reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Beti-fajnie,że się Dzidzia już ułożyła:)U mnie z żelazem podobnie...ale ja zawsze w ciąży anemiczka:(((
Karolinka-pozytywne myslenie przede wszystkim-będzie dobrze,bo inaczej być nie może;)
Agus-no skoro pracowałaś 4latka to nie będzie problemu z macierzyńskim...a mąż pracuje?Jeśli tak,to dofinansowania na dom nie dostaniecie-tak tu niestety jest:(((ale np.o kartę medyczną mozecie się starać(lepiej jak dzidzia na świecie będzie,bo juz się liczy 3osoby:))

reklama
Ostatnia edycja:
LUBICZANKA ja nie pracawoałam tylko mój 4 lata pracuje. Karte madyczną już mamy także jest dobrze. U nas to tylko on pracuje i ma pełne składki

a co do kosmetykow to oliwki nie uzwam bo corci skore wysusza uzywam tylko i wylacznie oliatum
zgadza się , oilatum jest dobre, emolium również (ale nie wiem czy jest dostępne tutaj, my emolium używaliśmy jak byliśmy w Pl).

Ta pościel którą wstawialiście linka wcześniej wygląda na bardzo ciekawą.
Fajne wzorki, nie są takie przesycone duperelami. Ciekawa tylko jestem jak sprawdza się bawełna po kilku, kilkunastym praniu...?

Ja mam taka posciel kolor pink tokyo i jestem bardzo zadowolona,mozesz kompletowac co chcesz
AMY POSCIEL DZIECIECA ŻYRAFKA Ł120/60 9cz TANIO (1637516934) - Aukcje internetowe Allegro
też wygląda ciekawie, te paseczki dodają uroku. A na podusi też jest jakiś wzorek (bo na aukcji wygląda jakby poduszka była czysto biała)?

Też mam kupiona taka pościel co Aniaa83 z tej samej serii,kolor Green Bahama.Dostałam gratis jeszcze poduszke,a na podusi wyryte jest imie IGUSIA.Bo miała byc córeczka:-).
Pościel pomagała mi zamawiać Aniaa:-):tak:na allegro.

Ostatnia edycja:
Ania ladniusia ta posciel :-) jedyne czego nie znosze to baldachimow doprowadzaja mnie do szalu- pamietam jak moj brat byl maly hehe wiecznie sie w tym platalam:-)
Gliwa czyzby Igusia okazala sie chlopcem hehe ? jej mam nadzieje,ze moj Marcel jest Marcelem bo ja mam na ochraniaczu napis i co ja zrobie hehe a poduszke zawsze mozna obrocic ;-)

Karolinka na poczatku ginekolog mi mowiła ze bedzie dziewczynka,pozniej sie okazało na kolejnym usg ze chlopiec.Wczesniej sie pomylila.Ale najważniejsze aby zdrowe sie urodziło,więc bedziemy mieli synusia IGORKA.A poduszka jedna była w komplecie z pościela.A druga gratis z imieniem.Więc może kiedys bedzie Igusia:-)

Agus-ale zawsze warto popytać co sie należy,tudzież o co się starać możecie:)
Karolinka-a ja właśnie zachwycona tym baldachimkiem...choć teraz jak zamówie(a wciąż się czaję)komplet to z moskitierką:)
No a dziś zakupiłam ostatnie już chyba duperele-typu ręcznik(eureka),szlafrok dla siebie,waciki i inne temu podobne rzeczy...i buciki-pantofelki-bo za 1e były w pennym i nawet jesli pomimo 80%zapewnień będzie to chłopiec,to nie jest zal wydać 1e:)

reklama
Hihi Lubiczanka ja nerwus jestem jak mi sie cos placze to szalu dostaje :-)dlatego baldachimow nie lubie,a do tego pelno kurzu na tym... ale kazdy jest inny i lubi co innego :p. Igorek super imie moja psiapsiola niedawno urodzila i ma malego Igorka :tak:

Do góry