reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
karolinko, przepraszam :-), no i Gliwa jeszcze :-D

chyba zaczynam widziec to co chce: "ja nestepna i juz!" :D

Już bym chciała to mieć za sobą.I tulic syneczka w ramionach.

Gliwa, mam dokladnie tak samo. Spojrzalam na kalendarz i widze, ze rowno miesiac mi zostal (mam nadzieje), a jeszcze niedawno ledwo swojego malucha na skanie widzialam. ba! czekalam na plusik na tescie :-)

Kurka mam nadzieję,że jednak przyjdzie mi urodzić szybciej niż później...Dziś zaliczyłam wizytkę u dentysty(plomba z 1ki mi wypadła:()i teraz mam skurcze-nie jakies mocne extra,ale dobre choć takie;)Znając zycie to raczej na tle nerwowym i zaraz przejda:/

hej ja po wizycie

na poczatek dolozyli mi insuliny rano z 8 na 10 jednostek,wieczorem zostalo na razie 8

zrobili mi usg( bo przy insulinie musza wszystko kontrolowac)...malenstwo wazy okolo 3 kg,ma sie dobrze,serduszko bije...glowa juz na dole...generalnie wyglada na takie tlusciutkie....nie pytalam jaka plec bo to nie ma znaczenia juz .....wazne aby sie urodzilo bez problemow i zeby wszystko bylo ok....

odstawili mi tez juz aspiryne dzisiaj,sprawdzili siuski-niestety duzy cukier w moczu mialam,cisnienie w porzadku,nastepna wizyta w szpitalu za 2 tygodnie a za tydzien u lekarza rodzinnego....

dzien doberek mile Panie:-)

ja dzis juz zaliczylam lazenie po miescie,kupilam kilka ciuszkow dla malenstwa,kapciuszko-skarpeteczki i buciki...w penneys wyprzedaze sa:)
poza tym powiem Wam ,zem tak polazila ,ze teraz nic mi sie nie chce:zawstydzona/y:wciaglelam kanapki,zapilam herbata z mlekiem i mi sie nie chce ruszyc...
no nic....lece poczytac

reklama
Witam Dziewczyny!

Rety jak mi sie nudzi! jeszcze jakby pogoda byla to bym poszla z psem na spacer.. a tak siedze w domu i sprzatam dom "na raty" bo na raz juz nie daje rady :-p obejrzalam juz 3 sezony "usta usta", "przepis na zycie" i wzielam sie za "Rodzine Borgiow", nie wspomne o ksiazkach i gazetach :-D i podobnie jak Aga zaliczylam zakupy - tyle ze na ebay-u, i dobrze ze mi sie srodki na karcie skonczyly ;) ubranka poprasowane i poukladane w szafkach, torba do szpitala stoi i czeka. pomijajac cholerna, okropna zgage to nic tylko rodzic :-D

wczoraj mialam wizyte u GP - pani doktor po pomacaniu brzucha stwierdzila, ze maly wypelnia caly brzucho - gdzie nie dotknie tam jakas jego "czesc", wiec ma bardzo malutko miejsca, spytala czy torba spakowana bo Adasko wyglada na gotowego... troche dziwne bo 4 tygodnie niby jeszcze. Na nastepna sobote umowilam sie na wizyte u dr. Antepowicz moze po usg ona mi wiecej powie. troche sie boje bo i GP i szpital mowi ze maly wydaje sie byc sporawy.. no i przypomina mi sie moj brat: 4800kg i 62cm, a wolalabym, zeby moje pierwsze dziecko odziedziczylo rozmiary bardziej po rodzicach niz pradziadkach :-D

buziaki dla was a ja ide odkurzac dalej ;)

Do góry