reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Josia-a może to i lepiej,że dzielnie czeka...ale doskonale pamiętam jak się już chce Maluszka przy sobie(a nie w sobie)...a po spacerku i kąpieli polecam miły wieczór z wykorzystaniem męża;)))

a po spacerku i kąpieli polecam miły wieczór z wykorzystaniem męża;)))

lubiczanko, tez o tym myslalam, ale tak mnie "dol" boli, ze to ostatnia rzecz o jakiej mysle :-( brzucho boli bez zmian (zmienia sie jedynie natezenie bolu - ale to na pewno nie skurcze) i czop odchodzi, jakby chcial a nie mogl. do tego potrzebuje pomocy, zeby wstac, polozyc sie czy nawet przekrecic z boku na bok. ogolnie, chyba oficjalnie mam dosc.

ale lazienke i gore domu sprztanelam! :-p

Hej laski sorry za moja dluga nieobecnosc- wszystkim rozpakowanym gratuluje!

05/08/2011 O GODZINIE 13:54 PRZYSZEDŁ NA SWIAT MOJ SYNEK MARCELEK (CC) Z WAGA 3300.

U nas wszystko ok, ale narazie za porody dziekuje :) hehe moja cc opoznila sie o 6h,welflon zakladali mi 6 razy,a w kregoslup wkuwali sie 8 razy,az przyszedl lekarz i zrobil to jak trzeba za 9 razem brrr.Najwazniejsze,ze moje sloce jest ze mna- jest przeuroczy i przekochany!

Hej laski sorry za moja dluga nieobecnosc- wszystkim rozpakowanym gratuluje!

05/08/2011 O GODZINIE 13:54 PRZYSZEDŁ NA SWIAT MOJ SYNEK MARCELEK (CC) Z WAGA 3300.

U nas wszystko ok, ale narazie za porody dziekuje :) hehe moja cc opoznila sie o 6h,welflon zakladali mi 6 razy,a w kregoslup wkuwali sie 8 razy,az przyszedl lekarz i zrobil to jak trzeba za 9 razem brrr.Najwazniejsze,ze moje sloce jest ze mna- jest przeuroczy i przekochany!
Ogrome gratulacje wszytskim mamusiom rozpakowanym:)_))

dzien doberek.....

my juz w domku

dziekujemy za gratulacje.....

a to opis mniej wiecej jak sie to potoczylo

no i szybko poszlo....w czwartek w nocy okolo 1 pojechalismy do szpitala bo mialam krwawienie....caly dzien jakies tam skurcze mialam ale niezbyt specjalne poprostu byly....na izbie porzyjec zbadali i powiedzieli ze rozwarcie na 4 cm ...czekalismy na miejsce na porodoce do 6 rano....ja lezalam troche chodzilam po sali i kucalam coby rozwarcie postapilo ,bo boli nie bylo specjalnych.....no i poszlismy na porodowke z rozwarciem na 5 cm....ja zadowolona usmiechnieta bo nic mnie nie bolalo.....przebili mi wody i sie zaczela jazda.....niby dlugo porod nie trwal bo okolo 1 godziny ale masakra jak bolalo i jakos tak ciezko bylo....ja tylko na gazie ale dobrze ze chociaz to mialam....tym razem tak sie sztachalam ze odplywalam normalnie.....moj maz spisal sie na medal.....baaaardzo mnie wspieral i gdyby nie on nie wiem jak dalabym rade....

aha...nie peklam ,nie nacinali nie zszywali wogole nic....wiec znow mi sie upieklo:-D

Gratulacje dla rozpakowanych !! :tak: ja miałam termin na wczoraj i jeszcze nic :-( córci jest dobrze w brzuszku ;-) kurcze czemu to tak jest że termin wywołania mam dopiero na 21 sierpnia :baffled: jak ja nie wytrzymam do tego dnia i chce mieć córcie już dzisiaj :zawstydzona/y: :-)

reklama
Beti tak jest,że urodzic możesz nawet i w 42 tygodniu,to normalne,termin porodu jest orientacyjny +- 2 tygodnie ;-) już bliżej jak dalej.

Karolina gratulacje :-)

aga a wiesz,że mój drugi poród też był szybszy ale bardziej męczący,ciekawe jak będzie za 3 razem :sorry2:
No ale teraz to się nacieszaj córcią,a jak Maya reaguje na siostrzyczkę?

Do góry