reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Ja tez mialam zamiar ściągać z polski łóżeczko i wózek ale po jakimś czasie mi przeszedł ten pomysł no i jednak tutaj wszystko kupujemy

najchetniej caly pokoik bym zrobiła na kubusia puchatka hihi

ja nalepilam na sciane to:

Kids Room Decor Winnie The Pooh Wall Stickers Mural Art | eBay

- tylko trzeba uzbroic sie w cierpliwosc przy naklejaniu ;)

ochroniacz na lozeczko (bumper'ek) mamy kupiony w ikei, zaslonki tez, firanki szyje mama. Lozeczko, komoda + przewijak, szafka - z Ikei rowniez, ale odkupione (uzywane), musze dokupic materacyk - i tez pojedziemy do Ikei. Lampka nocna z Ikei + mam jeszcze swoje stare lampki nocne i bede naszywac "dodatki" na abazury, zeby bylo kolorowe. brakuje nam zyrandola jedynie - ale to J powiedzial, ze juz ma wizje ;)

na poszatku stawiam na spiworki :)

rowniez ;) ale spiworki mam 3 (albo 4) i kupie kocyki w razie jak zaleje spiworki. btw. moja znajoma kiedys zaspana w nocy wstala, nakarmila, przewinela, wsadzila w spiworek - ino rano sie okazalo, ze zapomniala pieluchy zalozyc :D

sloszyn dzieki za cieple slowa ;)

a ja wczoraj bylam z wizyta w Rotundzie. Midwife stwierdzila ze wszystko okej, ale wiecej odpoczynku, mniej stresu i nerwow. spytalam sie o zwolnienie - i powiedziala zeby pogadac z GP - problemow nie bedzie - bo nie ja pierwsza i nie ostatnia. Ale wyslala mnie do lekarza na skan - bo 2 tygodnie temu brzucho 30cm, wczoraj - 35 i chciala sprawdzic czy Adas nie za duzy. a ze Lekarz (smiechowy pan) mial na praktyce mloda Pania doktor to skan trwal prawie 20min :) takze moglam zobaczyc jak Adas "skrobie" sobie uszy, ssie kciuka.. i bawi sie siusiakiem!! :D:D:D:D no i sie poryczalam :p

Ja bym mogla na niego tak codziennie patrzec...

w poniedzialek sie chyba przejde do GP po to zwolnienie.

Jeśli o wyprawkę dla Dzidzi chodzi,to ja większość(łóżeczko,pościel,wanienkę z przewijakiem etc.)mam po Danielku:)Ale wszystko z pl sprowadzałam:)A w niedzielkę zaopatrzyłamk się w podwójny wózio-ale się z niego cieszę:)))Pokoje moich dzieci są wyklejone naklejkami-kupiłam w DIY-za nispełna 20e...Są wytrzymałe-te Dadzinkowe już 3ci pokój ozdabiają(przy przeprowadzkach nalepiałam na akwarium i na ścianie świetnie się cały czas trzymaja:)))
Josia-a to chyba każda mama uwielbia obraz swojego Maleństwa:)Fajnie,że trochę to potrwało:)Powodzenia z tym zwolnieniem:)

Witam
Nie często tutaj bywam,brak czasu.

Dziś dostałam list ze szpitala z pierwszą wizytą na poniedziałek 27.06.
Trochę się obawiam,że to będzie pierwsze i ostatnie usg,a płci to raczej mi nie powiedzą :sorry:

Dla dziecka mam niewiele.Zaledwie 3pak body z dł.rękawem,7pak z krótkim i ręcznik do kąpieli.Leżaczek i jakąś pościel po dzieciach.
Łóżeczko kiedyś zostało przerobione na drapak dla kota :-D bo juz było wysłużone i chwiejące się.Wózek mam zamiar sprowadzić z Pl albo jak się uda kupić używane tutaj.Aaa i mam jeszcze śpiworek na zimę i kombinezon.
Ale jak tylko poznamy płeć to będę szalała na zakupach :-D

A w niedzielkę zaopatrzyłamk się w podwójny wózio-ale się z niego cieszę:)))

a jaki wozek kupilas? bo mnie juz dobija chodzenie na spacery z dwoma wozkami, jeden pcham ja, drugi mama. gdy mama wychodzi na dwor sama to zabiera synka i duza spacerowke, jak idziemy we dwie, to w duzej spacerowce montuje gondole i w niej woze corcie, a synka wtedy do malej spacerowki...

nie moge sie zdecydowac jaki wozek kupic....

a musze powoli sie rozgladac, bo we wrzesniu jedziemy do Polski i nie wyobrazam sobie podrozy z dwoma wozkami....

Anineczko-mnie nastawiono na1,góra 2usg...po czym co 2 tygodnie od 2miechów(oprócz zeszłego tygodnia)mam robione:)...Płeć jak płeć,ale jak Ci powiedzą,że to dziewczynka to dopiero będzie szał zakupów:))))Ile chcecie wydać na wózio?Bo często widze na necie i o Tobie myślę,ale nie wiedziałam czy byś się zdecydowała na używany:)
Sloszym-ja mam ABC Design (taki- http://allegro.pl/wozek-dla-blizniat-abc-design-zoom-2-x-gondola-i1678095865.html tylko z 1ną gondolką)...tylko tu raczej niedostępny-chybaże sprowadzisz sobie...ale polecam też taki-jest opcja wysyłki za granicę http://allegro.pl/promocja-kolcraft-duo-wozek-podwojny-blizniaczy-ss-i1660692038.html tego nawet chciałam kupić najpierw,ale nadarzyła mi się okazja:)

Ostatnia edycja:
reklama
Anineczko-mnie nastawiono na1,góra 2usg...po czym co 2 tygodnie od 2miechów(oprócz zeszłego tygodnia)mam robione:)...Płeć jak płeć,ale jak Ci powiedzą,że to dziewczynka to dopiero będzie szał zakupów:))))Ile chcecie wydać na wózio?Bo często widze na necie i o Tobie myślę,ale nie wiedziałam czy byś się zdecydowała na używany:)
Używane mnie nie boli ;-):tak: Nie muszę mieć nówek sztuk,jeśli się uda coś nowego to fajnie,jeśli nie to i tak dobrze.Przeszło mi rajcowanie się nowościami ;-) Ale ty wiesz o co chodzi ;-)
Co do kwoty,to zależy,jak na razie zbieram wózio.Ważne jest by było 3w1.Fotelik,gondola i spacerówka :tak: Gondola zimą będzie mi potrzebna :-)
Ten mi się nawet podoba,ma go koleżanka ewelci,sobie podpatrzyłam i nawet nawet,a i cena nie z kosmosu.
DAREX MATRIX! na pompowanych kołach! NOWOSC (1676338462) - Aukcje internetowe Allegro
ale jak mówię,na Adverts.ie - Buy and Sell New, Used and Second Hand items on Irelands Trusted Marketplace. Search for Used Cars, Jobs or Property jest sporo fajnych,używanych wózków.:tak:

Do góry