reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Vicamcia no przeciez wlasnie napisalam ,ze tym co maja rh dodatnie nie sprawdzaja a Ty masz ujemne i dlatego Ci przeciwciala robili.....a skoro po porodzie doatalas anty D to oznacza ,ze dziecko ma grupe krwi inna niz Ty,czyli grupe krwi ojca ,a to znaczy dodatnia...no i jest konflikt

Vicamcia no przeciez wlasnie napisalam ,ze tym co maja rh dodatnie nie sprawdzaja a Ty masz ujemne i dlatego Ci przeciwciala robili.....a skoro po porodzie doatalas anty D to oznacza ,ze dziecko ma grupe krwi inna niz Ty,czyli grupe krwi ojca ,a to znaczy dodatnia...no i jest konflikt

no tak

ale ja znów nie rozumiem...:zawstydzona/y:

tak mała ma grupę ojca..
ale skąd oni wiedzieli jak byłam w ciąży że on ma inną niż ja??
jak tego też nie sprawdzili..

przecież mógł mieć też ujemną ;-)
i wtedy by konfliktu nie było..

dowiedzieli się doipiero po porodzie jak zbadali krew małej.. a wcześniej?? to nie ważne??

A ja mam pytanie do dziewczyn które już złożyły wnioski o maternity...

Powiedzcie mi - kiedy Wy dostałyście odpowiedź zwrotną z kwota jaką dostaniecie??

Ja wniosek wysłałam jakieś 2tyg temu (może troszkę więcej, nie pamiętam), odpowiedź dostałam w zeszłym tygodniu, ale ona mówiła tylko o tym że papiery wpłynęły, nie było tam nic o kwocie..

Co prawda teraz jeszcze nie skladalam papierow, ale poprzednio tez najpierw dostalalm list powiadamiajacy, ze otrzymali moje papiery, a potem dopiero decyzje o przyznaniu macierzynskiego. Niestety nie pamietam w jakim odstepie...

A ja mam pytanie do dziewczyn które już złożyły wnioski o maternity...

Powiedzcie mi - kiedy Wy dostałyście odpowiedź zwrotną z kwota jaką dostaniecie??

Ja wniosek wysłałam jakieś 2tyg temu (może troszkę więcej, nie pamiętam), odpowiedź dostałam w zeszłym tygodniu, ale ona mówiła tylko o tym że papiery wpłynęły, nie było tam nic o kwocie..

barmoanko ja teraz nie składałam ale pamietam z 1 ciąży , najpierw dostałam list ze przyjęli moje pismo i tam bla bla bla;-)
a póxńiej dostałąm list z kwotą jaką mi przyznali

reklama
Vikamcia no tak ,jak napisalam ryzyko wystapienia przeciwcial w 1 ciazy jest bardzo znikome ,bo musialoby dojsc do kontaktu Twojej krwi i dziecka,gdy ta grupa krwi jest inna...
dlatego napewno badali krew na przeciwciala a po porodzie skoro doszlo do konfliktu dali Ci szczepionke:tak:

ja ilekroc mam jakiekolwiek krwawienie czy plamienie w ciazy musze zglosic sie do szpitala aby dostac szczepienie.....zanim urodzilam Maye dostalam juz w ciazy chyba 3 szczepionki anty D bo wystapily krwawienia a po porodzie kolejna....

bardziej jasniej chyba nie potrafie wytlumaczyc tego;-)zawsze mozesz zapytac lekarza na wizycie kontrolnej w szpitalu lub gp i Ci napewno wytlumacza:)

Do góry