reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Kurde zanioslam te papiery na macierzynski ciekawa jestem co mi przysla i czy zaczna cos wymyslac-bo ja mam takie szczescie glupie

tez wyslalam. na razie dostalam pismo, ze otrzymali i zarejestrowali zgloszenie. decyzja bedzie soon :) mam tylko nadzieje, ze nie bedzie kolejnych obnizek...

Agus, wydaje mi sie ze twoj facet moze skladac o One-Parent Family Payment i FIS ( Family Income Supplement) - nie musicie byc malzenstwem.
i jak dziewczyny mowia - szkoda, zeby cos przepadlo. niech sie chlop twoj dowie - najlpeiej w citizen info albo SW.

Karolinko - bedzie dobrze ;) mojej znajomej cora obrocila sie tuz przed samym terminem. a tez "szykowali" ja na cesarke.

Igorek super imie moja psiapsiola niedawno urodzila i ma malego Igorka

karolinka, moze mamy ta sama znajoma - rodzila w lutym ;-)

dzień dobry:)
co taka cisza tutaj?

dziewczyny lato poczuly i wybyly ;-)

wrocilam do robo dzis i mowie, ze musialam odpoczac bo sie cholernie czulam. to uslyszalam, w odpowiedzi od jednej z dziewczyn, ze "przeciez na odpoczynek to ja bede miala 6 miesiecy platnego urlopu"... no i dobry humor poszedl sie... nie powiem co. wkurzaja mnie takie teksty, ze nie wiem.

wczoraj tez mialam dzien "bez kija nie podchodz". Psu sie dostalo, J. sie dostalo, do tego naszlo mnie na "wyrzuty", wiec wolalam sie zamknac w sypialni i udawac, ze spie...

J. mnie probowal udobruchac shake'iem z McDonalds'a i dopiero mu sie udalo przepysznym obiadem i drapaniem po brzuszku :-)

sama siebie nie poznaje. jestem nerwus, ale teraz to sama siebie sie boje czasem. powiedzialam Jackowi wczoraj, ze jak tak dalej bedzie to jego mama bedzie wolala jezdzic z nim do pracy niz siedziec ze mna w domu (nie zebym sie nie ucieszyla gdyby tak bylo :p)

Miałam o tym pisać, ale nie jestem modem to się nie wtrącałam

sie wystraszylam, ze znowu popierdzielilam watki :-D

reklama
Witam. Jutro będę rozmawiać z taką kobietą, polką która zajmuje się takimi sprawami. Zapytam czy coś mi sie należy, o co możemy się starać. Może akurat coś mi znajdzie. Byłoby dobrze bo już czasem siedze i zaczynam beczeć tak to wszystko mnie już przerasta...

Josia-kurka,ale własnie dziś tego lata jak kot napłakał-przynajmniej u nas;)A "koleżanka"-mogłas jej odpowiedzieć,że jak zazdrości to niech się też o taki płatny urlop postara;)))
Agus-mam nadzieję,że pozytywne wiadomosci otrzymasz:)

josia mam nadzieje,ze dziad sie obkreci bo chce rodzic sama :)mam tez nadzieje,ze podnioslo mi sie lozysko,ktore tez bylo przeszkoda :) i cisnienie mi sie unormuje hehe :-).Moja kumpela rodzila w marcu w Pl wiec raczej nie hehe,ale (!) patrzac na Twojego psiaka wydaje mi sie,ze moj kolega w pracy takiego ma :tak: i jeszcze Kazik moze to zbieg okolicznosci (chyba,ze Twoj chlopak to A..... w takim razie nie ma mowy o pomylce)
Co do prania to pierwsze rzeczy bede prala w proszku dla dzieci,a pozniej chce w tym co ja-zobaczymy czy nie bedzie uczulenia.
Agus a Ty sie nie lam-tylko glowa do gory-dowiedz sie wszystkiego ... bedzie ok.

Licze na to że będzie oki. A co do tego prania to płyn też musi być specjalny? Bo proszek to wiedziałam że musi być dla maluszków

Agus-wcale nie musi być specjalny...wystarczy,że zrobisz jedno pranie w proszku i płynie(tylko najlepiej o delikatniejszym zapachu)jak Twój"normalny"i zobaczysz czy Maluszek nie będzie miał żadnych reakcji...Ja zawsze pierwsze ubranka prałam tylko w środkach specjalnie dla dzieci,a potem już normalnie...Tyle tylko,że tak szybko się zbierało,że nie musiałam swoich dorzucać,bo co2,3dzień pralka Malucha się uzbierała:/Dadzi do dziś to zostało;)))
Karolinka-bez względu na wszystko bedzie dobrze-dasz rade:)))

aha no to dobrze. to ja chyba dodatkowa suszarke kupie bo jak mi sie nazbiera to ja nie wiem gdzie to bede wieszac hihi

reklama
Do góry