reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

helolllllllllll im back :)))a wiec wszystko z synkiem ok DSCN7977a.jpgtak tak to bedzie boyyyyy a oto dowod:)DSCN7975a.jpgstrzalka pokazuje hmmm wiadomo co heeeeee a tutaj buzka DSCN7967a.jpg mysle ze bedzie podobny do mnie:))))))no i resztaDSCN7982a.jpg
Mikołaj bo tak bedzie miał na imie warzy 536 g i wzrostowo i wymiarowo wyglada na 22,4 tc a dzis u mnie jest 22,3 wiec wszystko ok:)
Jedynie co mnie zdenerwowali w szpitalu to nie wpuscili mojego R z synem bo ponoc od 14 grudnia na ten oddzial nie wpuszczaja dzieci i tak wkurzylam ze szok ,a tak b chcialam zeby moje chlopaki sobie popatrzyly no ale coz moze innym razem.
ogolnie to jestem b zadowolona i szczesliwa:)))

a sorki za jakosc zdjec ale musialam robic aparatem;((

reklama
Jaki śliczny Mikołaj:-)I jakiego ma dużego pitolka:-DGratuluję synusia:tak:
A z tym,że dzieci nie wpuszczają to prawda,pisałam na forum o tym jak miałam swoje USG,chciałam z Radkiem jechać ale parę dni przed wizytą dostałam eska,że proszą aby nie zabierać ze sobą dzieci bo świńska grypa szaleje:sorry:
Musiałam Radka u koleżanki zostawić:tak:Kurczę,gdybym wiedziała,że chcesz syna ze soba zabrać to bym Ci powiedziała o tym,ale nie pomyślałam:zawstydzona/y:

A dziekuje bbb Aniu az imieniem ciezko bylo oj bbbb martwie sie tylko jak beda go tutaj nazywac :(no ale beda musieli sie nauczyc:)
tichonku -nic sie nie stalo innym razem moze moje chlopaczyska zobacza malenstwo ale i tak sie ciesze bo mam fajne i wyrazne zdjecia a zwlaszcza twarzyczka no i pitolek:)))

Z tego co się orientuję to Biola miała już wcześniej first visit,na której robią USG:tak:A dziś miała samo USG połówkowe:tak:Ja miałam tak samo:tak:I to raczej tyle scanów na tę ciążę:nerd:
Biola a syncia tu mogą wołać Mike:tak:Wiem,że to od Michael (Michał) ale i do Mikołaja pasuje:-)Ewentualnie Nicholas może?

Ostatnia edycja:
Z tego co się orientuję to Biola miała już wcześniej first visit,na której robią USG:tak:A dziś miała samo USG połówkowe:tak:Ja miałam tak samo:tak:I to raczej tyle scanów na tę ciążę:nerd:
Biola a syncia tu mogą wołać Mike:tak:Wiem,że to od Michael (Michał) ale i do Mikołaja pasuje:-)Ewentualnie Nicholas może?

Tak tak a tichonku masz racje pierwsza wizyte mialam w szpitalu w 12 tyg a teraz tylko same usg ale wiecie co co szpital robia inaczej bo mi na pierwszej wizycie zrobili takie szybkie usg a mojej kolezance i byla na pierwszej wizycie w 18 tyg w innym szpitalu nie zrobili.tak wiec niewiem aniu jak to bedzie u ciebie a w jakim szpitalu rodzisz bo jakos nie doczytalam chyba??
A co do imienia to tez bede mowila ze short name is Mike zeby dzieciom w glowach nie mieszac czyli bedzie Mikolaj Mike:))
A tichonku mam jeszce jedna znajoma ktora za 5 tyg rodzi w rotundzie i dzis miala skan wiec moze jeszcze jakis nas czeka po 30 tyb

Ja się pytałam czy to jest last scan i powiedziano mi,że tak:sorry:Ale wiem,że robią jeszcze jak przenosisz albo jakieś nadzwyczajne sytuacje wynikną:sorry:Ja myślę,że może w związku z moim przyrośniętym łożyskiem w pierwszej ciąży zrobią mi jeszcze jeden scan,ale kto wie....

Biola, sliczne fotki! Jaki ten Mikolaj duzy! :-) A co do zdrobnienia imienia to czemu nie Nick? Od Nicholas czyli Mikolaj.

Aga irlandia, uzywalas juz tego 1st safety podwojnego wozka?

Biola, phil i teds jest jak dla mnie najwygodniejszy, bo lekki i miekki, ale strasznie mi zal dzeicka, ktore musi siedziec z tylu i nic nie widzi. Pewno, ze na poczatku ok, ale potem sama wiesz jak dzieci lubia patrzec. AZ tym drugim wozkiem nie miescilas w autobusie?:baffled: Te siedzonka wydawaly mi sie strasznie waskie. Myslisz, ze duzy 3 latek bedzie mial wygodnie?

Dzieki Aaniu.

reklama
Wielkie dzieki!! :) Pojde tam troszke wczesniej, a jak sie zamotam to sie pielegniary jakiejs zapytam ;) Ile mialas tych zajec? Bo ja dluuugo sie do nich nie moglam dodzwonic, a jak sie juz dodzwonilam to mi powiedziala, ze juz pozno i ze tylko na jedne zajecia mnie moze zapisac... Dobre i to. Przydaly Ci sie te zajecia? To moje Pierwsze i nic nie wiem ;) wiec mam nadzieje, ze cos mi to da... ;)
ja byłam na wszystkich zajęciach - chyba z 5 albo 6 razy, ale już nie pamiętam;/ w każdym razie faktycznie u ciebie jest już późno, bo ja w 32tyg miałam już ostatni raz. oni zaczynają szkołę ok 27/28 tyg i masz raz w tygodniu ok godzinki. a czy coś mi dały te zajęcia? hmmm... w sumie to większość rzeczy już wiedziałam (jak wygląda poród, rodzaje pain relief, opieka nad noworodkiem, czy debata co jest lepsze - pierś czy butelka), najbardziej podobała mi się wycieczka po szpitalu tzn po oddziale, pokazywali sale porodowe itp i gdzie masz się zgłosić jak zaczynasz rodzić (bo w tyg idziesz do tego maternity unit, a w weekend - przez te drugie drzwi (jak na położniczy) - można się lekko zakręcić w tych korytarzach. babki są fajne - możesz im powiedzieć, że jesteś pierwszy raz i pewnie zapytają, czy masz jakieś pytania;)

Do góry