reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Co do tabletek nie wiem,ale chyba i tak bedzie musiala isc do gina,a on wie napewno hehe:-p
no jeszcze nie spotkałam się z sytuacją kiedy ktoś zażywał anty bez wizyty u lekarza i wypisania indywidualnej recepty :-p

Barmanko mozna zazywac tabletki anty jak sie karmi:) sa jednoskladnikowe i GP wypisuje:)ja bralam przy Mayi:)
Aga, wiem że są takie tabletki - sama takie zażywałam.
Ale nie pamiętam nazwy :-( (starość nie radość :baffled:)
A Ty pamiętasz ich nazwe?

reklama
duzo mnie omnelo, ale niestety czasu brak, a malutka bardzo wymagajaca. super, ze o tabletkach piszecie, ja tez bede musiala pomyslec...

aga, a jal sie czulas po tych twoich? ja kiedys bralam yasmin, ale to dwuskladnikowe...

Witam
Aga-ja dziś też się"wizytuję":)))
my z tabletek niestety zrezygnować musimy-jakoś dziwnym trafem pomimo mojej schematyczności(codziennie o tej samej porze)zawiodły...zresztą każda moja kolejna ciąża raczej do zaplanowanych nie nalezała,więc najwyższa pora zmienić środki:/

duzo mnie omnelo, ale niestety czasu brak, a malutka bardzo wymagajaca. super, ze o tabletkach piszecie, ja tez bede musiala pomyslec...

aga, a jal sie czulas po tych twoich? ja kiedys bralam yasmin, ale to dwuskladnikowe...

ja je bralam 2 miesiace ,ale zmienilam na dawne swoje( musialam przestac karmic) ovranette- nie czulam sie zbyt dobrze ,plamilam i generalnie nie ufalam tym tabletkom jakos:) te MOJE bralam po 3 corce 9 lat i nie zawiodly:)

Lubiczanka to powodzenia na wizycie:) ja tez zaraz sie zbieram......moje dziecie wstalo o 7 rano,a myslalam ,ze zostawie ja w domu ze starsza corka a tak musze ja wziac ze soba ech............no trudno.....ale przyjaciolka irlandka ze mna jedzie ,wiec obstawa bedzie heheheh

zamelduje sie po powrocie

Aga-to Tobie powodzenia również...ja też z obstawą musze jechać-z Dadzią i Danielkiem:/Się lekarz ucieszy z tłumu:/No ja muszę sobie poczekać,bo umówiona na 14.30jestem:(

a ja juz po wizycie:-)

generalnie wszystko ok,dzieciatko duze i dlugi podobno i mam sie nastawic ,ze napewno nie bedzie wazyc 3,5 kg ,jak te moje dotychczas:eek:no ale ja zawsze poprawke na to biore,choc z drugiej strony to mozliwe ,w koncu mam te cholerna cukrzyce:dry:
no i plec tez jako tako okreslona-PRWDOPODOBNIE....................................DZIEWCZYNKA:wściekła/y::-D
tak wiec tak jak przypuszczalam,szanse na chlopca u mnie nie istnieja:no: aczkolwiek zawsze sie ludze ,ze pomylki w koncu sie zdarzaja ,nie?:-Da nie okreslili ,ze na 100 procent dziewczynka tylko,ze prawdopodobnie;-)no i cale usg trwalo jakies 3 minuty:szok::eek:

noooooooooooooo...poza tym morfologia ok i nastepna wizyta za 3 tygodnie:)

to tyle chyba

reklama
a ja juz po wizycie:-)

generalnie wszystko ok,dzieciatko duze i dlugi podobno i mam sie nastawic ,ze napewno nie bedzie wazyc 3,5 kg ,jak te moje dotychczas:eek:no ale ja zawsze poprawke na to biore,choc z drugiej strony to mozliwe ,w koncu mam te cholerna cukrzyce:dry:
no i plec tez jako tako okreslona-PRWDOPODOBNIE....................................DZIEWCZYNKA:wściekła/y::-D
tak wiec tak jak przypuszczalam,szanse na chlopca u mnie nie istnieja:no: aczkolwiek zawsze sie ludze ,ze pomylki w koncu sie zdarzaja ,nie?:-Da nie okreslili ,ze na 100 procent dziewczynka tylko,ze prawdopodobnie;-)no i cale usg trwalo jakies 3 minuty:szok::eek:

noooooooooooooo...poza tym morfologia ok i nastepna wizyta za 3 tygodnie:)

to tyle chyba

Aga dobrze ze wszystko ok no i gratuluje coreczki :-)
My tez liczylismy ze bedzie synek a tu druga corcia
J wczesniej wspominal jak jeszcze chodzilam w ciazy i wiedzielismy ze na 100% dziewczynka ze moze za jakis czas sprobujemy i bedzie synek ale po tych ostatnich przezyciach stwierdzilismy obydwoje ze dwoje nam wystarczy,chyba ze wpadniemy

Do góry