reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Ja tez mialam zamiar ściągać z polski łóżeczko i wózek ale po jakimś czasie mi przeszedł ten pomysł no i jednak tutaj wszystko kupujemy

najchetniej caly pokoik bym zrobiła na kubusia puchatka hihi

ja nalepilam na sciane to:

Kids Room Decor Winnie The Pooh Wall Stickers Mural Art | eBay

- tylko trzeba uzbroic sie w cierpliwosc przy naklejaniu ;)

ochroniacz na lozeczko (bumper'ek) mamy kupiony w ikei, zaslonki tez, firanki szyje mama. Lozeczko, komoda + przewijak, szafka - z Ikei rowniez, ale odkupione (uzywane), musze dokupic materacyk - i tez pojedziemy do Ikei. Lampka nocna z Ikei + mam jeszcze swoje stare lampki nocne i bede naszywac "dodatki" na abazury, zeby bylo kolorowe. brakuje nam zyrandola jedynie - ale to J powiedzial, ze juz ma wizje ;)

na poszatku stawiam na spiworki :)

rowniez ;) ale spiworki mam 3 (albo 4) i kupie kocyki w razie jak zaleje spiworki. btw. moja znajoma kiedys zaspana w nocy wstala, nakarmila, przewinela, wsadzila w spiworek - ino rano sie okazalo, ze zapomniala pieluchy zalozyc :D

sloszyn dzieki za cieple slowa ;)

a ja wczoraj bylam z wizyta w Rotundzie. Midwife stwierdzila ze wszystko okej, ale wiecej odpoczynku, mniej stresu i nerwow. spytalam sie o zwolnienie - i powiedziala zeby pogadac z GP - problemow nie bedzie - bo nie ja pierwsza i nie ostatnia. Ale wyslala mnie do lekarza na skan - bo 2 tygodnie temu brzucho 30cm, wczoraj - 35 i chciala sprawdzic czy Adas nie za duzy. a ze Lekarz (smiechowy pan) mial na praktyce mloda Pania doktor to skan trwal prawie 20min :) takze moglam zobaczyc jak Adas "skrobie" sobie uszy, ssie kciuka.. i bawi sie siusiakiem!! :D:D:D:D no i sie poryczalam :p

Ja bym mogla na niego tak codziennie patrzec...

w poniedzialek sie chyba przejde do GP po to zwolnienie.

Jeśli o wyprawkę dla Dzidzi chodzi,to ja większość(łóżeczko,pościel,wanienkę z przewijakiem etc.)mam po Danielku:)Ale wszystko z pl sprowadzałam:)A w niedzielkę zaopatrzyłamk się w podwójny wózio-ale się z niego cieszę:)))Pokoje moich dzieci są wyklejone naklejkami-kupiłam w DIY-za nispełna 20e...Są wytrzymałe-te Dadzinkowe już 3ci pokój ozdabiają(przy przeprowadzkach nalepiałam na akwarium i na ścianie świetnie się cały czas trzymaja:)))
Josia-a to chyba każda mama uwielbia obraz swojego Maleństwa:)Fajnie,że trochę to potrwało:)Powodzenia z tym zwolnieniem:)

Witam
Nie często tutaj bywam,brak czasu.

Dziś dostałam list ze szpitala z pierwszą wizytą na poniedziałek 27.06.
Trochę się obawiam,że to będzie pierwsze i ostatnie usg,a płci to raczej mi nie powiedzą :sorry:

Dla dziecka mam niewiele.Zaledwie 3pak body z dł.rękawem,7pak z krótkim i ręcznik do kąpieli.Leżaczek i jakąś pościel po dzieciach.
Łóżeczko kiedyś zostało przerobione na drapak dla kota :-D bo juz było wysłużone i chwiejące się.Wózek mam zamiar sprowadzić z Pl albo jak się uda kupić używane tutaj.Aaa i mam jeszcze śpiworek na zimę i kombinezon.
Ale jak tylko poznamy płeć to będę szalała na zakupach :-D

A w niedzielkę zaopatrzyłamk się w podwójny wózio-ale się z niego cieszę:)))

a jaki wozek kupilas? bo mnie juz dobija chodzenie na spacery z dwoma wozkami, jeden pcham ja, drugi mama. gdy mama wychodzi na dwor sama to zabiera synka i duza spacerowke, jak idziemy we dwie, to w duzej spacerowce montuje gondole i w niej woze corcie, a synka wtedy do malej spacerowki...

nie moge sie zdecydowac jaki wozek kupic....

a musze powoli sie rozgladac, bo we wrzesniu jedziemy do Polski i nie wyobrazam sobie podrozy z dwoma wozkami....

Anineczko-mnie nastawiono na1,góra 2usg...po czym co 2 tygodnie od 2miechów(oprócz zeszłego tygodnia)mam robione:)...Płeć jak płeć,ale jak Ci powiedzą,że to dziewczynka to dopiero będzie szał zakupów:))))Ile chcecie wydać na wózio?Bo często widze na necie i o Tobie myślę,ale nie wiedziałam czy byś się zdecydowała na używany:)
Sloszym-ja mam ABC Design (taki- http://allegro.pl/wozek-dla-blizniat-abc-design-zoom-2-x-gondola-i1678095865.html tylko z 1ną gondolką)...tylko tu raczej niedostępny-chybaże sprowadzisz sobie...ale polecam też taki-jest opcja wysyłki za granicę http://allegro.pl/promocja-kolcraft-duo-wozek-podwojny-blizniaczy-ss-i1660692038.html tego nawet chciałam kupić najpierw,ale nadarzyła mi się okazja:)

Ostatnia edycja:
reklama
Anineczko-mnie nastawiono na1,góra 2usg...po czym co 2 tygodnie od 2miechów(oprócz zeszłego tygodnia)mam robione:)...Płeć jak płeć,ale jak Ci powiedzą,że to dziewczynka to dopiero będzie szał zakupów:))))Ile chcecie wydać na wózio?Bo często widze na necie i o Tobie myślę,ale nie wiedziałam czy byś się zdecydowała na używany:)
Używane mnie nie boli ;-):tak: Nie muszę mieć nówek sztuk,jeśli się uda coś nowego to fajnie,jeśli nie to i tak dobrze.Przeszło mi rajcowanie się nowościami ;-) Ale ty wiesz o co chodzi ;-)
Co do kwoty,to zależy,jak na razie zbieram wózio.Ważne jest by było 3w1.Fotelik,gondola i spacerówka :tak: Gondola zimą będzie mi potrzebna :-)
Ten mi się nawet podoba,ma go koleżanka ewelci,sobie podpatrzyłam i nawet nawet,a i cena nie z kosmosu.
DAREX MATRIX! na pompowanych kołach! NOWOSC (1676338462) - Aukcje internetowe Allegro
ale jak mówię,na Adverts.ie - Buy and Sell New, Used and Second Hand items on Irelands Trusted Marketplace. Search for Used Cars, Jobs or Property jest sporo fajnych,używanych wózków.:tak:

Do góry