reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

ja byłam na wszystkich zajęciach - chyba z 5 albo 6 razy, ale już nie pamiętam;/ w każdym razie faktycznie u ciebie jest już późno, bo ja w 32tyg miałam już ostatni raz. oni zaczynają szkołę ok 27/28 tyg i masz raz w tygodniu ok godzinki. a czy coś mi dały te zajęcia? hmmm...

Kurcze, to chyba jednak troche stracilam, bo pare rzeczy mnie interesuje... Najbardziej to chyba porod i opieka nad bobasem [chociaz o tym to na necie mozna poczytac i poogladac - od biedy...], ale tak to jest jak sie czlowiek zamota i nie dopilnuje o czasie czego trzeba... Na porodowke chyba wiem, jak dojsc, bo mi moja polozna juz pokazala raz, przy okazji wizyty - tyle dobrego :)
andzulina zapytam Ciebie, bo widze, ze zyczliwa mi jestes ;P Jak wysylalas swoje papiery do macierzynskiego to potrzebne bylo dolaczyc odpis aktu urodzenia, albo aktu malzenstwa? Bo z tylu formularza niby napisane jest, ze trzeba owe zalaczyc, a nie mam przy sobie... No i tradycyjnie jestem do tylu z czasem wyslania owego formularza, czy to jakos wplynie na moj macierzynski?
Z gory wielkie dzieki za odpowiedz! :)

reklama
no kurcze - bo jak orientuję się w temacie, to staram się zawsze pomóc;) a że jesteś z Galway, to tym bardziej mogłam ci odp na pyt w sprawie zajęć;)
co do maternity benefit, to już tak dokładnie nie pamiętam... wiem, że napewno dołączałam akt małżeństwa (musi być przetłumaczony, ale wystarczy taki z USC, który jest tłumaczony na kilka języków), coś mi się kojarzy, że akty urodzenia (mój i A) również... trochę późno wysyłasz, więc pewnie będziesz musiała poczekać na decyzję, a na macierzyński musisz przejść najpóźniej 2 tyg przed wyznaczoną datą porodu.
mam nadzieję, że Anineczka nie udusi mnie za ten post tutaj;)

Dorota ja jezdzilam tym safety 1 st z moja Maya i prawie rowiesnikiem jej:) generalnie lekko sie prowadzi,nawet majac 2 prawie dwulatkow nie mialam problemu z podjezdzaniem na krawezniki .....generalnie jest dosc lekki jak na podwojny wozek,troche przeszkadza mi slizgajacy sie material w wozku i jesli sadzamy mniejsze dziecko 8-12 miesiecy to siedziac mimo upiecia pasami troche zjezdza....ale generalnie mysle,ze jest ok....dosc zabudowany,jak dla mnie na zime bedzie ok...przednie siedzenie da sie odchylic do tylu w razie zasniecia dziecia,ale nie bardzo wiem,jak to sie bedzie mialo do tego,gdyz moje dziecie siedzialo a nie spalo.....nie wiem czy nie bedzie zbyt malo miejsca zeby to rozlozyc nie powodujac jakiegos dyskomfortu dziecku bedacemu z tylu czy to w miekkej gondolce czy nawet juz takiemu siedzacemu....
no ale to tylko takie moje przypuszczenia bo korzystac z tego wozka bede dopiero w sierpniu na calego...chyba...bo nie wiem czy moja dama nie bedzie juz wolala sama wiecej chodzic.....no ale jakies wyjscie trza miec awaryjne nawet na zakupy czy dalsze spacery:)

Biola, sliczne fotki! Jaki ten Mikolaj duzy! :-) A co do zdrobnienia imienia to czemu nie Nick? Od Nicholas czyli Mikolaj.

Aga irlandia, uzywalas juz tego 1st safety podwojnego wozka?

Biola, phil i teds jest jak dla mnie najwygodniejszy, bo lekki i miekki, ale strasznie mi zal dzeicka, ktore musi siedziec z tylu i nic nie widzi. Pewno, ze na poczatku ok, ale potem sama wiesz jak dzieci lubia patrzec. AZ tym drugim wozkiem nie miescilas w autobusie?:baffled: Te siedzonka wydawaly mi sie strasznie waskie. Myslisz, ze duzy 3 latek bedzie mial wygodnie?

Dzieki Aaniu.

Dorota rzeczywiscie Nicktez ładne zdrobnienie :)a co do wozka to nie ma szans zebys weszla do autobusu w drzwi i moze sie zmiescisz ale napewno ni ejuz w przejsciu za kierowca .moje blizniaki maja po 3 lata i jeszce korzystaja z tego wozka a dodam ze sofia warzy ponad 25 kg wiec troche ciezkawa ale nie odczuwa sie tego w tym wozku:)a dodam jeszce ze mala wyglada grubo na 4,5 r jest taka wyrosnieta wiec spokojnie 3 latek w tym wozku ci posiedzi:)

Ja mialam tez tylko 2 scany w tej ciazy- a rodze w rotundzie.Pierwszy na pierwszej wizycie wlasnie i drugi na polowkowym usg. I to by bylo na tyle ;-) jesli nie ma jakiejs szczegolnej potrzeby.
Ja mialam jeszcze dodatkowe usg-ale to u swojego gp.

No ja narazie mialam jeden scan w szpitalu bylam w 19 tyg i to byla moja pierwsza wizyta w szpitalu we wtorek sie okaze sie czy bede mialam scan czy tez nie dlatego pytalam Was jak to u WAS bylo.

Biola rodze w Droghedzie

Witam
Zostałam TU nakierowana przez saznowną Tichonek-dzięki Kochana...Większość z Was mnie zna,więc nie będę sie przedstawiać itp...Z resztą najważniejsze info mam zawarte w suwaczkach;-)W każdym razie postaram się tu do Was jakoś wkręcic:-)

reklama
Do góry