reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Hej ja po wizycie jestem zalamana.Lekarka mierzyla syncia chyba z 15 razy i wazy 2752g i lezy za przeproszeniem od dupy strony- glowka u gory,dupcia na dole,nogi na twarzy:szok:-miednicowo jakos i powiedziala,ze szanse na odwrocenie to ona widzi marne wiec raczej cesarka.Najgorsze jest to,ze termin z miesiaczki mam 10.08 a lekarka mi mowi,ze ok 2tyg wczesniej robia cesarke,a ja k***mamwizyte w szpitalu dopiero 26 lipca!:eek: czyli 2 tyg wczesniej! A jak zacznie wylazic wczesniej:eek:. Masakra musialabym urodzic dupke a potem glowe i nogi :wściekła/y:. Jestem ogolnie oglupiala :szok:

reklama
Karolinka-byle bez nerwów(łatwo się mówi-wiem)jeśli się niunia nie obróci rzeczywiście lepiej i dla Maluszka i dla Ciebie zeby ta cesarka była-będzie dobrze,zobaczysz-tulkam:*

Karolinka- trzymaj się jesteśmy z Tobą, pamiętaj najważniejsze żeby ze spokojem i dobrym nastawieniem. Ja na razie to spokojna jestem ale jak mi przyjdzie co do czego to pewnie moj spokoj odejdzie. Jak na razie mam jeszcze 2 miesiace czasu ale juz mi znajoma radzila przygotowac sobie torbe do szpitala

Ja tak troche wyjde z tematu ale z moimi piersiami coś się dzieje, mam strasznie suche i aż takie szorstkie brodawki powinnam czyms je smarowac zeby byly normalne czy jak?

Karolinko, trzymam kciuki za pomyslny "obrot spraw" :D

wiesz,że w ten weekend jest zlot babyboomowych mamus???

lubiczanko, no tak, tylko, ze ja wlazlam na forum po weekendzie.. masz link do watku moze, nie moge znalesc?

Sylcia, witam serdecznie!

Agus, w Blanchu jest fajny sklep z zabawkami edukacyjnymi dla dzieci, kurcze nie pamietam jak sie nazywa ale ostatnio tam kupilismy prezent dla Babla znajomych na chrzciny :) a "chodziaki" i itp sa w argosie :)

Agus a co do brodawek - polecam masc Maltan - ja sama stosuje od miesiaca. a z brodawkami mialam podobnie - najpierw zrobily sie suche, a potem leciala z nich siara (na szczescie w nocy tylko). Maltan mozna dostac w kazdej polskiej aptece internetowej bez recepty :)

czy wam tez sie robia potowki na brzuchach? ja mam wysyp od wczoraj i do tego z dwuch zrobily mi sie male ranki - bo popekaly. wiecie czym mozna to smarowac?

no i jest stanowczo ZA GORACO! nie sadzilam, ze kiedykolwiek to powiem mieszkajac w Irlandii ;) do tego maly sie rusza we wszystkie mozliwe strony i daje znac ze jest - leze na prawym boku - niewygodnie mu, na lewym - nie wygodnie, na wznak - znowu mi nie pasuje. no i zdecycdowanie nie ma "parcia na szklo" - za kazdym razem jak zaczyna wariowac chce go nagrac - a ten jak nazlosc udaje, ze go nie ma. wylacze kamere - zaczyna znowu. uparciuch :)

nie moge sie doczekac piatku. Jedziemy z J. do Tramore na weekend poudawac przed swiatem, ze nas nie ma. ostatni wspolny, spokojny, wolny weekend ;)

no i 40 dni do przyjazdu "mamusi"...

Josiu-ale to i tak już"po ptakach":(((Tramore powiadasz...a którędy jedziecie?Co do wysypki na brzuchu to całkiem naturalne-zwłaszcza jeśli faktycznie jest goraco:(

lubiczanko, nie wiem ktoredy. maz planuje trase ;) bedziemy jechac wieczorem (jak tylko J. wyjdzie z roboty) a wiem, ze bedziemy chcieli ominac korki i tlumy walace na Oxegen. wiec pewnie pojedziemy bocznymi drogami, nie autostrada.

zwłaszcza jeśli faktycznie jest goraco:(

stanowczo za goraco

syn sasiadow z kolega bawi sie w ogrodku:
- "I love you"
- "Fu*k you!"

w cokolwiek sie bawia...

reklama
Josiu-to chłopcy mają zabawe-nie ma co:/No ja konkretnie o trase nie pytam,tylko nie mam bladego pojęcia gdzie mieszkacie(nie potrafię umiejscowić na mapie w wyobrazni)i tak sobie myślę (mniej wiecej)jak wygląda Wasza trasa-bo moze np nas macie po drodze i na kawkę mogłabym zaprosic:)
już sprawdziłam-jakbyście się pokusili o wcześniejszy wyjazd i jazdę przez Cashel,to zapraszam(w co.Tipperery a nie pod Dublinem;))

Ostatnia edycja:
Do góry