl moja siostra jak miala nagrywane to z 10 min ma nagrane na plytce

Do góry