reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Josia to synuś Ci urósł:tak:w brzuszku.Dobrze że wszystko w porządeczku.Umnie też już torba stoi przyszykowana do szpitala,teraz wizyte w szpitalu mam we wtorek.Też chodziłam do Pani Antypowicz na Usg.Bo w szpitalu mi tylko jedno zrobili na samym początku.

reklama
ja mam szpitalna wizyte w poniedzialek. ale watpie, zeby zrobili cos wiecej niz tradycyjny "przeglad". Wczoraj tak sobie pomyslalam, ze wazono mnie tylko raz (moze to i dobrze? hehe). i chyba bede spokojniejsza, jak lekarz, ktoremy ufam podejrzy Malego za pomoca USG. tym bardziej, ze to juz koncowka ;)

Witajcie - ja tu tak troszkę nielegalnie, bo ma na razie jesteśmy na etapie starania się, ale to tak na przyszłość - jak to jest z tym USG w polskiej przychodni w Dublinie. Ile kosztuje i na ile wcześniej trzeba się umawiać? No i czy mogłybyście mi podać jakieś namiary na przychodnię (tzn. nr tel. i jakiegoś zaufanego lekarza)?

Hej dziewczynki,

dluuuuugo mnie nie bylo, pol dnia nadrabialam czytajac co tam u Was sie dzialo i widze, ze dzieciaczki juz za chwileczke na swiecie beda :)))
Dziekuje Wam za pomoc w zwiazku z posciela dla dzidzi, kupilam w Polsce i jestem zadowolona. Ponadto kupilam 3 metry flaneli w misiaczki i zamierzam sama tez uszyc jeden komplet poszewek - coraz lepiej idzie mi szycie na maszynie wiec pora na dzialalnosc niemowleca ;-)

Josiu mam ten sam problem z "tenteges", bo libido leci na leb na szyje, a jak jest wysokie, to boli i czuje sie jak dziewica again! Cos Ci doradzono w tej kwestii?

karolinko wspolczuje w zw. z maternity :/ dobijaj sie o swoje, skoro Ci sie nalezy.

aga_irlandia kiedy w ogole szpital robi te testy na cukier? w ktorym tygodniu? Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po Twojej mysli, tym bardziej, ze jestes doswiadczona mama. Zazdroszcze pieciu babeczek, kocham duze rodzinki :-)

Przy okazji blagam Was o rade - leze i cierpie na rwe kulszowa. Ciagnie mnie bol okrutny z kosci ogonowej, poprzez posladek lewy i lewe udo. Strasznie kluje, nie moge stac na lewej nodze, chodze po domu jak pirat z drewniana noga ;-( powinnam isc jutro do szpitala w zwiazku z tarczyca, ale nie wyobrazam sobie siebie czlapiacej po ulicach.. jakies sposoby na to cholerstwo?

Hej dziewczynki,

dluuuuugo mnie nie bylo, pol dnia nadrabialam czytajac co tam u Was sie dzialo i widze, ze dzieciaczki juz za chwileczke na swiecie beda :)))
Dziekuje Wam za pomoc w zwiazku z posciela dla dzidzi, kupilam w Polsce i jestem zadowolona. Ponadto kupilam 3 metry flaneli w misiaczki i zamierzam sama tez uszyc jeden komplet poszewek - coraz lepiej idzie mi szycie na maszynie wiec pora na dzialalnosc niemowleca ;-)

Josiu mam ten sam problem z "tenteges", bo libido leci na leb na szyje, a jak jest wysokie, to boli i czuje sie jak dziewica again! Cos Ci doradzono w tej kwestii?

karolinko wspolczuje w zw. z maternity :/ dobijaj sie o swoje, skoro Ci sie nalezy.

aga_irlandia kiedy w ogole szpital robi te testy na cukier? w ktorym tygodniu? Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po Twojej mysli, tym bardziej, ze jestes doswiadczona mama. Zazdroszcze pieciu babeczek, kocham duze rodzinki :-)

Przy okazji blagam Was o rade - leze i cierpie na rwe kulszowa. Ciagnie mnie bol okrutny z kosci ogonowej, poprzez posladek lewy i lewe udo. Strasznie kluje, nie moge stac na lewej nodze, chodze po domu jak pirat z drewniana noga ;-( powinnam isc jutro do szpitala w zwiazku z tarczyca, ale nie wyobrazam sobie siebie czlapiacej po ulicach.. jakies sposoby na to cholerstwo?

test na cukier robia okolo 28 tyg ,ale nie wszystkim jak mysle tylko tym co maja obciazenie w rodzinie lub jak cos tam znajda:)
u mnie cukier w moczu pojawial sie juz od 6 tyg ciazy.....a ze obciazenie w rodzinie to test zawsze mi robia.....i cale szczescie....:) przynajmniej mam te cukrzyce pod kontrola:)

Katrina, witam :) ja rowniez chodze do dr Antepowicz na "sprawdzenie" co jakis czas, tyle ze do Medicusa. koszt tak jak pisala Gliwa (choc wydaje mi sie, ze za usg placilam 120e). a za usg 3d zaplacilam 150e. z reszta dr Antepowicz polecam goraco - nie tylko w sprawach ciazowych.

Jesli masz prywatne ubezpieczenie - to zawsze mozesz wyslac rachunek (VHI zwraca 50%), jesli nie to zawsze mozesz wyslac do Revenue jako medical expenses (do 20% chyba zwracaja) ;)

Cos Ci doradzono w tej kwestii?

Marakuya, taaa... "leczyc sie na glowe". I GP i polozna w szpitalu powiedzialy, ze problem jest we mnie. w 20tc bylam u dr Antepowicz na badaniu - powiedziala, ze to czasem normalne. i powiedziala, zeby probowac. tylko, ze z prob nic nie wychodzi - bo boli, kazde podejscie konczy sie krzykiem "ala! ala". i dokladnie - jak dziewica... z reszta mojemu mezowi to bardzo na "reke", bo jak mowi syna w glowe stukac nie bedzie. przy najblizszej okazji bede rozmawiac z pania doktor - ale zapewne okaze sie ze bol ma podloze psychiczne - nie fizyczne. zobaczymy. no ale mam nadzieje, ze wszystko do normy wroci po porodzie ;)

reklama
GLIWA, josia - jeszcze raz dziękuję, nie wiem czy skorzystam, bo to kawałek od nas - chyba, że przy okazji wycieczki do Dublina. Zastanawiałam, sie tylko nad ewentualnym sprawdzeniem czy ciąża nie jest poza maciczna, a to musi być wykonane w bardzo wczesnej ciąży, żeby w razie czego nie dopuścić do krwotoku itd.

Do góry