reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

DorotaIRL jeszcze ja brzuchata spod Dublina:tak:I właśnie w maju będę rodzic:-)W Rotundzie:tak:A pierwszego syna w czerwcu rodziłam więc podobnie:-)Dawaj foty:tak:
A co do drugiego porodu...:sorry2:Już wypytałam i na forum i w kręgu koleżanek jak to jest...Większośc mi powiedziała,że owszem szybciej się rodzi ale bardziej boleśnie:sorry2:

reklama
Aga, ty pewno w Limerick rodzisz skoro tam mieszkasz. Narazie nie poznalam jeszcze nikogo brzuchatego w Dublinie. Przepraszam, jest barmanka, ale ona rodzi w innym szpitalu i wczesniej.
Aga, ktore dzieciaczki rodzilas w sierpniu? To chyba dobry okres, bo lato. Ja rodzilam w maju i polecam. Duzo spacerkow potem bylo przez cale wakacje :-)

Mysmy dzisiaj mieli pierwsza wizyte w szpitalu z dr. Super bylo. Dzidzia nam machala i tak swojsko sie czulam, bo ten sam lekarz :-) Pocieszyl mnie, ze przy drugim jest wszystko latwiej i szybciej. Oby!

ja rodzilam w grudniu,maju,pazdzierniku i ostatniego dnia lipca:) teraz 19 ty sierpien:)
generalnie to moge powiedziec ,ze jak na zime rodzic,to na lato malenstwo juz podrosniete,ale generalnie dla mnie jakos roznicy zbytniej nie ma:)

a rodzic bede w Limericku ,tak jak i poprzednim razem:)

Tichonek a Ty kobieto wyluzuj i sie tak nie stresuj....wcale nie jest tak,ze kolejny porod bardziej boli....wiesz dlaczego?bo po raz pierwszy nie wiesz jak to jest....potem juz wiadomo ,co Cie czeka:-D i stad stwierdzenia pewnie,ze bardziej boli:)

bardzo smieszne:-D pewnie ,ze bym chciala......ale same chcenie nie wystarczy;-)

bo napisałas którejś dziewczynie że za chłopca nie dziękujesz a za resztę dziękujesz to myslałam że chcesz kolejną dziewuszkę:-D
w takim rzie życze chłopca&&&&&

ja sie jakoę nie boję porodu , tylko znów boję się o rozmiar dziecka..
jak lekarz mi powiedziął ze się znów duża urodzi..
a przeważnie drugie jest większe od pierwszego .. to jak Vi wazyła 4260...
to nie chce myślec ile Emma będzie ważyć:szok:
i boję się że mi się nie przeciśnie...
i wogóle mam schizy:-(

Aga, ty pewno w Limerick rodzisz skoro tam mieszkasz. Narazie nie poznalam jeszcze nikogo brzuchatego w Dublinie. Przepraszam, jest barmanka, ale ona rodzi w innym szpitalu i wczesniej.
Aga, ktore dzieciaczki rodzilas w sierpniu? To chyba dobry okres, bo lato. Ja rodzilam w maju i polecam. Duzo spacerkow potem bylo przez cale wakacje :-)

Mysmy dzisiaj mieli pierwsza wizyte w szpitalu z dr. Super bylo. Dzidzia nam machala i tak swojsko sie czulam, bo ten sam lekarz :-) Pocieszyl mnie, ze przy drugim jest wszystko latwiej i szybciej. Oby!

Hej dorotka ja bede takze rodzic w rutundzie i termin mam na 19 czerwiec :))pierwszego ur 1 lipca i powiem wam ze chyba lepiej ur wczesna wiosna ale to nie dlatego ze dzidzia na lato podrosnie tylko dlatego ze moze bym sie zmiescila w swoje letnie ciuchy:))))

Ja się też porodu nie boję...na razie:sorry2:I bardzo chcę rodzi naturalnie,choc przejscia podczas pierwszego porodu miałam straszne:baffled:I nie sądzę,żeby jeszcze wiecej mogło bolec:baffled:Także schizowac się nie schizuję:no:Po prostu kogo nie pytam to każdy mi mówi,że za drugim razem jest bardziej boleśnie:sorry2:
Jakoś mnie to w tej chwili nie rusza;-)

Bardziej ten brak lewatywy:szok::-D:-D:-D

Dorota ja tez spod Dublina jakies 40 km :-)rodzic bede w Droghedzie bo mam najblizej

Hej

No to przepraszam wszystkie dublinskie brzuszki :-) Mam nadzieje, ze pojawi sie ktos jeszcze kto bedzie rodzil w NMH w okolicy lata.
ViKamciaG, moj Sam mial prawie tyle co twoje bo 4250 i tez sie boje, ze drugie bedzie wieksze...Tu w ogole sie rodza duze dzieci. Ciekawe z czego to wynika.

Aga, mam pytanie do ciebie. Rodzilas kiedys z epiduralem i bez? Masz porownanie?Zastanawiam sie jaka jest roznica w porodzie;nie chodzi o bol, bo to oczywiste, ale o odczucia, czy czuje sie kiedy trzeba przec itp.

Hej

No to przepraszam wszystkie dublinskie brzuszki :-) Mam nadzieje, ze pojawi sie ktos jeszcze kto bedzie rodzil w NMH w okolicy lata.
ViKamciaG, moj Sam mial prawie tyle co twoje bo 4250 i tez sie boje, ze drugie bedzie wieksze...Tu w ogole sie rodza duze dzieci. Ciekawe z czego to wynika.

Aga, mam pytanie do ciebie. Rodzilas kiedys z epiduralem i bez? Masz porownanie?Zastanawiam sie jaka jest roznica w porodzie;nie chodzi o bol, bo to oczywiste, ale o odczucia, czy czuje sie kiedy trzeba przec itp.

niestety nie mam porownania dlatego,ze w Polsce na zywca rodzilam ,w tamtych czasach to o znieczuleniu mozna bylo pomarzyc:baffled:
a tutaj chcialam bardzo sprobowac z epiduralem ,ale niestety,nie udalo sie,bo za szybko poszlo:-D( ja zawsze zreszta)...dostalam gaz ,ale na mnie nie dzialal wogole i smialam sie ,ze gdyby dodali jakies marychy czy co to moze i byloby dobre:) teraz tez sie nie nastawiam na zadne znieczulenie...jak rodzilam Maye to czas ,ktory uplynal od przyjecia do szpitala a do porodu to 40 minut,wiec za szybko

Hej

wiesz ja bym nie pwoiedziała...
u mnie nawet lekarze byli zdziwieni że to dziecko jest duże i że wszystkoe mają mniej niż 3500 a ona ponad 4 robili mi specjalnie tylko ze względu na rozmiar dzidzi badania na cukrzycę i wogóle...

a w szpitalu moja córka była największa bo mi położna mówiła.. inne to takie kruszynki:tak: w porównaniu do Vi...

ale widze że nie sama się boje o to co teraz będzie z 2 dzieckiem.. masakra jakaś...

ja może Ci podpowiem o parcie z epiduralem..
mi dali epidural ok 6 rano a rodziłam o 10.30 i powiem Ci ze nie czułam tak bardzo że mam przeć , ale jednak czułam kiedy mała się wypycha i parłam we właściwych momentach ,
czasem nie poczułam to mi mówiła pielęgniarka "już" i parłam...

reklama
Ja ze znieczuleniem zewnątrzoponowym czułam wszystko dokładnie:tak:Bóle mi zeszły tylko te najbardziej bolesne-z krzyża:tak:A poza tym czułam każdy skurcz i bóle parte:tak:Mój Radek na oddziale też był największy choc same chłopaki leżały a miał zaledwie 3800:sorry2:Piszę zaledwie bo ponad 4kg to jest coś!:-DAle może on się taki duży dlatego wydawał bo 59cm.miał:sorry2:

Do góry