reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

hej witam sie i ja ja tez sie jeszce turlam chociaz mam nadzieje ze juz niedlugo od jakies 2 tyg objawy sa przedporodowe ale nic sie nie dzieje dzis od rana boli mni ejak na okres moze cos sie ruszy kurcze to czekanie zabija:((((

reklama
dzis zaliczylam dlugi spacer i czulam sie jakbym w ogole brzucha nie miala - co to sie ze mna dzieje? po terminie, zadnych oznak porodu, wrecz przeciwnie...

A no to faktycznie nie wyglada to ciekawie...
Ale trzymaj sie wierze ze juz niedlugo bedziesz miala swoje malenstwo w ramionach no i moze synek da ci troszke odpoczac :)

Ktoś mnie jeszcze pamięta?:-D
Sorki dziewczynki,że Was zaniedbuję ostatnio ale czasu brak jakoś:-D
Nasz Matt jak na razie (tfu,tfu!) złote dziecko,tylko je i śpi no i kupska wali:-DJakoś sobie nieźle nawet daję radę,ale to też wielka zasługa teściowej:tak:W sumie to nie siadam za bardzo na kompa bo głupio tak,teściowie są a ja miałbym tu sobie klikać:baffled:Położne zakończyły już wizyty i okazało się,że Matt w 2 dni 200g. przybrał:szok:Chyba mam śmietanę zamiast mleka:-DKikucik pępowinowy odpadł w 3 dobie życia:-)Wszystko ładnie,pięknie,czuję się super,nic mnie nie boli prócz piersi:-(Strasznie cierpię,jak karmię to jakby mnie ktoś rozpalonym prętem przypiekał:-(Próbuję wszystkiego Bepanthen,PureLan,smarowanie własnym mlekiem,odciąganie,wczoraj sobie nakładki kupiłam i jest poprawa ale niewielka:-(Z Radkiem też to miałam,ale przeszło po 3-4 dniach a tu trwa i trwa,katorga normalnie:-(Przez to karmienie kojarzy mi się z bólem zamiast z przyjemnością i błogą minką mojego synka:-(Ale póki co,nie poddaję się,zobaczymy jak będzie później:sorry:Zdaje sie,że mały źle chwyta pierś...
Aguś936 witam i gratuluję bejbika pod serduszkiem:tak:
Sloszym ja urodziłam w tym terminie co Ty masz dziś 40t i 3 dni,ale pewnie bez wspomagaczy kulałbym się dłużej:sorry:Czego Ci absolutnie nie życzę,sio na porodówkę:-)
Biola Ty też i nie zapomnij dać mi znać jak się będziesz rozpakowywać,nunu!:-D
Aniaa jest już na sali poporodowej,zwieźli ją z intensywnej terapii,wczoraj pisała mi eska,że dopiero zobaczyła córeczkę pierwszy raz i się spłakała...Kto by się nie spłakał...Ania dochodzi do siebie,jest coraz silniejsza:tak:
Czekamy na Was dziewczynki,wracajcie do zdrówka:tak:
Tymczasem bo mlekociąg mnie wzywa:baffled:

Ostatnia edycja:
Szymka tez urodzilam bez wspomagaczy w 40t3d, a ta mala uparciucha nie ma ochoty wychodzic... najbardziej boje sie, ze bedzie 2 tyg po terminie i beda wywolywac... :( no ale to jeszcze troche, wiec moze te moje spacerki cos pomoga...

Tichonku, super, ze tak dobrze Wam idzie :) az zazdroszcze ;) ale pozytywnie ;)

hej kochaniutkie melduje sie i ja u mnie cisza tzn standardowo skurcze sa bol brzucha plecow itd ale nic sie nie dzieje i jestem wsciekla bo zyjemy jak na szpilkach bo niewiem czy to juz czy mnie:(a dotego mam wizyte w szpitalu w srode na 1.45 wiec tochonek wie co mnie czeka jakies bite 3-4 godz czekania a do tego musze mlodego wziasc ze soba masakra jakas:((((((((
Tichoneczku oczywiscie ze napisze co sms jak juz bede w drodze na porodowe:)))
Sloszym wiem co przezywasz ach te dzieciatka takie uparciuszki traz sie rodza;)u mnie tez nic nie pomaga ani pilka ani sprzatanie ani mycie okien ani maz:)a wiecei tak wogule to skora na brzuchu tak mnie boli taka jest rozciagnieta rosztepy morowane sa;(kurcze co ciaza to zupelnie inna z kacprem tak nie mialam;)ok lece obiadek robic bo chlopaki zaarz wroca z parku:))

hej dziewczyny ja to sie zaraz zastrzele pol nocy nie spalam tak mnie brzuch nawalal i czekalam czekalam czekalam az usnelam kolo 3 -4 i dupa znowu, jestem wsciekla bo znowu mnie troche boli jestem niewyspana i wogule :(((

reklama
a ja tez czekalam, budzilam sie czesto, czesto do toalety chodzilam i wciaz nic....
cos mam wrazenie, ze nasza corcia poczeka do samego konca na wywolanie :(

Do góry