reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Hello:-)
Trochę mnie tu mało ale w Polsce nadal jestem więc brak czasu na wszystko:baffled:
Wpadam tylko,żeby i tu się pochwalić,że noszę pod sercem drugiego syneczka:tak:Jak z suwaczka widać,Mateuszek w drodze:-)
Przepraszam,że nie piszę na tematy,które właśnie poruszacie ale same wiecie jak to jest na wyjeździe:baffled:Niedługo wracam i wkręcam się z powrotem:-DBuźki mamuśki:happy:

reklama
jesli chodzi o szczepionki to ja sama nie wiem jak to jest, byc moze malo kto wie moemy tylko przypuszczac bo tak naprawde czy maja zly wplyw wyjdzie to po latach, nikt chyba tak od razu nie moze swteirdzic ze na 100 % sa bezpieczne. chcialam jeszcze dodac ze irlandy lekarze sa specjalistami w przypisywaniu paracetamolu, antybiotykow itp nawet jesli jest szansa wyleczenia domowymi sposobami, jakos do konca im nie ufam, ale moze to moj problem i moje doswiadczenai z nimi, prawda jest jednak ze maja umowy z koncernami dostarczajacymi szczepionki i tylko pozostaje pytanie czy faktycznie lekarze wierza ze to pozmoze czy liczy sie ile szczepionek zostalo sprzedanych? ja nie wiem.... ale nie jest to takie oczywiste

Popytalam troche a propo szczepionki i rozni lekarze, rozne opinie. Jeden lekarz powiedzial, ze w sumie jest juz za pozno, bo szczyt grypy juz byl. Inny orzekl, ze jesli mam watpliwosci to lepiej posluchac wlasnego rozsadku. Czyli im wiecej pytam, tym mniej wiem:biggrin2:

Dosia, sprobuj innego lekarza. Tu masz link to Health and Safety dla kobiet ciezarnych w miejscu pracy.
Health and Safety Benefit

Hej Dziewczyny!! Jutro mam umówioną wizytę u innego GP zobaczymy co mi powie???!!! Jeśli nie da rady tak to spróbuje z tym Health and Safety Benefit!! Dziekuje za wszystkie komentarze!! Pozdrawiam:)

daria pisałaś o trudnej sytuacji..
a jeśli lekarz wypisze Ci to zwolnienie to będziesz miała płatne???
bo H&S benefit jest zawsze płatny i po nim możesz iść na macierzyńskie i póxniej wrócić do pracy bez problemu...
więc warto się zastanowić:tak:

Hej Dziewczyny własnie wróciłam od nowego GP. Po wysłuchaniu mojej historii i przeczytaniu historii medycznej dostałam zwplnienie na m-c!! A potem prawdopodobnie bede miała przedłużane aż do porodu!! Powiedział, że jeśli mój lekarz z Polski stwierdził , że nie moge pracować to "fine". On to akceptuje!! Pozdrawiam

super DOSIU,naprawde sie ciesze ze juz nie musisz pracowac,teraz koncentruj sie nad soba i dzidzia i juz sie nie stresuj.
TICHONEK gratulacje synusia,same chlopczyska bedziemy rodzic a kobitek nie ma zadnych.
niedawno co wrocilam od gp.zaszczepiona,czuje sie ok.nurse powiedziala ze do 24 godzin moge sie czuc zle ale jak narazie jest wszystko ok,ciesze sie ze sie zaszczepilam,juz mam dosc wysluchiwania telewizji i radiu o tym jak choroba jest grozna.
slyszalam ze ma snieg znow padac dzis wieczorem,mam nadzieje ze to nieprawda.oszaleje

reklama
A ja sie moge wypowiedziec co do drugiego porodu czy jest latwiejszy czy nie? pierwszy porod trwal 26 minut i myslalam ze to wiecznosc bol byl sredni do wytrzymania natomiast drugi porod mialam dwa tygodnie temu i poszlo szybciutko bo w 9 minut urodzilam corcie ale musze przyznac ze byl bardziej bolesny niz pierwszy tak wiec chyba cos jest w tym ze drugie dziecko rodzi sie szybciej. zycze powodzenia wszystkim nie rozpakowanym mamusiom szybkich porodow:-)

Do góry