reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Hej kobitki im back:)w sumie w niedziele ale jakos nie moglam chaty ogarnac po powrocie maskara jakas ale powiem wam ze ciesze sie ze juz jestesmy w domku a jak kacper sie cieszy ze do szkoly idzie szok:)))w pl jak to w pl busy caly czas a do tego zimno i drogo jak cholera zastanawialam sie jak ci ludzie tam zyja.Nie obylo sie wwizyta takze na komendzie gdzie musialam zlozyc zeznanaia odnosnie ludzi ktorym wynajmowalam mieszkanie ,teraz taka pani im wynajmuje i juz chce ich wyeksmitowac,odnalazla mnie poprzez NK i poprosila o pomoc,ze nie ona pierwsza i napewno nie ostatnia ma doczynieniea z tymi ludziom.
Dzis bylam w szpitalu u endokrynologa i znowyu mi wyniki wyszly ni etakie jak trzeba,ale wiecie co ja tak gleboko wierze ze wszystko musi byc ok ze jakos sie tym nie przejmuje,w sumie to i tak nic by mi to nie dalo jakbym to przezywala czy ryczala.
A i wam sie pochwale ze odebralam wozeczek:)kacper juz miski powkladal i jezdzi nim po calym pokoju,ciekawe jak to bedzie jak Mikolaj sie urodzi czy tez bedzie taki chetny;)

reklama
Biola welcome back:-)
Się nie przejmuj tymi wynikami,najważniejsze,że bierzesz leki:tak:Ja też co wizytę mam wyniki nie takie:sorry2:I wciąż większą dawkę hormonów:sorry2:Z Radkiem było to samo,dzidziuś po prostu Ci zabiera i wciąż Ty musisz to nadrabiać:sorry2:
Ja mam wizytę u endokrynologa 22 marca o 10:00 i w ten sam dzień wizytę u lekarza o 13:45:oo2::oo::unsure::realmad::realmad:
Chwal się wóziem:-)
A i może zauważyłaś,że robimy zlot BB zrobić:tak:W lipcu,w Dublinie,piszesz się?:-)

och tichonku ty to zawsze pocieszysz czlowieka a powiedz mi jakie dawki ci przepisali bo mi teraz 150 a w sobote i niedziele 200mg,mam nadzieje ze tym razem wyniki beda dobre.a tak zapoznalam sie z nowym watkiem o zlocie ale jakos myslalam ze to w czerwcu jest,ale jezeli w lipcu to spoko b chetnie i jak jeszce w dublinie,to maly wypadzik nam sie przyda:)

Ja mam na razie 150mg.Eltroxinu codziennie,ale za tydzień mam oddać krew do badania i za 2 tygodnie wizytę i pewnie będę miała znów dawkę podniesioną:sorry2:
A zlot miał być pod koniec czerwca,ale robimy rozpoczęcie wakacji więc się na lipiec przesunęło:tak:Będziesz z takim maleńkim Mikołajkiem:-)Pewnie ze 2 tygodnie będzie miał:-)A nie wiem czy Ci juz pisałam,że Twoja data porodu to urodziny mojego Radka:tak:

tak tak wiem ze radek ur sie 19 czerwca ale mysle ze wczesniej ur,kacperka ur 18 dni za wczesnie bez jakis wiekszych stresow wiec moze i teraz tez tak bedzie:)

To się jeszcze możemy na porodówce spotkać:-DJa się 6 dni przeterminuję,Ty 18 dni wcześniej zaczniesz rodzić i dwoje świeżych Polaków się na świecie pojawi w jednym czasie:-D
Naszej brzuchatce Adze_Irlandia również i tu składam najlepsze życzenia urodzinowe:tak:Przede wszystkim spokojnej ciąży i szybkiego porodu oraz oczywiście syneczka i spełnienia marzeń najskrytszych:-)
HappyBirthdayMan_sm.jpg

Ostatnia edycja:
Sloszym, ViKamcia, dzięki za odpowiedź w sprawie formy o maternity.
Pewnie przyjdzie na dniach...

Biola, a tak z ciekawości zapytam. Mając problemy z tarczycą nie miałaś problemów z zajściem w ciąże? Bo właśnie taką "wiadomość" dostała moja koleżanka..

Tichonku, bo z tego co kojarzę ty nie brałaś żadnych specjalnych medykamentów by zajść w ciążę, prawda?
Teraz tylko musisz kontrolować poziom hormonów? A co się może zdarzyć jak te hormony będą nieprawidłowe?

Barmanko ja biorę hormony tarczycy od lat:tak:13 lat temu miałam operację,wycięcie wola i to już praktycznie do końca życia trzeba się kontrolować i brać leki:sorry2:Więc ja już przed ciążą byłam na Eltroxinie,tylko mniejszej dawce:tak:I co parę miesięcy sprawdzałam krew czy nie trzeba podwyższyć....A w ciążę udało się zajść bez problemów,w pierwszym normalnym cyklu:tak:Piszę normalnym bo wcześniejszy miałam bezowulacyjny ale to nie wynik problemów z tarczycą...
Od razu na wizycie GP dopisała do listu,który wysyłała do szpitala,że ja "tarczycowa" i na piewrszej wizycie w szpitalu pytali jakie i ile leków biorę,pobrali dodatkowo krew na hormony tarczycy i odtąd kontroluję ich poziom już w szpitalu a nie u GP:tak:
Dzieciatko w ciąży zabiera mamie hormony tarczycy bo samo ich potrzebuje więc mama musi je uzupełniać:tak:Niektóre kobiety mają problemy z tarczycą właśnie dopiero w ciąży bo nie nadąża ona z produkcją hormonów...A takie jak ja czy Biola
biorą tabsy cały czas:sorry2:A organizmy jeszcze innych dają sobie z tym radę bez pomocy tabletek:tak:
Dla przykładu przed ciążą brałam codziennie 50mg.Eltroxinu,teraz już 150mg.codziennie,a pewnie i na tym się nie skończy:sorry2:
Nie pilnowanie hormonów tarczycy może doprowadzić do karłowatości dziecka lub kretynizmu:sorry2:Tyle mi powiedział lekarz:sorry2:

reklama
Aga Irlandia, Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
214o7e8.jpg

Tichonek, dzięki za wyjaśnienie. Choć dla mnie to czarna magia jest :zawstydzona/y:

Do góry